Kleur profiel/bevestiging
Prijs

tot

Maximale levertijd
Hoogte in cm

tot

Antikalkbehandeling

Douchecabines: complete douchecabine van glas!

Douchecabines zijn er in verschillende vormen en afmetingen, met een enkele of dubbele deur, met schuifdeuren of draaideuren, cabines met zij instap of hoekinstap en dan zijn er ook nog verschillende merken. Ondanks de vele mogelijkheden willen we je graag informeren en adviseren welke mogelijkheden er zijn welke voor jou het beste kan zijn.

...

Lees meer informatie en advies over Douchecabines

241 Artikelen
Filters

Advies over Douchecabines

Onze douchecabines bestaan uitsluitend uit (veiligheids)glas en worden standaard compleet geleverd, maar wel zonder douchebak. Dit houdt in dat een douchecabine bestaat uit douchedeuren, zijwanden, wandprofielen en bevestigingsmateriaal. Optioneel kunnen al onze cabines gecombineerd worden met een douchebak, maar standaard gaan we uit van directe plaatsing op de vloer.

Populaire afmetingen: 80 x 80 cm | 90 x 90 cm | 100 x 100 cm | 120 x 80 cm | 120 x 90 cm

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een douchecabine?

Zoals boven eerder vermeld zijn er talloze mogelijkheden. Daarom informeren en adviseren we je graag wat allemaal mogelijk is. We leggen de volgende onderwerpen voor je uit:

 • Verschillende vormen en afmetingen
 • Welke merk moet ik kiezen?
 • Zij-instap of hoekinstap?
 • Douchecabine met schuifdeur of draaideur?
 • Materiaal van een douchecabine
 • Met of zonder antikalkbehandeling?
 • Montage op een douchebak of direct op de vloer?

Verschillende vormen en afmetingen douchecabines

De verschillende vormen van een douchecabine zijn:

 • Vierkant
 • Rechthoekig
 • Kwartrond
 • Vijfhoekig

Vierkant

Vierkante douchecabines zijn de meest voorkomende douchecabines. Deze hebben altijd een afmetinge van 80 x 80, 90 x 90 of 100 x 100. Kleiner of groter wordt zelden toegepast. Vierkante douchecabines kunnen zowel in de hoek als in de midden geplaatst worden. 

Heb je een kleine badkamer en moet het zo klein mogelijk, dan wordt vaak een 80 x 80 cm cabine gebruikt. Standaard wordt de 90 x 90 cm uitvoering toegepast. Dit is de meest verkochte afmeting. Voor mensen die extra ruimte in de badkamer hebben of graag meer ruimte in de cabine nodig hebben wordt een 100 x 100 cm cabine geadviseerd.

Rechthoekig

Rechthoekige douchecabines worden vaak toegepast in de midden- tot grote badkamers. De rechthoekige variant kan in een hoek geplaatst worden, maar wordt ook vaak toegepast in het midden van een wand. De meestvoorkomende afmetingen zijn 120 x 80 en 120 x 90 en voor de grotere badkamer 140 x 80 of 140 x 90. 

Kwartrond

Weinig ruimte in je badkamer? Dan kan een kwartronde cabine een uitkomst bieden. Kwartronde douchecabines worden altijd in een hoek geplaatst. De afmetingen komen overeen met een vierkante cabine, namelijk 80 x 80, 90 x 90 of 100 x 100. 

Vijfhoekig

Vergelijkbaar met de kwartronde uitvoering, is de vijfhoekige douchecabine een ruimtebesparende oplossing. Deze vorm is de minstvoorkomende variant van de douchecabine. Vaak kiest men voor de kwartrond uitvoering. Vijfhoekige douchecabines worden altijd in een hoek geplaatst. Wij hebben vijfhoekige cabines in de afmeting 90 x 90 en 100 x 100.

Overige vormen

Daarnaast bestaan er ook off-set of a-symmetrische cabines op de markt, deze laten we achterwege. Deze worden zelden toegepast en bieden wij ook niet aan.

Combineren met douchebak?

Mocht je een douchecabine willen combineren met een douchebak? Let er dan op dat de vorm van de douchebak aansluit bij de vorm en afmeting van de douchecabine.

Welk merk douchecabine moet ik kiezen?

Wanneer je op internet gaat zoeken naar douchecabines en meerdere websites bijlangs gaat zul je merken dat je vele tientallen verschillende merken te zien krijgt die allemaal op elkaar lijken. Wij kunnen alleen spreken over de merken die wij voeren en dat zijn de merken. Blinq, Sealskin & Wiesbaden.

Onze artikelen zijn niet te vergelijken met artikelen die je de lokale bouwmarkt terugvindt. Onze artikelen zijn van betere kwaliteit en het is over het algemeen net iets beter afgewerkt. Binnen ons assortiment ligt de kwaliteit tussen de merken dicht bij elkaar, waarbij we persoonlijk vinden dat de afwerking van Sealskin het meest verfijnde is.

Zij-instap of hoekinstap douchecabines?

Bij het bepalen van de juiste cabine en waar je hem in de badkamer wilt plaatsen moet je van tevoren nadenken hoe je de cabine in wilt stappen. Dus of je de douche aan de zijkant in wilt stappen of in de hoek. Een hoekinstap wordt gebruikt wanneer er andere elementen, zoals een ligbad of radiator, naast de douchecabine worden geplaatst. Een ander voordeel van een hoekinstap is dat je meer ruimte hebt om de douche binnen te stappen.

Onder een standaard hoekinstap douchecabine verstaat men doorgaans een vierkante douchecabine. Maar ook kwartronde- en vijfhoekige cabines hebben een hoekinstap.

Douchecabine met draaideur of schuifdeur

Douchecabines zijn verkrijgbaar in combinatie met draaideuren, ook wel swingdeuren genoemd of schuifdeuren. Tegenwoordig zijn douchecabines met draaideuren de standaard geworden en wordt het negen van de tien keer toegepast. Zowel voor vierkante, rechthoekige als kwartronde douchecabines.

Schuifdeuren worden vaak in situaties gebruikt waarbij een draaideur niet genoeg ruimte heeft om het draaibereik te maken. Schuifdeuren hebben een ruimtebesparende functie.

Daarnaast worden douchecabines soms ook uitgerust met pendeldeuren, vouwdeuren of klapdeuren, maar deze hebben we niet in het assortiment. Mede omdat het niet meer van deze tijd is.

Materiaal van een douchecabine

Onze douchecabines worden allemaal standaard uitgerust met veiligheidsglas. Veiligheidsglas is niet alleen sterker, maar ook veiliger, omdat mócht het glas stuk gaan, dan spat het uiteen in afgeronde stukjes, wat de kans op verwondingen vele malen kleiner maakt. Wel zo veilig!

Douchecabines met of zonder antikalkbehandeling

Vaak krijgen we de vraag "wat is antikalkbehandeling precies en is het echt een toegevoegde waarde?". Wanneer glas over antikalkbehandeling beschikt heeft het glas een extra coating ondergaan, waarbij water, shampoo en vuil eenvoudiger van het glas kan worden verwijderd en kalkvorming minder snel voorkomt.

Een veelvoorkomend misverstand is dat mensen denken dat je met antikalkbehandeling nooit meer het glas hoeft schoon te maken. Dit is dus wel het geval. Het vergt hetzelfde onderhoud als glas zonder antikalkbehandeling.

Ons advies

Wij vinden antikalkbehandeling een goede toevoeging om het glas eenvoudiger schoon te maken. Maar onderhouden moet je toch en is daarom niet persé een noodzakelijk iets. Daarom laten we de keuze bij jou. 

We adviseren voor het onderhoud van je glaswerk om de douchereiniger van Sealskin te gebruiken. Daarbij is Raamwisser Deluxe ook een leuke toevoeging om na het douchen het glas droog te maken.

Douchecabine montage: op een douchebak of direct op de vloer?

Een douchecabine kun je op twee verschillende manieren monteren. Op een douchebak of direct op de vloer. Vroeger werden douchecabines standaard op een douchebak gemonteerd. Tegenwoordig wint directe plaatsing op de vloer steeds meer terrein. Dit vanwege de moderne en strakke uitstraling. 

Montage op de vloer

Bij montage op de vloer wordt de douchecabine direct op de tegels geplaatst. Omdat deze manier van plaatsing een afvoer nodg is wordt er vaak gebruik gemaakt van een douchegoot.

Wanneer je een cabine rechtstreeks op de vloer wilt plaatsing is het van belang dat de vloer 100% waterpas is. Anders is plaatsing op de vloer niet mogelijk. Is het niet waterpas? Combineer dan met een douchebak

Voordelen:

 • Moderne, strakke uitstraling
 • Geen douchebak in het zicht
 • Behoudt van de strakke tegelvloer
 • Snelle montage
 • Geschikt voor minder valide gebruikers

Nadelen:

 • De afvoer moet apart geïnstalleerd worden, wat meer werk is

Montage op een douchebak

Ook is het mogelijk om een douchecabine op een douchebak te plaatsen. Hierbij is het noodzakelijk dat de afmeting en vorm van de douchecabine overeen komt met de douchebak. Ook adviseren we om zoveel mogelijk de merk van de cabine en de douchebak overeen te laten komen. Vooral om kleurverschillen en stijlen zoveel mogelijk overeen te laten komen.

Vroeger werd een douchecabine standaard op een hoge douchebak gemonteerd. De laatste jaren hebben merken steeds meer moderne douchebakken ontwikkeld die 'extra dun' zijn en/of die volledig strak met de tegelvloer afgewerkt kunnen worden.

Voordelen:

 • Zowel opbouw- als inbouw verkrijgbaar
 • Afvoer wordt direct in de douchebak geregeld
 • Goede waterkering
 • Bij gebruik van een lage/inbouw douchebak ook geschikt voor minder valide gebruikers

Nadelen:

 • De tegelvloer wordt bedekt
 • Bij gebruik van een hoge douchebak heb je meer hoogte nodig en heb je een opstap
 • Bij gebruik van een lage/inbouw douchebak heb je een minimale inbouwdiepte nodig
 • Meer onderhoud
 • Minder snel te monteren 

Vragen en advies

Heb je vragen over een bepaalde douchecabine of wil je geadviseerd worden over welke cabine het best in jouw situatie past? Neem dan gerust contact met ons op.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen