De mooiste douchewanden uit ons assortiment

De mooiste douchewanden uit ons assortiment

Anneloes

Geschreven door: Anneloes

27 August 2020

De mooiste douchewanden uit ons assortiment
Reacties


Vandaag even de schijnwerper op een categorie werkpaarden uit ons assortiment: de douchewand. Dat is een van de vier belangrijkste elementen in de douche, naast het bad, het badkamermeubel en het toilet. Met de juiste douchewand zet je meteen een groot deel van de uitstraling en sfeer van je badkamer vast. Het is dus belangrijk dat je er eentje kiest die goed aansluit bij de stijl die je voor ogen hebt.

Douchewanden met een zwart profiel zijn nog altijd onverminderd populair. Een recente ontwikkeling is dat deze douchewanden worden voorzien van horizontale, rechthoekige glazen panelen in plaats van de vierkantjes die we eerder veel zagen. Dat geeft toch weer een heel ander effect en wij zijn fan!

Matzwarte douchewand van Novellini
Matzwarte douchewand van Bewonen


Ook profielloze douchewanden gaan nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. De mooiste minimalistische douchewanden zijn wat ons betreft de exemplaren die bestaan uit niets meer dan een hoogwaardige glasplaat met een mooie, ingetogen stabilisatiestang. Zo behoud je het ruimtelijke effect van je badkamer.

Profielloze douchewand met verchroomde stabilisatiestang
Profielloze douchewand met matzwarte stabilisatiestang


Een eervolle vermelding gaat naar Riho, waar iemand de geniale inval had om een douchewand met een wit profiel te ontwerpen. Dat ziet er zo uit:

Douchewand met wit profiel en bijpassende witte douchekraan


Nu is een wit profiel natuurlijk wat uitdagender in het onderhoud dan een verchroomd profiel, al was het alleen maar omdat je alles ziet op wit. Maar wauw, wat een schitterende look - helemaal met bijpassende matwitte douchekranen!

Ik weet het - door al deze prachtige douchewanden onder de aandacht te brengen, maak ik de keuze niet bepaald makkelijker. Laat je leiden door je hart, maar neem daarnaast ook in overweging hoeveel onderhoud je bereid bent uit te voeren. Een eenvoudige, verchroomde douchewand met een antikalk-coating laat zich makkelijker mooi houden dan een douchewand met een gedetailleerd, matzwart profiel.

Welke van deze beauties springt er voor jou het meeste uit en waarom?

Productenvergelijker 0
Openen