Prijs

tot

Maximale levertijd

Baden met douchegedeelte

Een heerlijk ontspannende douche nemen na een lange werkdag of volledig tot rust komen in een heet bad? In Nederland is de gemiddelde badkamer niet groter dan 6m² en velen hebben dus niet de ruimte om een bad én een douche te nemen. Gelukkig zijn er prachtige douchebaden die dit probleem oplossen. Een douchebad is een bad met aan het voeteneinde een geïntegreerde douchezone. Hierdoor bespaar je ruimte en heb je the best of both worlds. Het is absoluut niet het geval dat je een compromis maakt tussen een net niet bad en een net niet douche wanneer je voor een douchebad kiest.

...

Lees meer informatie en advies over Bad met douchegedeelte

21 Artikelen
Filters

Advies over Bad met douchegedeelte

Wij hebben bijzonder luxe douchebaden in ons assortiment waardoor je van beide elementen volop kunt genieten. Douchebaden zijn vlakker dan de standaard baden, waardoor je een stabielere ondergrond hebt tijdens het douchen. In de meeste gevallen ligt het douchegedeelte ook iets lager dan het badgedeelte, zodat water gemakkelijk afvoert. Het uiteinde van de baden lopen vaak uit om zo een ruimtelijke douchevloer te creëren waardoor je comfortabel kunt douchen.

Douchebaden in verschillende vormen en afmetingen

Douchebaden zijn in verschillende maten te krijgen, waarbij de meest populaire maten 180 x 80 cm en 170 x 75 cm zijn. Het enige verschil met een douche is dat je daadwerkelijk in het bad moet stappen en dus geen lage instap hebt. Aan de andere kant heb je zo wel de mogelijkheid om je heerlijk af te douchen na een ontspannen badsessie en vice versa. Bij douchebaden zijn twee verschillende materialen te onderscheiden: acryl en quaryl. Acryl, ook wel kunststof genoemd, is warm materiaal en houdt ook langer warmte vast. Quaryl is bekend om haar duurzame kwaliteit en krasbestendige kwaliteiten. Beide materialen zijn slipvast, glijpartijen zijn dus verleden tijd.

Standaard bad als douchebad?

Ook reguliere baden kunnen worden gebruikt als douchebad, alhoewel dit uiteraard niet ideaal is. Zo heb je bij een regulier bad bijvoorbeeld niet de grotere uitloop voor het douchegedeelte en is het douchegedeelte niet van een vlakke ondergrond voorzien. Mocht je hier toch voor kiezen, dan raden we je aan om de afvoer aan het uiteinde van het bad te hebben, en niet in het midden zoals vaak bij tweepersoonsbaden voorkomt. Een badwand voorkomt dat water buiten het bad terecht komt. Badwanden zijn niet op alle reguliere baden te plaatsen, let er dus op dat de badrand dik genoeg is. Op echte douchebaden is altijd een badwand te plaatsen.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen