Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, maandag in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Wereld Toilet Dag

  Wereld Toilet Dag

   

   

   

   

   

   

   

   

  Wereld Toilet Dag - Let's give a shit!

  Vandaag is het Wereld Toilet Dag. Een belangrijke dag om even stil te staan bij een heel groot probleem. Want op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de 2,3 miljard mensen die niet beschikken over normale sanitair voorzieningen. De grootste boosdoener bij slechte sanitaire voorzieningen is diaree. Voor ons is het ongemakkelijk, maar in slechte situaties is diarree dodelijk.

   

  Het probleem van slechte hygiene 

  Je verwacht het misschien niet, maar in de Sub-Sahara en Zuid-Azië is diarree de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen onder de 6 jaar. We hebben het dan over aantallen van 475.000 kinderen per jaar. Dat zijn gemiddeld zo'n 1.300 kinderen per dag. 

  Een tekort aan goede sanitaire voorzieningen, gebrek aan schoon drinkwater en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne. Al deze dingen zijn de reden dat diaree in bepaalde gebieden zo'n groot probleem is. Vooral bij kleine kinderen is dit probleem dus groot. 

  Helaas is diarree ontzettend besmettelijk. Dit komt doordat diarree ontstaat door een bacteriële infectie. De helft van de infecties wordt opgelopen op school. Vervolgens wordt de besmetting snel verspreid als er niks aan gedaan wordt. 

   

  si_facts_A04NL-2-1024x792.jpg

  Oplossing

  In Afrika en Azië wordt de behoeft in de natuur gedaan, wanneer er gebrek is aan een toilet. De bacterie wordt vervolgens verspreid door het water of de lucht en zo kan de infectie zich razendsnel verspreiden. Niet handen wassen is ook een belangrijke oorzaak van besmetting. Vaak is dit een gebrek aan kennis.

  Een goedkope maar zeer doeltreffende oplossing is het bouwen van latrines. Een latrine is een afgedekt gat in de grond. De ontlasting valt in een diepe put, zodat besmetting wordt voorkomen. Is de put vol? Dan wordt er een boom geplant op de bemeste grond en wordt er een nieuwe latrine gebouwd. 

  Stichting Simavi zet zich in voor dit goede doel. Op hun website vind je alle informatie terug als je hier meer over wilt weten. Om dit goede doel te steunen, doneert Badkamerxxl per verkocht toilet € 5,- aan Stichting Simavi. Wil je zelf doneren? Dat kan natuurlijk ook! Alle gegevens die je daar voor nodig hebt vindt je hier..

   

   

   

   

   

  GENERIC_MESSAGES_POSTERS_WTD2016_5-02_dutch.jpg

   

   

  Productenvergelijker 0
  Openen