Hoogte in cm

tot

Lengte in cm

tot

Vermogen in W

tot

Prijs

tot

Maximale levertijd
Aantal standaard aansluitingen
Met middenonder aansluiting

Handdoekradiatoren

Handdoekradiatoren zijn buisvormige radiatoren die in de badkamer worden gebruikt als extra verwarming. De handdoekradiator eert zijn dankzij het ontwerp van de horizontale buizen. Deze buizen zijn geschikt is om er handdoeken tussen te hangen. Het is echter een misverstand dat je er kletsnatte handdoeken er op kunt drogen. Een lichtvochtige handdoek zal geen probleem zijn, maar zorg er voor dat het water niet met overvloed over de radiator stroomt. De fabrieksgarantie zal bij de merken in de meeste gevallen komen te vervallen.

...

Lees meer informatie en advies over Handdoekradiatoren

388 Artikelen
Filters

Advies over Handdoekradiatoren

Welk merk handdoekradiator moet ik kiezen?

Ons assortiment bestaat uit een geselecteerd aantal radiatoren van merken waar we zelf achter staan. Dit houdt in dat de kwaliteit van de producten prima is, maar ook dat de service en garantie afhandeling goed verloopt. De merken handdoekradiatoren die we aanbieden zijn:

 • Blinq
 • CASS
 • Instamat
 • Smedbo
 • Thermrad
 • Vasco 

De handdoekradiatoren van onze huismerken Blinq en CASS zijn zeer aantrekkelijk geprijsd, maar doet qua kwaliteit niks onder van de andere grote merken. We kunnen deze merken goedkoper inkopen omdat er geen logo of merk aan verbonden is.

Dan komen we bij de Instamat radiatoren. Instamat is een Nederlands merk en heeft kwaliteit en design hoog in het vaandel.

Het assortiment Vasco handdoekradiatoren is zeer uitgebreid en verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, lengtes en breedtes. De kwaliteitsnormen ligt bij Vasco erg hoog. Daarom geven ze op al hun radiatoren maar liefst 10 jaar garantie. Een Vasco radiator is op aanvraag verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Alle bovenstaande merken zijn CV radiatoren welke op de CV worden aangesloten. De handdoek radiatoren van Smedbo zijn daarentegen volledig elektrisch en kunnen op netstroom worden aangesloten.

Kleurgebruik en materialen van je handdoek radiator

Een handdoekradiator is verkrijgbaar in verschillende kleuren:

 • Antraciet
 • RVS
 • Wit
 • Chroom
 • Grijs (metallic)
 • Zwart 

 

CV handdoekradiator of elektrisch?

Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit handdoek radiatoren die op de CV installatie worden aangesloten. Dit is in de meeste gevallen gewenst omdat gas veel goedkoper is dan elektriciteit. Het voordeel van een elektrische radiator is dat je geen cv buizen hoeft aan te leggen. Een elektrische radiator wordt meestal als bijverwarming gebruikt om tijdelijk een ruimte te verwarmen.

Wil je weten hoeveel vermogen je nodig hebt? Ga dan naar: radiator vermogen berekenen op onze website radiatorxxl.nl.

Is een handdoekradiator geschikt handdoeken op te drogen?

De misvatting die we vaak tegenkomen is dat men denkt dat een handdoekradiator geschikt is om natte handdoeken op te drogen. In de praktijk wordt dit ook veel gebruikt maar de merken zijn toch altijd terughoudend als het gaat om water op een radiator. Wanneer je een lichtevochtige handdoek er op hangt zal het geen probleem zijn, maar kletsnatte handdoeken zal wel een probleem worden. Een radiator is immers bedoeld om een ruimte te verwarmen en niet specifiek onderdelen. Water en radiatoren is nooit een goede combinatie geweest.

Hoe sluit je handdoek radiatoren aan?

Hoe je een handdoek radiator aansluit hangt af per radiator. De meeste handdoek radiatoren hebben een midden-onderaansluiting, maar ook 4 zijaansluitingen. Op de midden-onderaansluiting wordt een onderblok met thermostaatkop aangesloten. Daarbij kun je kiezen uit een haakse of rechte aansluiting. Een haakse aansluiting gaat achter de wand in een een rechte aansluiting gaat naar beneden. Deze aansluiting is in de meeste gevallen 3/4" euroconus, maar kan in sommige gevallen ook 1/2" zijn.

Als je de 1/2" zijaansluitingen wilt gebruiken sluit je de radiator hetzelfde aan als een paneelradiator. Dan heb je namelijk een radiatorkraan met thermostaatkop en een voetventiel nodig. Een elektrische handdoekradiator sluit je met een stekker of blinde bevestiging aan op netstroom.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen