Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen?

Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen (met of zonder waskom)?

Anneloes

Geschreven door: Anneloes

2 March 2020

Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen (met of zonder waskom)?
Reacties


De meeste badmeubelen die we verkopen, zijn zwevend. Ze hebben dus geen pootjes en worden aan de wand gemonteerd. Dat geeft een ruimtelijk effect en maakt het veel makkelijker om de vloer van je badkamer lekker schoon te houden. Maar bij het monteren van zo'n meubel rijst natuurlijk de vraag hoe hoog hij moeten komen te hangen. Dat leggen we in dit artikel uit.

Het korte antwoord is eigenlijk dat je dat helemaal zelf mag bepalen. Het gaat er uiteindelijk om wat jij en eventueel je partner of kinderen het prettigst vinden. Het lange antwoord: de standaard hoogte voor badmeubels is 80 centimeter - iets hoger dan een eetkamertafel - maar Nederlanders zijn lang en voor veel mensen blijkt dit dan ook wat te laag. In de praktijk worden veel badkamermeubels op ongeveer 90 centimeter gehangen. 

Een andere maatstaf, die ook wel wordt gehanteerd, is om de bodem van de wasbak als uitgangspunt te nemen. Deze moet dan op ongeveer 70 centimeter hoogte komen te hangen.

Waskom

De bovenkant van een waskom moet op dezelfde hoogte komen als de bovenkant van een badkamer meubel met een wastafelblad. Stel, je koopt een waskom die 25 centimeter hoog is, dan hang je dus het badkamer meubel zo op dat de bovenkant op 65 centimeter hoogte komt zodat de bovenkant van de waskom op 90cm hangt.

Aansluitingen waterleiding

De waterleidingen moeten ongeveer 20 centimeter onder de bovenkant van het badmeubel komen te zitten.

0 Reacties op "Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen (met of zonder waskom)?"

*
*
Productenvergelijker 0
Openen