Kleur profiel/bevestiging
Prijs

tot

Maximale levertijd
Hoogte in cm

tot

Antikalkbehandeling

Douchedeuren & nisdeuren van glas voor in een nisruimte

Heb je een mooie nisruimte in de badkamer gecreërd? Sluit deze waterdicht af door te combineren met een mooie glazen douchedeur. Groot voordeel van een nisruimte is dat de douche afgesloten is van de rest van de badkamer, waardoor het water niet door de hele badkamer loopt. Al onze douchedeuren die u bij ons vindt zijn geschikt om in een nis toe te passen.

...

Lees meer informatie en advies over Douchedeuren

266 Artikelen
Filters

Advies over Douchedeuren

Wil je een douchedeur combineren met zijwand? Dan komen we uit bij de complete douchecabines. Er zijn veel verschillende douchedeuren en nisdeuren op te markt. Daarom helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

Populaire breedtematen: 70 cm | 80 cm | 90 cm | 100 cm | 120 cm | 140 cm
Populaire termen: Draaideuren | Schuifdeuren | Pendeldeuren | 2-delige douchedeuren

Type douchedeuren

Er zijn een aantal type douchedeuren die we voor je uitlichten. Elke type heeft zijn eigen voor- en nadelen per situatie . De type douchedeuren die we uitlichten zijn:

  • Draaideuren
  • Schuifdeuren
  • Pendeldeuren

Draaideuren (ook wel zwaai- of swingdeuren genoemd)

De meestvoorkomende en praktische situatie is een douchedeur voorzien van een draaideur of swingdeur. Hierbij draait de deur naar buiten, van de douche af. De meest voorkomende situatie is een 1-delige draaideur. Ook bestaan er 2-delige draaideuren. In deze situatie heeft de deur een extra vaste wand.  

Schuifdeuren (nisdeur met schuifsysteem)

Naast draaideuren worden nisdeuren met schuifmechanisme ook vaak toegepast. Hierbij schuift de deur over het vaste deel. Het grote voordeel van schuifdeuren is dat het een ruimtebesparend functie heeft. Er hoeft namelijk geen deur de ruimte in te draaien. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je voor schuifdeuren een minimale breedte van 120 cm aanhoudt. Anders wordt de doorgang voor het instappen te smal.

Pendeldeuren

Douche pendeldeuren bestaan uit twee openslaande delen die los van elkaar kunnen bewegen. Zowel naar binnen als buiten. Een ideale oplossing voor de kleine badkamer wanneer je geen ruimte voor een draaideur hebt. 

Daarnaast bestaan er ook nog zogenoemde vouwdeuren. Deze hebben we niet in het assortiment opgenomen en daarom gaan we hier ook verder niet op in. 

Merken en materiaal van nisdeuren

Binnen onze nisdeuren hanteren we een aantal merken. Het meeste bekende merk is Sealskin, daarnaast hanteren we een aantal eigen merken zoals Blinq en CASS, die qua kwaliteit niks onderdoen.

Het materiaal van de douchedeuren is altijd veiligheidsglas. Veiligheidsglas is niet alleen sterker, maar ook veiliger, omdat mocht het glas stuk gaan, dan spat het uiteen in afgeronde stukjes, wat de kans op verwondingen vele malen kleiner maakt. Wel zo veilig!

Nisdeur met of zonder vast deel

Een nisdeur met vast deel wordt vaak gebruikt wanneer er om een element heen gedraaid moet worden. Bijvoorbeeld dat er naast de douchecabine een radiator aan de muur hangt. Dankzij het vast deel kun je om de radiator heen draaien. Anders zou de deur tegen de radiator aan komen.

Heb je niks naast de douchedeur gepositioneerd? Dan kun je prima met een douchedeur zonder vast deel uit de voeten. Vaak een voordeligere oplossing.

Met of zonder antikalkbehandeling

Vaak krijgen we de vraag "wat is antikalkbehandeling precies en is het echt een toegevoegde waarde?". Wanneer glas over antikalkbehandeling beschikt heeft het glas een extra coating ondergaan, waarbij water, shampoo en vuil eenvoudiger van het glas kan worden verwijderd en kalkvorming minder snel voorkomt.

Een veelvoorkomend misverstand is dat mensen denken dat je met antikalkbehandeling nooit meer het glas hoeft schoon te maken. Dit is dus wel het geval. Het vergt hetzelfde onderhoud als glas zonder antikalkbehandeling.

Ons advies

Wij vinden antikalkbehandeling een goede toevoeging om het glas eenvoudiger schoon te maken. Maar onderhouden moet je toch en is daarom niet persé een noodzakelijk iets. Daarom laten we de keuze bij jou. 

We adviseren voor het onderhoud van je glaswerk om de douchereiniger van Sealskin te gebruiken. Daarbij is Raamwisser Deluxe ook een leuke toevoeging om na het douchen het glas droog te maken.

Montage van douche/nisdeuren

Onze douchedeuren worden altijd in een nis geplaatst. Daarbij wordt het glas aan de zijkanten aan het profiel of scharnieren bevestigd. De montage verschilt per type nisdeur.

Douchedeur op maat laten maken?

Komen de standaard nismaten niet overeen met je huidige situatie? Of zijn of heb je bijvoorbeeld last van een scheef dak? Dan kunnen maatwerk douchedeuren een uitkomst bieden. Bekijk onze maatwerk douchedeuren. 

Vragen of advies over douchedeuren?

Heb je vragen over een bepaalde nisdeur of wil je geadviseerd worden welke douchedeur het beste past bij jouw situatie? Neem gerust even contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen