Thermostatisch
Prijs

tot

Maximale levertijd
Koele behuizing
Hartafstand in mm

tot

Bediening voor aan/uit
Met koppelingen

Douchethermostaten: design douche thermostaatkranen

Is je huidige douchethermostaat stuk of toe aan vervanging? Bekijk dan onze losse douche thermostaatkranen. Daarbij heb je eerst de keuze uit een thermostaatkraan of een mengkraan. Een mengkraan vinden wij niet meer in deze tijd passen, daarom adviseren we altijd de thermostatische variant. Ons assortiment bestaat uit verschillende merken zoals Hotbath, Blinq en CASS, maar ook uit A-merken zoals Grohe en Hansgrohe.

...

Lees meer informatie en advies over Douchethermostaten

69 Artikelen
Filters

Advies over Douchethermostaten

Bij douchethermostaten heb je de keuze uit een aantal kleuren, namelijk chroom, geborsteld nikkel, geborsteld staal en wit-chroom. Qua stijl kun je kiezen uit modern, klassiek, kubistisch of de combinatie van modern met kruisgrepen.

Toebehoren voor douche thermostaatkranen

Naast een losse douchethermostaat heb je nog een handdouche nodig om onder te kunnen douchen. De handdouche wordt met een doucheslang aangesloten op de onderaansluiting van de thermostaatkraan. Dan heb je nog iets nodig waar je de handdouche aan kunt bevestigen. Dat kan een vaste handdouchehouder of een glijstang zijn. Bij gebruik van een glijstang met glijmof vervalt de handdouchehouder. De handdouche wordt namelijk op de glijstang gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat je de handdouche in hoogte kunt verstellen. 

Werk je liever met een inbouw douchthermostaat?

Als je liever je thermostaat ingebouwd wilt hebben kun je kijken naar de inbouw douchethermostaten. Inbouwkranen geven een prachtige uitstraling, maar zijn ook duurder in aanschaf en het is meer werk om in te bouwen.

Douchethermostaat aansluitingen

De aansluitmaten van onze douchethermostaten zijn 1/2" voor de S-koppelingen in de wand en 1/2" voor de doucheslang aansluiting.

De hartafstand is bij de meeste douche thermostaatkranen 15 cm. Voor oude gevallen hebben we eventueel ook nog een aantal modellen met een hartafstand van 12 cm.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen