Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Zo kies je de perfecte accessoires voor je douchecabine

    Zo kies je de perfecte accessoires voor je douchecabine


    Accessoires maken een ruimte af, kleden hem aan. Maar het uitkiezen van accessoires kan best lastig zijn. Helemaal als alle grote elementen - zoals een douchecabine - al zijn geplaatst en je dus wilt proberen om je accessoires daar goed bij te laten passen. Dan heb ik goed of slecht nieuws, afhankelijk van hoe leuk je het vindt om eindeloos te window shoppen: je hebt veel meer vrijheid in het uitkiezen van accessoires dan je wellicht zou denken. Het hoeft allemaal namelijk niet perfect bij elkaar te passen - het combineren van verschillende stijlen, texturen en kleuren voegt persoonlijkheid toe en maakt je douchecabine visueel interessanter.

    De juiste kleur en glansgraad kiezen

    Op de vraag of je verschillende metaalkleuren en glansgraden kunt mixen luidt het korte antwoord dus: ja, dat kan zeker. Sterker nog, tegenwoordig is het juist trendy om dat te doen. Heeft je douchecabine hoogglans verchroomde scharnieren en handgrepen, dan hoef je dus niet per se te kiezen voor verchroomde douche accessoires. Maar hoe combineer je verschillende metalen?

    Matzwarte douchecabine met RVS kranen
    Profielloze douchecabine met RVS wastafelkraan en gouden douchekraan
    Profielloze douchecabine met matzwarte douchekraan en gouden spiegel
    Matzwarte douchecabine met gouden spiegels en handgrepen

    De prachtige badkamers op de foto's hierboven laten goed zien dat de metaalkleur van je douchecabine helemaal niet hoeft te bepalen welke kleur je kiest voor andere hardware. Linksboven wordt een matzwarte douchecabine gecombineerd met RVS kranen en een messing deurknop. Rechtsboven op de foto zie je een badkamer met een gouden douchekraan, een profielloze douchecabine met verchroomde scharnieren en een RVS kraan. Linksonder is de spiegel goud terwijl de kranen matzwart zijn en rechtsonder zie je een matzwarte douchecabine in combinatie met matzwarte kranen en gouden accessoires.

    De enige combinatie die ik eigenlijk nergens zie, is goud met rosé goud oftewel koper. De meeste mensen vinden waarschijnlijk dat die twee kleuren een beetje met elkaar vloeken. Maar zo'n beetje elke andere combinatie kan:

    • matzwart + zilver
    • matzwart + goud
    • matzwart + koper
    • matzwart + wit
    • zilver + koper
    • zilver + goud
    • zilver + wit
    • wit + goud
    • wit + koper

    Hierbij bedoel ik met zilver zowel geborsteld RVS als chroom en met goud zowel geborsteld als gepolijst messing. Koper, matzwart en wit worden eigenlijk altijd gemaakt van een messing kern met een coating, al dan niet aangebracht via PVD.

    Verschillende glansgraden, zoals bijvoorbeeld gepolijst en geborsteld messing, laten zich ook heel goed combineren. Het voorbeeld van Adore Magazine combineert bijvoorbeeld een geborsteld RVS kraan met een douchecabine met hoogglans verchroomde scharnieren en dat werkt prima.

    De juiste stijl kiezen

    Je kunt verschillende stijlen met elkaar combineren, maar dat hoeft niet. Het komt veel minder geforceerd matchy over als je alle hardware in dezelfde stijl kiest, dan alles in dezelfde kleur. In de voorbeelden hierboven wordt alleen op de foto rechtsonder gebruik gemaakt van meerdere stijlen. De douchecabine is landelijk, de spiegels zijn retro en de handgrepen strak modern.

    Geen interieurontwerper?

    Ben je geen interieurontwerper en vind je het lastig te bepalen wanneer je de grens van 'visueel interessant' naar 'bijeengeraapte bende' overschrijdt, houdt dan de volgende stelregels aan: 

    • Kies maximaal twee verschillende hardwarekleuren;
    • Waarvan je binnen één kleur kunt kiezen voor verschillende glansgraden (bijvoorbeeld: goud in zowel geborsteld als gepolijst messing);
    • Kies maximaal drie verschillende stijlen.

    Het is misschien een beetje flauw, maar kies vooral voor wat je mooi vindt. Je kunt met douche accessoires echt heel veel kanten op. Maak je er dus niet te druk over. Dan kom je al gauw tot een prachtig resultaat.

    Productenvergelijker 0
    Openen