Type profiel/bevestiging
Kleur profiel/bevestiging
Prijs

tot

Maximale levertijd
Hoogte in cm

tot

Antikalkbehandeling

Vierkante douchecabines: met of zonder hoekinstap?

Tegenwoordig is de vierkante douchecabine de meest voorkomende douchecabine in de Nederlandse badkamer. Dat is ook niet zo gek, want de vierkante cabine is gemakkelijk overal in de badkamer te plaatsen en zorgt voor veel bewegingsruimte tijdens het nemen van een ontspannen douche. De vierkante douchecabine is te verkrijgen in die verschillende maten: de compacte 80 x 80 cm, de standaard 90 x 90 cm en de ruime 100 x 100 cm douchecabine. Andere veelgebruikte douchecabine vormen zijn rechthoekig, kwartrond en vijfhoekig.

...

Lees meer informatie en advies over Vierkante douchecabine

69 Artikelen
Filters

Advies over Vierkante douchecabine

De vierkante douchecabine is verkrijgbaar met en zonder profiel. De profielloze vierkante douchecabine geeft een extra ruimtelijk gevoel omdat er geen profielen zijn die het zicht onderbreken. De vierkante douchecabine kent twee verschillende typen instap, namelijk de zij instap en de hoekinstap. Een zij instap wordt vaak gebruikt wanneer er sprake is van een ruimtelijke badkamer. Als er andere elementen, zoals een ligbad of radiator, naast de cabine wordt geplaatst is een hoekinstap aan te raden.

Onder een standaard hoekinstap douchecabine verstaat men doorgaans een vierkante douchecabine. Maar ook kwartronde- en vijfhoekige cabines hebben een hoekinstap. Daarnaast geeft de vierkante douchecabine jou de keus tussen twee verschillende typen deuren: de draaideur en de schuifdeur. Een schuifdeur schuift langs het vaste deel en past in iedere badkamer. Bij een draaideur daarentegen moet rekening worden gehouden met de draaiwijdte van de deur.

Al onze vierkante douchecabines zijn voorzien van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is heel sterk, mocht het toch breken, dan breekt op een speciale manier in afgeronde stukjes waardoor de kans op verwondingen door scherpte scherven minimaal is.

Een groot aantal van onze vierkante douchecabines zijn voorzien van een antikalkbehandeling. Wanneer glas over antikalkbehandeling beschikt heeft het glas een extra coating ondergaan, waarbij water, shampoo en vuil eenvoudiger van het glas kan worden verwijderd en kalkvorming wordt voorkomen. Al onze vierkante douchecabines zijn eenvoudig en snel te monteren.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen