Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5413 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5413 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, maandag in huis

  5413 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Tips en trucs voor een kleine badkamer

  Annagreet

  Geschreven door: Annagreet

  7 juni 2017

  Tips en trucs voor een kleine badkamer
  Reacties

  Als we mochten kiezen hebben we het liefst én een ruime badkamer, én voldoende opbergruimte. Natuurlijk moet het niet alleen praktisch zijn, maar het oog wil ook wat. Helaas zijn veel Nederlandse badkamers niet heel ruim Er zijn gelukkig wat trucs om de badkamer groter te laten lijken! Daarom lees je in deze blog tips & tricks voor een kleine badkamer.

  De basis, denk groots!

  • Tegels

   Zoals bij alles is een goede basis erg belangrijk. Vanuit daar kan je je badkamer verder in gaan richten. De basis in de badkamer zijn onder andere de tegels. Voor een kleine badkamer is het geheim om juist voor grote tegels te kiezen. Misschien ben je juist geneigd om voor kleine tegels te gaan. Maar kleine tegels zorgen voor veel voegen, en dus veel lijnen. Dit maakt de badkamer erg onrustig. Het voordeel voor grote tegels is dat je minder voegen hebt. Zo lijkt de badkamer rustiger en optisch groter.

   Een kleine badkamer is ideaal voor een inloopdouche. Je kunt dan namelijk de vloertegels door laten lopen tot in de douche. Zo lijkt je vloer groter. Met een transparantie douchedeur blijft de douche ruimtelijk. Om een accent in de badkamer aan te brengen kan je gerust werken met kleine tegeltjes, bijvoorbeeld mozaïek. Maar houdt in je achterhoofd dat dit puur ter decoratie is. Mocht je toch kiezen voor een hele wand met kleine tegels? Zorg dan wel dat de muur een geheel lijkt. Dit doe je door voor dezelfde voegkleur als de tegels te kiezen.

  • Kleurgebruik

   Een kleine badkamer vraagt om lichte kleuren. Want licht creëert ruimte. Met een beetje geluk heb je mooie grote ramen in de badkamer, dit zorgt voor veel natuurlijk daglicht. Mocht je dat niet hebben, is het belangrijk om te kiezen voor lichte tegels. Kies bij het inrichten van de badkamer van te voren een kleurenpalet uit waar je mee gaat werken. Zo zijn alle kleuren mooi op elkaar afgestemd en kan je gericht gaan shoppen. Voer dit door in materialen, badmeubels en in het textiel. Zo zorg je er voor dat alles één geheel is.

  kleurgebruik in badkamer

  Bron: Cushandnooks

  Slimme meubels

  Er zijn tegenwoordig veel badkamermeubels te krijgen die gemaakt zijn voor de kleinere badkamer. Want we willen allemaal een mooi wastafelmeubel, maar in een kleine badkamer is er helaas niet veel plaats voor. Kies in dat geval voor een ondiep wastafelmeubel. Dit bespaart je veel ruimte en je hebt toch het comfort van een mooi meubel. Wat ook een mooie optie is voor een kleine badkamer is een losse waskom, ook wel opzetwastafels genoemdop een blad. Dit geeft een ruimtelijk effect en dat is wat we willen!

  Voor een optische grotere badkamer zijn zwevende badmeubels een hele goede keus. De vloer blijft zo vrij en dit geeft je een ruimtelijker gevoel. Heb je ruimte voor een bad? Denk dan eens out of de box en zet je bad een stukje van de muur af. Er zijn prachtige vrijstaande baden te krijgen die ook prima in een kleine badkamer passen. Misschien denk je juist dat je bij een kleine badkamer niet moet kiezen voor een vrijstaand band, maar het kan juist ruimtebesparend zijn!  Een vrijstaand bad is vaak iets kleiner dan een ingebouwd bad en daarnaast niet persé duurder.

  compacte wastafelmeubel

  Bron: Design-Milk

  Handige opbergruimte

  Opbergruimte is erg belangrijk. En in een kleine ruimte des te meer. Daarom moet je slim omgaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt.

  • Wastafel

   Onder de wastafel zijn er meerdere opties om opbergruimte te creëren. Voor een rustig geheel kan je het beste kiezen voor dichte kasten. Zo hou je alles opgeruimd en uit het zicht. Mocht je geen kast onder je wastafel hebben, kan een speciaal handdoekrekje heel handig zijn. Ten eerste hou je het sifon uit het zicht, want dat is tenslotte niet iets wat we graag in het zicht hebben, en daarnaast heb je een plek om je handdoeken aan op te hangen. Dit scheelt weer een haak in de muur. Bij een vrijstaand badmeubel zou je aan de zijkant haken kunnen bevestigen om je handdoeken aan op te hangen.

  • Kastruimte

   Je kunt meer uit je kastruimte halen door ook de binnenkant van de kastdeurtjes te benutten. Hang aan de binnenkant van het deurtje een kruidenrekje, of draadmandje op. Zo heb je weer extra ruimte om wat kleine dingen in op te bergen. Ook de onderkant van de planken biedt mogelijkheden voor extra opbergruimte door het plaatsen van een handig draadmandje.

  • Nissen in de muur

   Als je nissen in de muur hebt, zorgt dit voor een extra plek waar je je spullen neer kunt zetten. Het gevaar is alleen dat je dit al snel te vol zet. Hou het rustig en zet er hooguit een paar, bij elkaar passende, dingen neer. Denk bijvoorbeeld aan mooie flesjes parfum en handdoeken. Wil je de ruimte toch gebruiken om je losse spullen in op te bergen? Stop dit dan in een mooie mand, zodat het niet te vol en druk wordt.

  • Ga de hoogte in

   Heb je niet de ruimte om in de lengte te werken? Benut dan de hoogte om een ruimtelijk gevoel te krijgen. Dit kan door slanke, hoge kasten. Zo heb je toch veel opbergruimte zonder dat dit af doet aan de uitstraling van de badkamer.

  kleine badkamer tips

  Bron: smalldesignideas

  Spiegels

  Spiegels zorgen voor een optische vergroting van de ruimte. Maar dan moet je wel rekening houden met waar je en hoe je de badkamerspiegel ophangt. Lange lijnen laten een ruimte groter lijken. Werk daarom zoveel mogelijk met horizontale lijnen. Door een langwerpige spiegel boven de wastafel te hangen, lijkt de muur langer. Bovendien weerkaatst de spiegel het daglicht. Dit zorgt voor extra licht, en dus extra ruimte. Om maximaal gebruik te maken van de ruimte is opbergruimte achter de spiegel een hele slimme oplossing. Kleine spullen berg je daar met gemak op. Denk bijvoorbeeld aan je make-up, medicijnen, tandenborstels en je crème.

  Accessoires

  Probeer de badkamer niet te vol te zetten met accessoires. Te veel losse spullen zorgen voor een rommelige badkamer. Je kunt beter investeren in mooie badkameraccessoires. Er zijn prachtige sets te krijgen waar alles op elkaar is afgestemd. Denk aan een set met handdoek haken, een closetrol en borstelhouder. Bijpassende accessoires voor bij de wastafel en natuurlijk een bijpassend prullenbakje. Door alles op elkaar af te stemmen krijg je een geheel en oogt het niet rommelig.

  Voor de rest heeft de badkamer niet heel veel accessoires nodig. Je kunt beter investeren in één of meerdere planten in je badkamer of mooi textiel. Dit geeft je badkamer sfeer en het zorgt ervoor dat het helemaal af is. Het klinkt zo makkelijk, maar dat valt in de praktijk vaak tegen: Hou het netjes! Van rondslingerende troepjes lijkt je badkamer gewoon kleiner.

  Heb je zelf nog goede tips of ideeën? Laat dan een reactie achter onder aan deze blog.

  kleine badkamer nis

  Bron: Jillian Harris

  lichte badkamer tips

  Bron: Elle Decoration

  kleine badkamer hout

  Bron: Domino

  0 Reacties op "Tips en trucs voor een kleine badkamer"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen