Diepte uitloop in cm

tot

Prijs

tot

Maximale levertijd
Afwerking wand
Met koude start
Aantal grepen

Inbouw wastafelkranen: inbouwkraan voor je wastafel

Inbouw wastafelkranen zijn wastafelkranen die in de muur worden ingebouwd. Een inbouw wastafelkraan wordt gebruikt bij wastafels zonder kraangat en bestaat uit een bediening, uitloop en inbouwdeel. Bij alle kranen uit deze categorie wordt compleet met inbouwdeel + afbouwdeel geleverd zodat je direct aan de slag kunt.

...

Lees meer informatie en advies over Inbouw wastafelkranen

193 Artikelen
Filters

Advies over Inbouw wastafelkranen

Voor- en nadelen wastafel inbouwmengkraan t.o.v. opbouwkraan

  • Voordeel: exclusievere uitstraling
  • Voordeel: Je houdt de wastafel vrij en zonder kraangaten 
  • Nadeel: duurder in aanschaf
  • Nadeel: montage is moeilijker en neemt meer tijd in beslag

Inbouw wastafelkraan in verschillende stijlen

Een inbouw mengkraan voor de wastafel is verkrijgbaar in verschillende stijlen. Voor elke type badkamer is er een geschikte variant. We defineren de onderstaande stijlen:

Modern

De standaard, meest voorkomende stijl in de badkamer. Recht-toe recht-aan stijl die universeel is voor elke wastafel.

Kruisgreep

Een moderne kraan met een klassieke touch. Dat zijn de kranen met kruisgreep. Bij inbouwkranen met kruisgreep heb je altijd een extra bediening (1 voor warm 1 voor koud water), waardoor een 2-greeps inbouwkraan ontstaat. Een kruisgreep kun je namelijk alleen maar draaien en niet kantelen.

Vierkant

Een uitgesproken model. De kubistische vierkante kranen worden vaak gecombineerd met andere hoekige elementen. Heb je bijvoorbeeld een zeer strakke en hoekige wastafel? Dan is het leuk om een kraan uit deze stijl te combineren. 

Klassiek

De klassieke stijl lijkt op de kruisgreep stijl, alleen wordt de wastafel inbouwmengkraan in een klassieke stijl volledig in klassieke vormen ontworpen. Deze kranen worden vaak gecombineerd met andere klassieke elementen in de badkamer. 

Exclusief

Voor de liefhebbers die wat anders willen dan standaard, wat iedereen heeft. Op zoek naar iets unieks? Een kraan die dé eye-catcher van de badkamer wordt? Dan zoek je waarschijnlijk een kraan uit deze stijl. Onze exclusieve stijl bevat unieke vormen, maar kan ook bestaan uit zeer exclusieve merken zoals Vola.

Verschillende stijlen inbouw wastafelkranen

 

Welk merk wastafel inbouwkraan moet ik kiezen?

Welke inbouwkraan je ook aanschaft, welke stijl, vorm of kleur je ook kiest. Het belangrijkste is dat je een kraan kiest met een goed inbouwdeel die jarenlang mee gaat.

Wij hebben een selectie gemaakt van merken en kranen waarvan het inbouwdeel voldoet aan alle eisen. En die jarenlang mee gaat. Deze inbouw wastafelkranen hebben allemaal minimaal 5 jaar garantie, dus je bent verzekerd van een goede kraan.

Al onze kranen die we hier presenteren worden allemaal inclusief inbouwdeel geleverd.

Ons advies over een wastafelkraan inbouw

Wij werken graag met de inbouwkranen van Hotbath. Waarom? Omdat alle kranen van Hotbath van volledig messing worden gemaakt. En omdat de inbouwdelen erg goed zijn. Daarnaast is Hotbath goed in service, bieden ze 5 jaar garantie en kunnen ze nog tientallen jaren onderdelen leveren.

Toch een goedkopere kraan? Dan zijn de inbouwkranen van ons eigen merk CASS een leuk alternatief.

Op zoek naar een kraan van een ander merk of een specifiek model? We kunnen bijna alles leveren. Neem gerust even contact met ons op voor een prijs en levertijd. 

Kleurafwerking van wand wastafelkranen: Chroom of RVS?

Wastafel inbouwmengkranen zijn verkrijgbaar in een aantal kleuren. Je hebt eigenlijk 2 kleurafwerkingen:

  • Glans (chroom)
  • Mat (geborsteld nikkel of RVS)

Chroom wordt het meest toegepast in de badkamer. Chroom is toepasbaar in alle stijlen, maar is vaak ook de meest voordelige oplossing.

Voor een meer exclusieve kleur kun je kiezen uit de geborsteld nikkel kranen van Hotbath of RVS. 

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen