Met uitloop
Thermostatisch
Prijs

tot

Maximale levertijd
Met omstelinrichting

Badrandkranen & tegelrandkranen voor je bad

Badrandkranen of tegelrandkranen worden zoals de naam doet vermoeden, op de rand van een bad of tegelrand gemonteerd. Dit geeft je bad een prachtige uitstraling en hierdoor hoef je geen kranen in de wand weg te werken.

...

Lees meer informatie en advies over Badrandkranen

23 Artikelen
Filters

Advies over Badrandkranen

Verschillende badrandkranen

Ons assortiment bestaat uit twee types:

  • Badrandcombinatie met uitloop
  • Badrandcombinatie zonder uitloop

Met een badrandcombinatie met uitloop vul je het bad vanuit de uitloop. Hiermee heb je een complete set en ben je direct klaar.

Heb je een badrandcombinatie zonder uitloop? Dan heb je nog een manier nodig om je bad te vullen. In 9 van de 10 gevallen wordt er voor gekozen om je bad via de overloop te vullen. Hier heb je een badafvoer met watertoevoer voor nodig. Met de ene knop van de badrandkraan bedien je de temperatuur en met de andere knop de watertoevoer in het bad. Met de bijgeleverde handdouche kun je jezelf of het bad afspoelen.

Al onze bad- en tegelrandkranen zijn compleet en geschikt voor alle baden. Het enige waar je op moet letten is dat de badrand breed genoeg is. Twijfel je of de badrandkraan gaat passen? Neem voor de zekerheid contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen.

Badrandcombinatie met thermostaat?

Het is algemeen bekend dat een thermostaat zuiniger en duurzamer is dan een mengkraan. Hierdoor bespaar je veel water en daardoor ook geld. In de meeste gevallen adviseren we je thermostatische badrandkraan. 

Tip: de badrandkranen van CASS zijn erg leuk geprijsd!

Badkraan plaatsing op badrand of tegelrand?

Badrand

In dit geval is je bad strak tegen de wand afgewerkt en worden de kranen in de badrand verwerkt. Je dient zelf uitsparingen in het bad te maken. Let op dat je badrand breed genoeg moet zijn om hier kranen in weg te werken. 

Tegelrand

In dit geval zit er tussen de wand en het bad nog een extra tegelrand waar je de kranen op kan plaatsen. Het grote voordeel van plaatsing op een tegelrand is dat je geen uitsparingen in het bad hoeft te maken. Dus dan hoef je ook geen zorgen te maken dat je badrand niet breed genoeg is. Heb je een badrand met uitloop? Let er dan op dat de sprong van de uitloop (diepte) groot genoeg is om je bad te vullen.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen