Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Hoe stijl je een retro badkamer?

    Hoe stijl je een retro badkamer?

    Je hebt de term ‘retro’ vast wel eens voorbij horen komen. Het is een term die een bepaalde sfeer en gevoel bij je losmaakt… Bij een retro badkamer kun je helemaal los gaan met verschillende interieur items, waardoor je badkamer een persoonlijke sfeer krijgt. Lees zeker even verder als je meer wilt weten over deze badkamer trend van 2022.

    Wat is een retro badkamer?

    Bij een retro badkamer kun je denken aan een badkamer met een nostalgisch gevoel en authentieke badkamerproducten. Badkamers met een retro stijl hebben vaak ronde vormen en warme en diepe kleuren. Denk aan bijvoorbeeld een stijlvolle ronde spiegel of een houtlook badkamermeubel.

    Riverdale spiegel rond
    Looox woorden badplank
    Paul en Co Terrazzo tegel

    Welke kleuren passen bij retro?

    Als wij denken aan retro, dan denken wij  aan warme kleuren. Warme kleuren zijn een perfecte match met naturel tinten zoals beige, grijs of bruin. Maar als je kijkt naar populaire kleuren uit de 50’s, 60’s en 70’s dan kom je vooral kleuren als oranje, groen, bruin en geel tegel. Om wat specifieker in deze vier kleuren te duiken, zou je bijvoorbeeld kleuren als terracotta tinten, okergeel, vergrijsd roze, petrol blauw, legergroen en jadegroen kunnen kiezen. Je kunt ze goed combineren of één specifieke kleur terug laten komen in accessoires en badkamerartikelen.

     
    petrol blauw.jpg

     

    terracotta.png

     

    okergeel.png

     

    Retro badkamermeubels en kranen

    Zoals we eerder al zeiden kenmerkt een retro badkamer zich door onder andere ronde vormen. Toch is dit niet het enige kenmerk waaraan je een retro stijl kunt herkennen. Nog een kenmerk van de retro stijl zijn onder andere messing kranen en koperen kranen. Ook zie je een houten wastafel in combinatie met bijvoorbeeld een keramische waskom veel terugkomen in retro badkamers.

    Welke tegel past bij een retro stijl?

    Bij een retro stijl kun je kiezen voor bijvoorbeeld terrazzo tegels. Terrazzo is in de afgelopen jaren een terugkomende trend geworden en je ziet het tegenwoordig in veel badkamers terug komen. Naast Terrazzo past een houtlook tegel ook prachtig bij de retro badkamer. Deze houtlook tegel kun je bijvoorbeeld in een visgraatpatroon leggen. Deze stijl werd vroeger al in kastelen gebruikt en is inmiddels weer een trend. Ook kun je kiezen voor een tegel met een patroon of een vintage-uitstraling.

    Terrazzo tegel Paul en Co
    Energieker Padouk houtlook
    Terrazzo Blu

     

    Wij vinden een retro stijl in de badkamer helemaal geweldig! Laat ons ook zeker weten wat jij van de stijl vindt en hoe je de badkamer hebt ingericht. We zijn erg benieuwd!

    Productenvergelijker 0
    Openen