Wastafels: keramiek, hout of natuursteen wastafel kopen?

Wastafels zijn er in vele afmetingen, vormen en kun je op verschillende manieren toepassen. Zo kun je een wastafel vrij aan de wand hangen, zonder toeters en bellen. Of combineer de wastafel met een mooie onderkast met softclosing lades. Voor een meer robuustere en exclusieve uitstraling zou je opzetkommen kunnen combineren met een wastafelblad en een mooi designsifon. Het blijkt dus wel dat er veel mogelijkheden zijn en dat je met wastafels alle kanten op kunt.

...

Lees meer informatie en advies over Wastafels

Advies over Wastafels

Wastafels vrij ophangen zonder onderkast

Vrijhangende wastafels worden niet gecombineerd met een wastafelonderkast, maar los aan de wand bevestigd. Deze wastafels worden vaak gecombineerd met een mooie designsifon en wastafelplug.

Opzetwaskom op blad

Wat ook een mooie uitstraling geeft is de combinatie van opzetwastafels en een wastafelblad. Opzetwastafels worden gecombineerd met inbouwkranen of een verhoogde wastafelkraan en worden afgewerkt met een designsifon en wastafelplug. 

Badmeubels: Meubelwastafels compleet met onderkast

Meubelwastafels die gecombineerd kunnen worden met een onderkast worden ook wel badmeubels genoemd. Meubelwastafels worden op onze website in eerste instantie altijd zonder onderkasten en toebehoren getoond. Dit omdat er verschillende mogelijkheden zijn en er verschillende onderkasten verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld in een andere kleur. Per product wordt de bijbehorende toebehoren aangegeven.

Wastafels voor toiletruimtes: fonteinen

Kleine toiletwastafels die voor een toilet geschikt zijn worden ook wel fonteinen genoemd. Een fontein is kleiner dan een wastafel en heeft een maximale breedtemaat van 40 cm. Net als bij wastafels zijn er binnen fonteinen verschillende mogelijkheden. Zo heb je:

 • Vrijhangende fonteinen zonder onderkast
 • Opzetfonteinen
 • Hoekfonteinen
 • Fonteinmeubels met onderkast

En natuurlijk onze complete fonteinsets. Bekijk al onze complete fonteinsets 

Materiaal van een wastafel

Wastafels zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. 95% van de klanten kiest voor keramiek. Een sterk, onderhoudsarm materiaal wat in elke badkamer of toiletruimte past. Op zoek naar iets unieks? Dan kun je kiezen uit mineral marmer, aluite, kunststof of natuursteen.

Wastafel met of zonder overloop?

Een overloop is een gaatje in de wastafel/fontein waarbij het water weg kan stromen als er teveel water in zit. Als de wastafel niet over een overloop beschikt adviseren we om een niet-afsluitbare wastafelplug. Anders bestaat de kans dat de wastafel onverhoopt over gaat stromen en dat is niet wat je wilt. 

Wastafel met of zonder kraangat?

Of je een wastafel met of zonder kraangat wilt hangt af van het type kranen wat je wilt toepassen. Wil je inbouwkranen gaan gebruiken, dan heb je een wastafel zonder kraangat nodig. Wil je een standaard wastafelkraan gebruiken? Kies dan voor een wastafel met kraangat. 

Merken wasbakken

Er zijn verschillende merken op de markt waarbij wastafels een belangrijk onderdeel van het badkamer totaalconcept is. Van populaire A-merken tot voordelige huismerken. De meest verkochte wastafelmerken zijn:

 • Villeroy & Boch
 • Sphinx
 • Duravit
 • Clou
 • Blinq

Toebehoren voor wastafels

Hieronder een overzicht van de meest bekende toebehoren voor wastafels.

Wastafelkranen

Bij het kiezen van je wastafelkraan moet je eerst kijken welke situatie geschikt is voor jouw wastafel. Heeft je wastafel een kraangat, of gebruik je opzetwastafels? Bij wastafelkranen kun je kiezen uit drie modellen:

 1. Standaard wastafelkranen
 2. Verhoogde wastafelkranen voor opzetwastafels
 3. Inbouw wastafelkranen 

Sifons

We hebben veel verschillende sifons in ons assortiment, maar eigenlijk verkopen we slechts twee modellen. Een ruimtebesparende sifon en een designsifon. Een ruimtebesparende sifon wordt gebruik wanneer de wastafel met onderkast gecombineerd wordt. Een mooi afgewerkte designsifon wordt gebruikt wanneer de wastafel vrijhangend wordt opgehangen. 

Wastafelpluggen

Wastafelpluggen zijn bij wastafels niet standaard inbegrepen. Beschikt de wastafel over een overloop. Dan zou je prima een wastafel klikplug kunnen gebruiken. Hierbij klik je de plug open en dicht. Als de wastafel geen overloopgat heeft dan wordt er vaak een niet-afsluitbare wastafelplug gebruikt om er voor te zorgen dat de wastafel niet overstroomt kan raken.

Onderkasten

Zoals eerder gezegd worden onderkasten standaard gekoppeld aan meubelwastafels. Kies dus eerst je meubelwastafel en kies daarna de bijpassende wastafelonderkasten.

Productenvergelijker 0
Openen