Baden: 1 en 2 persoons badkuip in alle afmetingen

Er is toch niks lekkerder dan na een zware werkdag volledig tot rust komen in een heet bad? Of samen met je partner aan de wijn en toast onder het genot van een muziekje. Een bad is voor velen een belangrijk element in de badkamer. Maar... welk bad is nou geschikt in jouw situatie? Is een bad überhaupt wel geschikt voor jouw badkamer? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur en de grootte van de badkamer.

...

Lees meer informatie en advies over Baden

Advies over Baden

Bad of douche?

Past er bijvoorbeeld zowel een bad als een douche in? Dan zou je prima beide kunnen combineren. Heb je niet genoeg ruimte om zowel een bad als douche kwijt te kunnen? Dan wordt vaak voor een bad met douchegedeelte gekozen. Hieronder leggen we uitgebreid uit wat voor mogelijkheden je hebt en waar je allemaal op moet letten.

Populaire afmetingen: 170 x 75 cm | 180 x 80 cm | 190 x 90 cm
Populaire termen: rechthoekig | zeshoekig | asymmetrisch | acryl

Eén of tweepersoons bad?

Als je lekker met zijn tweeën tegelijk in ligbad wilt liggen adviseren we je een bad te nemen met een minimum afmeting van 180 x 80 (L x B). Daarnaast is het wel zo fijn als de afvoer in het midden van het bad zit, in plaats van op het uiteinde. Een draaiknop in je rug voelt natuurlijk niet zo prettig.

Wil je in bad kunnen douchen?

Wanneer je niet genoeg ruimte hebt om een douchecabine en een badkuip te combineren wordt er soms voor gekozen om een bad ook als douche te gebruiken. Wij bieden ook baden aan waarmee dit tot de mogelijkheden behoort. Dit wordt ook wel een bad/douche combinatie genoemd. Hierbij heeft het bad een eigen douchevlak en zit de afvoer aan het uiteinde van het bad.

Populaire afmetingen van baden

Baden zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Toch zijn er een aantal standaard afmetingen die vaak toegepast worden. De meest populaire afmetingen zijn:

  • 170 x 75 cm. Geschikt voor kleinere mensen 
  • 180 x 80 cm. Meest verkochte maatvoering. Bij afvoer in het midden geschikt voor 2 personen.
  • 190 x 90 cm. Geschikt voor langere mensen 

Vorm van de badkuipen

Vorm buitenkant

De buitenkant van het bad is verkrijgbaar in verschillende vormen. Rechthoekig, zeshoekig, ovaal en zelfs een ronde uitvoering behoort tot de mogelijkheden.

Vorm binnenkant

Naast de buitenkant kan er in de binnenkant van een bad ook verschil zitten. Zo is het ene bad wat meer strak en rechthoekig van ontwerp, zo heeft het andere bad meer een speels, rond ontwerp. 

Verschillende merken baden

Binnen alle badkuipen in Nederland zijn er verschillende merken. Van populaire A-merken zoals Villeroy & Boch en Sphinx tot voordelige huismerken zoals Blinq en CASS. Qua kwaliteit zit er weinig verschil tussen de merken. De kwaliteit van Blinq of CASS is bijvoorbeeld prima, alleen zal er geen logo op het product aanwezig zijn.

Genoeg ruimte voor een vrijstaand bad?

Grote badkamer? Dan is er toch niks lekkerder dan als centraal punt in de badkamer relaxen in een heet vrijstaand bad? Een vrijstaand bad biedt een extra dimensie aan de badkamer.

Productenvergelijker 0
Openen