Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, maandag in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Alles over de Bobeau klik PVC vloeren

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  1 april 2024

  Bewerkt op: 4 april 2024 17:08

  Graag wil ik een nieuw merk in ons assortiment introduceren: Bobeau. Een hoogwaardig merk in PVC vloeren. Nu hoor ik je misschien denken, een PVC vloer bij een badkamerzaak? We kregen vaak de vraag of we ook PVC vloeren in het assortiment hadden. Ze wilden dan bijvoorbeeld de hele bovenverdieping, inclusief badkamer, door leggen met dezelfde (PVC) vloer. Of als ze bezig zijn met de badkamer kunnen ze ook direct de vloer voor de woonkamer/keuken uit zoeken. Wel zo handig.

  Als we het assortiment dan toch uitbreiden met een PVC vloer, wilden we wel dat het qua kwaliteit aansluit bij de rest van onze fabrikanten. De PVC vloeren van Bobeau passen daar goed bij. Het zijn eigenlijk geen "100% PVC vloeren", maar het is inmiddels veel sterker geworden dat het meer tussen een tegel en vinylrol in zit. Hierover vertel ik jou in dit artikel meer. 

  Bobeau: "Steengoed" PVC

  Steengoed PVC, de slogan van Bobeau. Dit wordt niet zo genoemd omdat ze zichzelf zo goed vinden, maar omdat het echt een steengehalte bevat. De samenstelling van dit product bestaat tot 70% uit kalksteen vermengd met ongeveer 25% PVC. Tijdens de productie worden de verschillende lagen samengeperst tot een stevige, dunne plank. Hier komt geen lijm aan te pas.

  We noemen de vloeren van Bobeau wel een PVC vloer, maar eigenlijk zit het meer tussen een keramische tegelvloer en een traditionele PVC / vinylrollen in. Dit noemen ze ook wel een Rigid Core PVC vloer. Deze zijn veel sterker en stijver dan de soepele PVC of LVT vloeren. Meer over de evolutie van PVC vloeren en de exacte verschillen tussen de soepele PVC, LVT en Rigid Core vloeren bewaar ik voor een andere blog.

  Leestip: verschillen tussen tegels en PVC vloeren.

  Niet van echt te onderscheiden

  In de wereld van vloeren heeft de PVC vloer een indrukwekkende transformatie ondergaan. Weg zijn de dagen van glad, kunstmatig ogend PVC. De PVC vloeren van Bobeau bootsen de natuurlijke charme van echt hout zo nauwkeurig na, dat ze nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.

  Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van register embossing technologie, waardoor elke plank een unieke, voelbare houtstructuur krijgt die zowel zichtbaar als voelbaar is. Met een hoog aantal verschillende planken in een doos wordt herhaling geminimaliseerd, waardoor het natuurlijke, gevarieerde patroon van een houten vloer wordt nagebootst.

  Bobeau USP

  Extreme matheid

  Van oudsher hebben PVC vloeren als nadeel dat ze een glanzende afwerking hebben. Bijvoorbeeld als de zon door de ramen schijnt dat je een glinsterende vloer hebt. En dat wil je liever niet, want dat heeft een echt houten vloer ook niet.

  De Bobeau PVC vloeren zijn daarentegen extreem mat. Om precies te zijn hebben ze een glansgraad van 2 tot 4%. Dit is de laagst mogelijke klasse en daardoor behoort deze vloer tot de matste vloer in de markt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat van alle vloeren de toplaag slijt. De toplaag van Bobeau blijft lang goed, maar ook deze toplaag zal in de loop der jaren kunnen slijten.

  Belangrijk om je vloer goed te onderhouden en te reiningen met de juiste producten. Zie hiervoor het hoofdstukje onderhoud.

  Ideaal voor renovatie

  Wie denkt aan renoveren, denkt meteen aan uitbreken, stof tot in het kleinste hoekje, deuren inkorten, verborgen problemen die opduiken, onvoorziene kosten... Bij de Bobeau PVC vloer is het plaatje heel wat mooier.

  De bestaande vloer uitbreken is meestal niet nodig. De Bobeau PVC vloer kan bovenop de meeste bestaande vloeren geïnstalleerd worden, als die vlak en stevig is. Met zijn geringe dikte is dat echt uniek! Lawaai en stof worden bovendien tot een minimum herleid, want je hoeft niet te zagen. Als dat geen opluchting is...

  De klik PVC vloer plaats je ook zwevend. Achteraf weer vlot uitbreken is dus zeker mogelijk. Interessant voor een studentenkamer of een huurwoning!

  • Ultrasterk ondanks de beperkte dikte
  • Kan bovenop de meeste bestaande vloeren geïnstalleerd worden
  • Vlotte installatie zonder stof of lawaai, met eenvoudig gereedschap
  • Eenvoudig in elkaar te klikken, hoeft niet verlijmd te worden
  • Neutraliseert oneffenheden tot 5 mm

  Geschikt voor alle ondergronden?

  De Bobeau klik PVC vloeren kunnen zonder probleem op de meeste ondergronden geplaatst worden. Mits de vloer vlak is. Klik PVC vloeren dienen altijd op een ondervloer geplaatst te worden. Bij de Bobeau vloeren zit standaard een geïntegreerde IXPE ondervloer. Deze hoef je dus niet extra aan te schaffen.

  Op cementdekvloeren of anhydrietvloeren gaat het perfect. Als je een houten constructievloer hebt moet je er wel voor zorgen dat de planken allemaal vast liggen en dat de vloer egaal is.

  Wanneer je al verlijmd parket hebt, kun je dat zonder problemen. Ook over bestaande (vlakke) tegelvloeren kun je moeiteloos PVC leggen.

  Verschillen Mantaro & Nakuru serie

  De Mantaro en Nakuru zijn in veel opzichten hetzelfde. De belangrijkste verschillen zal ik hieronder toelichten.

  De Nakuru serie is echt een akoestische vloer te noemen. Dankzij de vermindering van -10 dB is de Nakuru NSG gecertificeerd en maakt hem uitermate geschikt voor appartementen of andere situaties waarbij een akoestische vloer gewenst is.

  De Mantaro staat bekend om zijn keiharde toplaag van 0,7mm, uniek op de markt. Waarbij de meeste PVC vloeren, zoals ook de Nakuru, een toplaag van 0,55mm heeft de Mantaro nog een hogere slijtklasse van 34. Deze geschikt voor zeer commerciële doeleindes zoals drukke winkels. Dit is de hoogste klasse binnen het huishoudelijk en commerciele segment.

  Voor alle verschillen tussen beide series wil ik verwijzen naar mijn blog over de verschillen tussen de Mantaro en Nakuru series.

  Gegarandeerd waterbestendig

  De PVC vloeren van Bobeau kunnen prima tegen water, dat is geen enkel probleem. Deze vloeren zijn daarom uitermate geschikt om als keukenvloer te hebben, maar kan ook als badkamervloer gebruikt worden. De toplaag is waterbestendig, maar wat deze planken uniek maakt is dat ook het kliksysteem waterbestendig is. Hierdoor zal er geen water door de naden heen gaan.

  Leestip: "Zijn PVC vloeren geschikt voor de badkamer?".

  Bobeau waterbestendig

  Geschikt voor welke ruimtes?

  Badkamer

  De ideale vloer voor in je badkamer: aangenaam voor blote voeten, geen slipgevaar, waterbestendig en op en top hygiënisch. Heeft je puberzoon uitvoerig gedoucht en de natte handdoeken op de grond laten liggen? No problem: de Bobeau PVC vloer kan ertegen.

  Slaapkamer

  Met deze PVC vloer stap je altijd met je goede been uit bed. Deze vloer geeft je comfort en warmte. Nog even op adem komen met wat yoga of meditatie? Op een vloer van Parquetvinyl is dat nog aangenamer. 

  Woonkamer

  Een vloer die nauwelijks valt te onderscheiden van echt parket en kan doorgelegd worden tot in de keuken. Het bestaat! Kies de collectie die best bij jouw woning en stijl past.

  Keuken

  In de keuken heb je een vloer nodig die tegen een stootje kan én makkelijk te onderhouden is. Een pot spaghetti- saus die uit je handen glipt en tegen de grond smakt: voor deze vloer geen probleem!

  35 jaar garantie op huishoudelijk gebruik

  De fabrikant van Bobeau PVC vloeren is zo overtuigd van de kwaliteit van zijn product dat je een lange garantieperiode bij aanschaft hebt. De garantietermijnen zijn als volgt:

  • 35 jaar garantie bij residentieel gebruik (huishoudelijk)
  • 20 jaar garantie bij commercieel gebruik (bijvoorbeeld winkels)

  Eenvoudige installatie

  het kliksysteem van Bobeau behoort tot de beste op de markt. Hierdoor is het voor iedereen, die een beetje handig is. wel te doen. Iedereen die een laminaatvloer kan leggen, kan dit ook. Wel wil ik altijd adviseren om de installatievideo's en/of handleiding goed te raadplegen. Bekijk onderstaande video's hoe je een visgraat vloer en rechte planken vloer legt. Durf je het toch niet helemaal aan? Laat het dan door een vakman doen.

  Het leggen van rechte planken

  Het leggen van visgraat

  Technische tips en advies

  Bij het aanleggen van een nieuwe vloer zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat het eindresultaat zowel esthetisch als functioneel top is. Een cruciaal aspect is dat je de vloer niet fixeert. Dit is essentieel omdat de vloer de ruimte moet hebben om te bewegen. Dit is vooral van belang bij elementen zoals keukenblokken. Ook mogen randen niet worden afgekit. Door ongeveer 8mm ruimte aan de zijkanten over te houden, creëer je voldoende ruimte voor plinten, wat zorgt voor een nette afwerking van de vloer.

  De ondergrond waarop de vloer wordt gelegd, speelt ook een sleutelrol in het succes van het project. Het is van cruciaal belang dat deze ondergrond egaal vlak is, met een maximaal verschil van 5mm over een lengte van 3 meter.

  Bij het leggen van visgraat klik PVC is het belangrijk om te weten dat deze uit linker en rechter delen bestaat. Deze delen kunnen maar op één manier gelegd worden.

  Bobeau installatie

  Onderhoud

  Eerder in dit artikel heb ik al even kort genoemd dat het belangrijk is om je vloer goed te onderhouden en het te reinigen met het juiste schoonmaakmiddel. Maak in ieder geval je vloer niet schoon met HG-middelen of andere middelen die als het ware een "waslaagje" op je vloer aanbrengt. Vermijdt in ieder geval de supermarkt en bouwmarkt voor je onderhoudsmiddel.

  De Bobeau PVC vloer is een heel mooi en kwalitatief product. Zeker als je zo'n investering doet wil je ook wel dat je vloer lang mee gaat. Maar welk middel heb je dan wel nodig? Het belangrijkste is om een zuurvrij en vetvrij schoonmaakmiddel te gebruiken. Wij adviseren de Fila onderhoudscleaner. Mocht je wat anders willen zou je ook bij de betere vloer speciaalzaken of woninginrichters langs kunnen gaan. Er zijn namelijk heus wel meerdere producten die dit goed kunnen.

  Duurzaamheid

  Hoe scoort Bobeau op gebied van duurzaamheid? Zeker in deze tijd ook niet onbelangrijk.

  Geen schadelijke weekmakers

  Bobeau bevat geen schadelijke weekmakers. Zo kiezen ze ervoor om geen schadelijke weekmakers zoals ftalaten te gebruiken. Ze zijn trots op onze groene labels. Ze zijn het bewijs dat onze planken bijdragen aan gezonde binnenlucht. Ons gamma is dus 100% veilig en gezond voor mens, dier én natuur.

  Duurzaam duurt het langst

  De PVC vloeren van Bobeau bestaan uit hoogwaardige kunststoffen en gaat tientallen jaren mee. Zo gebruiken we gezamenlijk minder grondstoffen.

  Recycleerbaar en herbruikbaar

  Bij de productie laten ze niets verloren gaan. Hoe doen ze dat? Alle resten worden terug tot korrels gemalen en hergebruikt in nieuwe planken.

  Als je de geïntegreerde ondervloer verwijdert, is Bobeau zelfs 100% recycleerbaar. Bobeau wordt zwevend geïnstalleerd en kan je dus makkelijk demonteren.

  Feiten achter de duurzame visie:

  • Zonder ftalaten, alleen onschadelijke weekmakers.
  • VOC-uitstoot is 100 keer lager dan de Europese drempel.
  • REACH conform: we voldoen aan alle Europese richtlijnen met betrekking tot gevaarlijke chemische stoffen.
  • A+ label: dé garantie voor optimale kwaliteit van de binnenlucht.
  • Fusion proces: ze gebruiken geen lijm, want de lagen worden samengeperst. Ook voor de installatie in je woning heb je geen lijm nodig.
  • Gezonde werkomstandigheden: ze produceren onder de beste omstandigheden, met aandacht voor een gezonde werkomgeving en het welzijn van de werknemers.
  Bobeau duurzaamheid

  Conclusie

  Ben je op zoek naar een kwalitatieve en mooie vloer waar je tientallen jaren lekker en probleemloos op kan leven? Dan zul je van deze Bobeau vloeren geen moment spijt hebben, dat weet ik zeker. Zijn er ook situaties waarbij ik geen Bobeau PVC vloer zou adviseren? Jazeker, lees dan mijn artikel over "wanneer ik geen Bobeau PVC vloer adviseer".

  Productenvergelijker 0
  Openen