Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 Gratis bezorgd vanaf 100,-* 30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Nieuwe techniek voor regendouches: Velvet Rain, voller & zachter

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  9 juli 2024

  Bewerkt op: 10 juli 2024 15:22

  Je zou misschien denken: als ik een regendouche of een handdouche heb, dan komt er toch gewoon water uit mijn douchekop? Hoe kan dat nou speciaal zijn, dat voelt toch als regen? Op al deze vragen is het antwoord natuurlijk "JA", maar in dit artikel wil ik jou meenemen in de nieuwe technieken Velvet Rain van Hotbath en waarom deze straalsoort echt anders is dan dat jij gewend bent.

  Nieuwe techniek voor regendouches: Velvet Rain, voller & zachter

  Jaren geleden heeft Hansgrohe de revolutionaire techniek PowderRain gelanceerd. Vrij vertaald: poederregen. Mensen die hier onder gedouched hebben wilden niet meer anders. Hier heeft Hotbath ook op ingespeeld door een vergelijkbare eigen techniek te ontwikkelen om de douche ervaring naar een volgend niveau te brengen.

  Velvet Rain van Hotbath

  In de ACE serie van Hotbath hebben ze voor een hoofddouche de nieuwe techniek Velvet Rain geïntroduceerd. Met Velvet Rain verandert het traditionele douchen van functioneel naar een luxueuze en weldadige ervaring die elegantie en comfort naadloos combineert. De dagelijkse routine zal nooit meer hetzelfde zijn met deze soft touch waterervaring die ontspanning en stressverlichting stimuleert, én dankzij de ingebouwde waterbesparende technologie evengoed een milieubewuste keuze is.

  Verschil Velvet Rain en normale straal

  De hoofddouches met een nieuwe techniek zijn voller en zachter van straal, maar dat kan ik met tekst nog zo perfect uitleggen, de kans is groot dat je nog steeds niet goed het verschil kan inschatten. Voor een beter beeld kun je de video bekijken. Voor een sfeer impressie qua verschil tussen de straalsoorten bekijk onderstaande afbeeldingen.

  Velvet Rain hoofddouche straal

  Normale hoofddouche straal

  Bijkomend voordeel: stiller & minder spattend water

  De techniek is dusdanig ontwikkeld, dat de straal tijdens het douchen nauwelijks spat. De druppels hebben namelijk minder gewicht en spatten daardoor niet weg van de huid, maar blijven op je huid liggen voor een heerlijk warm gevoel. Super fijn wanneer je over een inloopdouche beschikt, je badkamervloer blijft droger! Ook is vallende water stillen van geluid. Ook maakt de Velvet Rain hoofddouche van zichzelf minder geluid dan een normale hoofddouche.

  Mijn persoonlijke ervaring met Velvet Rain

  Het ligt een beetje in de lijn van pure verkoperspraat: "ik heb hem zelf ook". Maar in dit geval is het ook echt zo. Ik moest zelf de zogenoemde "revolutionaire techniek" ervaren voordat ik er iets zinnigs over kan zeggen. Ik ben zelf vrij nuchter en zo stond ik er ook in. Zou het echt anders zijn? Ik had hiervoor een standaard regendouche met een diameter van 30cm en deze heb ik vervangen door een Hotbath Velvet regendouche van 23cm.

  En het is echt waar. Het verhaal dat het zachter en voller aan voelt is ook precies hoe je het kan omschrijven. Toen we de 30cm standaard hoofddouche hadden, douchte mijn vriendin eerst altijd onder de handdouche omdat ze haar lange haren niet goed schoon kreeg. Ze vond de straal van de 30cm "te weinig water". Nu we de Velvet Rain 23cm hebben spoelt ze wel haar haren onder de hoofddouche. Dat zegt genoeg denk ik.

  Wij vinden het zeker een meerwaarde t.o.v. de normale hoofddouche en we gaan hem ook zeker niet meer omwisselen.

  Mijn eigen Velvet Rain douche

  Mijn eigen Velvet Rain douche

  Zelf ervaren?

  Ik kan wel begrijpen als je denkt: "goed verhaal, lekker kort, maar hoe voelt dat nou zo'n straal?". Het is inderdaad iets wat je in levende lijve moet ondervinden. Zoals mijn persoonlijke ervaring hierboven al aangeeft is het een absolute meerwaarde ten op zichte van een normale hoofddouche.

  Wil je het toch eerst voelen voordat je tot aankoop overgaat? Ook geen probleem, in onze showroom hebben we werkende douches. Zowel de normale als de nieuwe Velvet straal. Ook kunnen we wel een IVY Slim hoofddouche met Eco Air er op draaien als je die wilt ervaren.

  Productenvergelijker 0
  Openen