Onbeperkt warm water
Prijs

tot

Maximale levertijd
Aantal grepen
Diepte uitloop in cm

tot

Kokend water kranen: keukenkraan voor direct heet water

Bij een kokendwaterkraan zijn warm en koud water niet de enige opties. Bij deze kranen kan er ook gekozen worden voor kokend water. Bij BadkamerXXL heb je de keuze uit vele verschillende kokendwater kranen. Zo zijn er verschillen in de kleur van de kraan, de uitloop van de kraan en het soort boiler. Ondanks de verschillen beschikt elke kokendwater kraan over een modern en stijlvol design en zijn het echte eyecatchers in de keuken.

...

Lees meer informatie en advies over Kokend water kranen

75 Artikelen
Filters

Advies over Kokend water kranen

Kleuren van de kokenwaterkranen

Voor de keuze van een kokend water kraan is ook de keuze voor kleur belangrijk. Bij BadkamerXXL kan de kokend water kraan in vijf verschillende kleuren geleverd worden. Alle kleuren hebben een glanzende en stralende uitstraling. Er is onderscheid te maken naar de kleuren chroom, goud, grijs, koper en roestvrijstaal. Van deze kleuren zijn chroom en roestvrijstaal de lichtste kleuren. Deze kleuren worden ook het vaakst gebruikt voor keukenkranen. De donkerste kleur is de koper kleur. Ondanks de donkere look, is koper zeer geschikt voor de keuken. Andere kleuren zijn grijs en goud. Deze kleuren komen niet veel in de keuken voor, maar zijn wel zeer stijlvolle kleuren voor een keukenkraan. Ook heeft goud een moderne uitstraling. Daarentegen heeft grijs een iets donkerdere uitstraling. 

3-in-1 kokendwaterkraan en verschillende soorten boilers

In de meeste gevallen zijn de kokendwaterkranen van BadkamerXXL een 3-in-1 kraan. Dit houdt in dat het kokend, warme en koude water op dezelfde kraan zijn aangesloten. Is er geen sprake van een 3-in-1 kraan, dan komt het koude en warme water uit een andere kraan dan het kokend water. Bij een 3-in-1 kaan is het mogelijk dat het kokend en koude water vanuit dezelfde boiler komen, maar dat verschilt per soort boiler. De 3-in-1 kranen kunnen namelijk over verschillende soorten boilers beschikken. Dit zijn de Single, Combi en Combi extra boilers. Het verschil tussen de boilers heeft te maken met het water wat uit de boiler komt, namelijk kokend, warm of koud water. De verschillen tussen de boilers zijn dus niet groot en worden hieronder toegelicht:

  • Single boiler: Bij een Single boiler wordt alleen kokendwater voorzien. Het warme en koude water dient op een andere manier voorzien te worden.
  • Combi boiler: Bij een Combi boiler komt zowel het kokend als het warme water uit de boiler. Het warme water is alleen tot een maximium beschikbaar. Het koude water dient bij deze boiler op een andere manier naar te kraan te worden geleid.
  • Combi extra boiler: Een Combi extra boiler lijkt op een combi boiler, alleen is er bij een Combi extra boiler onberperkt warm water te gebruiken.

Alle drie soorten boilers dienen onder het aanrecht geplaatst te worden zodat ze een goede verbinding hebben met de kokendwater kraan.

Vormen van de kokend water kranen

Een kokend water kraan kan beschikken over twee verschillende vormen. De vormen zijn een J-uitloop en een U-uitloop. In beide gevallen is de kokendwater kraan op het aanrechtblad gemonteerd. Bij een J-uitloop gaat de kraan eerst omhoog waarna de uitloop op een gegeven moment een bijna complete cirkel maakt waardoor de uitloop schuin naar beneden is gericht. Hierdoor komt het water wat uit de kraan stroomt in de keukenwastafel terecht en belandt het niet op het aanrecht. Bij de kokendwater kranen met een J-uitloop komen het kokend, warme en koude water uit dezelfde kraan.

Een U-uitloop is er in twee soorten. Eén van deze soorten is dat de uitloop vanaf het aanrecht omhoog loopt waarna het dan horizontaal naar de bovenkant van de wasbak gaat en vervolgens het einde van de uitloop verticaal naar beneden staat gericht. Bij deze soort U-uitloop komen het kokend, warme en koude water uit dezelfde kraan. De andere soort is dat het kokend water uit een aparte kraan komt. Het warme en koude water komen dan wel uit dezelfde kraan. De uitloop voor het kokend water loopt eerst recht omhoog en maakt dan een halve cirkel zodat het einde van de uitloop recht naar beneden is gericht. De uitloop van het warme en koude water loopt vanaf het midden vanaf de kraan horizontaal tot boven de wasbak. De perlator staat dan naar de wasbak gericht zodat het water naar beneden kan stromen.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen