Douchegoten: ruim assortiment afvoergoten voor je douche

Op zoek naar een douchegoot voor je doucheruimte in de badkamer? We bieden een c... Lees meer

Op zoek naar een douchegoot voor je doucheruimte in de badkamer? We bieden een compleet en divers assortiment douchegoten aan waardoor we voor elke situatie een passende oplossing kunnen bieden. Bij een douchegoot denk je al snel aan een heerlijke inloopdouche. Maar ook bij douchecabines waarbij het glas op de vloer wordt geplaatst, of een nisruimte wordt een afvoergoot vaak toegepast.

Voor- en nadelen douchegoot

 • + Prachtige uitstraling
 • + Verkrijgbaar met verschillende roosters
 • + Badkamer lijkt groter
 • + Vrij te plaatsen in de doucheruimte
 • - Meer onderhoud als een douchebak
 • - Voegen kunnen weren

 

Lees meer informatie en advies over douchegoten

236

Artikelen 1 tot 24 van 236 in totaal

236 artikel(en)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

236

Artikelen 1 tot 24 van 236 in totaal

236 artikel(en)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
catId-242;type-category-productlist;douchegoten;sku-13604;sku-13628;sku-13629;sku-13630;sku-13631;sku-13632;sku-13633;sku-13634;sku-13635;sku-26611;sku-26612;sku-13626;sku-13625;sku-13624;sku-13605;sku-13606;sku-13607;sku-13608;sku-13609;sku-13610;sku-13620;sku-13621;sku-13622;sku-13623

Welke douchegoot breedte heb ik nodig?

Voordat je breedte bepaalt is het verstandig om eerst te bepalen waar de douchegoot exact komt. Komt de douchegoot tegen de wand, in de midden, of in het begin bij de instap? De meest populaire breedtematen zijn:

 • 70 cm
 • 80 cm
 • 90 cm
 • 100 cm

 

Merken douchegoten

De populairste douchegoten zijn die van Easydrain. Een Easydrain douchegoot is een merknaam maar wordt in de volksmond ook gebruikt als algemene benaming voor een afvoergoot. Daarnaast hebben we een aantal leuke alternatieven van CASS en Blinq, welke compleet met rooster worden geleverd. 

Verschillende rooster afwerkingen

We hebben een aantal douchegoten van CASS in het assortiment die met verschillende roosters leverbaar is. Lees en bekijk hieronder de verschillen.

Sleufrooster

Een afvoergoot met sleufrooster wordt vaak als de 'standaard' gezien binnen de afvoergoten. Het water loopt door de sleuven en loopt daarna door in de afvoer.  

Douchegoot met sleufrooster

 

 

Zero gesloten rooster

Een goot met zero rooster of vlak rooster wordt het meest verkocht in Nederland en staat bekend om de mooie uitstraling. Het water loopt aan de zijkanten van het rooster naar beneden de afvoer in. 

Douchegoot met zero rooster

 

 

Tegelrooster

Met een tegelrooster creeer je een 'onzichtbare douchegoot' die volledig in de tegels wordt weggewerkt. Je bouwt de douchegoot in en op het rooster leg je de tegels, waardoor de tegelvloer mooi doorloopt. Ook in deze situatie loopt het water aan de zijkanten de afvoer in. 

Douchegoot met tegelrooster

 

 

Glasrooster

Het idee van een glasrooster is hetzelfde als een zerorooster, alleen is het rooster gemaakt van Glas. Dit geeft een exclusievere uitstraling en is ook duurder geprijsd. 

Douchegoot met glasrooster

 

 

Douchegoot met zonder flens, muurflens of vloervlens

Een flens is een rand om de goot heen die zorgt voor een goede waterafdichting en waar je direct tegels op kunt leggen. Ideaal bij gebruik bij een tegelvloer. Lees hieronder de verschillende flens uitvoeringen:

 • Zonder flens
 • Met muurflens
 • Met (vloer)flens

 

Douchegoot zonder flens

Bij een douchegoot zonder flens zit er geen rand omheen. Dit wordt vaak bij een vloer zonder tegels gebruikt, bijvoorbeeld een betonvloer.

Douchegoot met muurflens

Bij een douchegoot met muurflens beschikt de goot over een opstaand randje, waardoor hij perfect is om tegen een wand te plaatsen. Ook hier kun je eenvoudig tegels op leggen

Douchegoot met (vloer)flens

Er is veel verwarring tussen de termen met flens of met vloerflens. Laten we de verwarring weghalen, het is namelijk hetzelfde. Deze goten beschikken over een rand, waardoor je direct tegels op kunt leggen. 

Afvoergoot compleet met rooster of zonder rooster

Bij het uitzoeken van je gewenste afvoergoot zul je merken dat je hier en daar flinke prijsverschillen op internet zult tegenkomen. Waar je vooral op moet letten is of het rooster standaard meegeleverd wordt of niet. Onze goten leveren we altijd compleet met rooster, behalve de Multi douchegoten van Easydrain

Douchegoot met zijuitloop of onderuitloop

Een douchegoot kan een zijuitloop of onderuitloop hebben. Een onderuitloop wordt gebruikt als de afvoer onder of vlakbij de douchegoot zit waardoor je direct naar beneden kan werken. Zit de afvoer aan de andere kant van de badkamer? Dan kan een goot met zijuitloop gewenst zijn om eerst naar de zijkant te werken. 

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Verberg deze melding