Je winkelwagen is leeg

  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*

  5412 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 50,-

  Showroom op afspraak

  Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  5412 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 50,-

  Showroom op afspraak

  thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Wat is een overloopgat?

  Inge

  Geschreven door: Inge

  9 July 2018

  Wat is een overloopgat?
  Reacties

  Een overloopgat is een rond gaatje wat zich in de wasbak bevindt, om precies te zijn redelijk hoog in de wastafel. Een overloop zorgt ervoor dat het water in de wasbak niet over de rand kan stromen. Wanneer het waterniveau zich op de hoogte van de overloop bevindt, stroomt het water namelijk via de overloop naar de afvoer.

  Gevolgen wastafel met overloopgat

  Bij een wastafel die over een overloop beschikt zal het water dus niet meer over de rand kunnen komen. Het gevolg hiervan is dat het water niet vanuit de wasbak op de grond zal vallen en er waterschade ontstaat. Een overloop kan geplaatst worden bij alle wastafels, dus ook in de keuken of de toilet ruimte. Met een overloop kan het water dus op twee manieren naar de afvoer worden vervoerd, maar deze twee manieren kunnen niet tegelijkertijd in werking zijn. De overloop kan namelijk alleen worden gebruikt wanneer de afvoerplug gesloten is.

  Met overloopgat

  Gevolgen wastafel zonder overloopgat

  Wanneer een wastafel niet over een overloop beschikt is het dus mogelijk dat de wastafel overstroom en het water zich verder verspreid naar de grond. Hierdoor kan er waterschade ontstaan.

  zonder overloopgat

  0 Reacties op "Wat is een overloopgat?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen