Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  De 12 looks van de Hotbath Cobber kraan

  De 12 looks van de Hotbath Cobber kraan

  Het oer-Hollandse kranenmerk Hotbath heeft een serie van 12 prachtige kleuren kranen uitgebracht. Eerder konden jullie al lezen over de prachtige mat zwarte kranen van dit merk. Maar nu verdienen ook de andere 11 kleuren een podium. Want eerlijk is eerlijk, deze kranen stelen absoluut de show in iedere badkamer!

  De kenmerken van een Hotbath kraan

  Wat maakt een Hotbath kraan nou een Hotbath kraan? Natuurlijk is er de serie van 12 kleuren en de kenmerkende uitstraling van de kranen. Maar daarnaast gebruikt Hotbath ook een aantal unieke systemen die er voor zorgen dat het inbouwen gebruiksvriendelijk is en het gebruik van de kranen goedkoper, duurzamer en energiebesparend is.

  Flower Power System

  Hotbath Flower Power

  Je denkt er misschien niet eens over na. Maar na het aanzetten van een eenhendel kraan, draai je de kraan naar links voor koud water en naar rechts voor warm water. De neutrale stand, met de hendel naar voren gericht, zorgt voor lauw water. Maar daar moet de waterleiding wel eerst voor opgewarmd worden. Wat gebeurd er met het handen wassen na een toiletbezoek? De kraan staat maar kort aan, maar wordt over het algemeen aangezet in de neutrale stand. In de korte tijd dat jij je handen staat de wassen, heb je heerlijk koel water. Maar ondertussen wordt de waterleiding wel opgewarmd. Tegen de tijd dat jij klaar bent met handen wassen, is de leiding op temperatuur, maar is dan voor niks opgewarmd, voor niets energie verspild.

  Geen verspilling van warm water
  Geen verspilling door verwarming van het leidingwater
  Geen verspilling van geld
  Geen verspilling van energie

  Het Flower Power System is zo gebouwd dat je in de neutrale stand, dus met de hendel naar voren, koud water krijgt. Zo verspil je geen energie van een waterleiding die voor niets aan het opwarmen is. Wil je warm water, dan draai je de hendel opzij. De simpelste en meest effectieve energiebesparing die je kunt bedenken.

  De Hotbath Cobber serie

  De wastafelkranen uit de Hotbath Cobber serie zijn uitgevoerd in 12 prachtige kleuren. De unieke kleuren maken je badkamer echt tot een luxe badkamer waar je je eigen persoonlijk touch aan kan geven door de juiste kleur te kiezen. De kranen zijn bovendien heel mooi te combineren met de andere producten van Hotbath. Want naast de wastafelkranen heeft Hotbath bijvoorbeeld ook prachtige douchesets en douchekranen, badkranen en voor de ultieme finishing touch: keukenkranen.

  Mat wit

  Door de verrassende en frisse kleur is dit een fantastische toevoeging in je moderne badkamer. Voor die wit-liefhebbers onder ons, of juist als fris accent wanneer je een donkere tegel in de badkamer hebt. Deze mat witte kraan is strak, modern en tijdloos.

  Hotbath mat witte kraan

  Mat zwart

  De tegenhanger van de mat witte kraan: de stoere mat zwarte kraan. De mat zwarte kraan heeft zelfs een eigen blog en is met recht een populaire kraan!

  De zwarte kraan kan zorgen voor een prachtig contrast in de badkamer. Helemaal wanneer je hem combineert met andere zwarte details in de badkamer, zoals een zwarte doucheset of zwarte kranen bij het bad.

  Hotbath mat zwarte kraan

  Verouderd ijzer

  Het is geen zwart, het is geen chroom… deze prachtige kleur die neigt naar zwart is de kraan uitgevoerd in verouderd ijzer.

  Hotbath kraan verouderd ijzer

  Glanzend nikkel

  De ‘glans nikkel’ kraan is net wat donkerder dan de welbekende chroom kleur. Wanneer je op zoek bent naar een kraan die net even anders is dan anders, maar qua kleur in dezelfde kleurtint valt, is dit een hele goede keus.

  Hotbath kraan glanzend nikkel

  Geborsteld nikkel

  De welbekende kleur van nikkel, maar dan in een vernieuwd jasje: geborsteld nikkel. De geborstelde nikkel finish zorgt voor een prachtig effect en maakt dat de kraan nét even wat specialer is.

  Hotbath kraan geborsteld nikkel

  Chroom

  De standaard kleur bij de meeste huis- tuin- en keukenkranen: Chroom. De kraan van hoogwaardig messing krijgt door de chroom finish zijn glanzende, zilverkleurige uitstraling.

  Hotbath kraan chroom

  Zwart chroom

  De glans is hetzelfde als de chroom kraan, maar door de toevoeging van de zwarte finish heeft deze zwart chromen kraan een donkere uitstraling kregen. Een chroom kraan met een twist.

  Hotbath kraan zwart chroom

  Gepolijst messing

  Een luxe uitstraling in de badkamer gegarandeerd met deze kranen van gepolijst messing. De goud look van deze Hotbath kraan zorgt er voor dat je kranen altijd in het middenpunt van belangstelling staan.

  N.B.: De messing kranen in de Hotbath serie zijn voorzien van een pure metaalfinish. Door het gebruik zal deze kraan na verloop van tijd kunnen verkleuren. Hierdoor krijgt deze kraan zijn eigen unieke patina, een unieke eigenschap van deze prachtige messing kraan.

  Hotbath kraan gepolijst messing

  Geborsteld messing

  De kraan in de geborsteld messing is een tint donkerder dan de gepolijste messingkraan uit de Hotbath Cobber serie. Ook voor deze kleur geldt dat de kraan na verloop van tijd zijn eigen unieke patina krijgt.

  N.B. De messing kranen in de Hotbath serie zijn voorzien van een pure metaalfinish. Door het gebruik zal deze kraan na verloop van tijd kunnen verkleuren. Hierdoor krijgt deze kraan zijn eigen unieke patina, een unieke eigenschap van deze prachtige messing kraan.

  Hotbath kraan gepolijst messing

  Verouderd messing

  De derde kraan in rij uit de messing-serie: verouderd messing. De verouderde look zorgt voor een robuuste en stoere look. De kraan is donkerder van kleur.

  N.B.: De messing kranen in de Hotbath serie zijn voorzien van een pure metaalfinish. Door het gebruik zal deze kraan na verloop van tijd kunnen verkleuren. Hierdoor krijgt deze kraan zijn eigen unieke patina, een unieke eigenschap van deze prachtige messing kraan.

  Hotbath kraan verouderd messing

  Geborsteld koper

  Wil je echt uitpakken in je badkamer? Ga dan voor deze prachtige kraan van geborsteld koper! Unieke look door de geborstelde finish en door de pure metaalfinish haal je een kraan in huis die uniek is

  N.B. De koper kraan uit de Hotbath serie is, net als de messing kranen, voorzien van een pure metaalfinish. Door het gebruik zal deze kraan na verloop van tijd kunnen verkleuren. Hierdoor krijgt deze kraan zijn eigen unieke patina, een unieke eigenschap van deze prachtige koperen kraan.

  Hotbath kraan geborsteld koper

  Rosé goud

  Tot slot: een kraan van met een finish van rosé goud. Rosé-goud is een kleur die je ook veel terug ziet in sieraden en interieur accessoires. De rosé-gouden kraan is daarom ook perfecte accessoire voor in je badkamer!

  Hotbath kraan rose goud

  Schoonmaak- en onderhoudsadvies

  Je kunt er weinig aan doen: kalkaanslag. Alle kranen moeten er zo nu en dan helaas aan geloven. Om kalkaanslag en watervlekken te voorkomen, maak je het oppervlak droog na ieder gebruik. Dit kan het beste met een zachte doek. Bij de finish Chroom of Geborsteld Nikkel kan de Hotbath sanitair reiniger, dan wel Hotbath GN onderhoudsmiddels worden gebruikt. Je kunt ook een ander natuurlijk schoonmaakmiddel gebruiken. Let er dan wel op dat dit een licht schoonmaakmiddel is die niet schuurt! Denk aan groene zeep of verdund afwasmiddel. Spoel de kraan daarna goed schoon met water en wrijf de kraan tot slot droog.

  Reiniging en onderhoud

  De Hotbathkranen hebben bij aanschaf 5 jaar garantie. Om schade en klachten te voorkomen moet zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches dit reinigingsadvies opgevolgd worden. Schade die door onzorgvuldig gebruik of reiniging is ontstaan valt niet onder de garantiebepalingen van Hotbath.

  Hotbath artikelen zijn of volledig messing verchroomd of volledig messing met een geborsteld nikkel finish(GN finish). Chroom of GN finishes maar ook de Hotbath artikelen van ABS kunststof of RVS zijn gevoelig voor agressieve zuren. Zuur is een noodzakelijk en substantieel bestanddeel van een reinigingsmiddel dat kalkaanslag moet tegengaan.

  Hotbath adviseert:

  •       Hotbath sanitair reiniger en Hotbath GN onderhoudsmiddel.
  •       Dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water, eventueel daarbij een zacht reinigingsmiddel (bijvoorbeeld groene zeep) gebruiken.
  •       Bij kalkaanslag het gebruik Hotbath sanitair reiniger en Hotbath GN onderhoudsmiddel.
  •       Het goed afspoelen van ieder product na reiniging, er mag geen reinigingsmiddel achterblijven op het product.
  •       Laat het schoonmaakmiddel niet langer dan nodig is inwerken (geen uren).
  •       Breng reinigingsmiddelen altijd eerst op doek of spons aan en niet direct op kranen of douches.
  •       Het goed drogen van ieder product na gebruik en reiniging.

  Hotbath raadt af:

  •       Gebruik van een reinigingsmiddel dat zout-  azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat.
  •       Het gebruik van fosforhoudende (professionele) reinigingsmiddelen.
  •       Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen.
  •       Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.
  •       Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet je na gebruik goed naspoelen met water.

  Uitbijtvlekken op finishes

  Het gevolg van alle wateronthardingssystemen is dat er in het zachte water, na verwarming, calciumionen ontstaan met zowel zure als basische eigenschappen. Zacht water heeft hierdoor een hogere zuurgraad. Het water droogt op en het zuur doet zijn invretende werk.

  Agressieve werking van zuren

  De agressieve werking van zuren kennen we allemaal uit eigen ervaring. Vanwege de bijtende werking maken we in het huishouden vaak gebruik van azijn om kalkaanslag in huishoudelijke apparaten en sanitair te verwijderen. Wie de azijn onverhoopt vergeet en het bad niet tijdig schoonspoelt, kan zichzelf overtuigen van de “goede” werking van het zuur: azijn laat niet alleen de kalk maar ook het glazuur verdwijnen.

  Productenvergelijker 0
  Openen