Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis*

5413 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5413 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, morgen in huis

  5413 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen?

  Daniel

  Geschreven door: Daniel

  11 november 2023 Bewerkt op: 25 november 2023 10:16

  Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen?
  Reacties

  Heb je een nieuwe badkamermeubel en wil je weten hoe hoog je deze moet hangen? De hoogte van een badkamermeubel is een persoonlijke keuze en is geen vast gegeven voor iedereen. Je kunt de hoogte van een badmeubel vergelijken met de hoogte van een werkblad of keukenblad.

  Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen? 

  Bij het bepalen van de hoogte van een badkamermeubel is het niet nodig om naar de afmetingen van de onderkast te kijken, maar kijk je enkel naar hoe hoog je de wastafel wilt hebben. De hoogte van een wastafel in je badkamer kan variëren tussen de 85 en 95cm, waarbij vaak 90cm als standaard maat in Nederland wordt gebruikt. Dit is de hoogte van de bovenkant van de wastafel of waskom tot te afgewerkte vloer.

  Is je gemiddelde huishouden kleiner dan gemiddeld? Dan zou je een hoogte van 85cm kunnen kiezen. Is je gemiddelde huishouden langer dan gemiddeld, dan zou je de wastafel op 95cm kunnen zetten. Of ergens er tussenin kan natuurlijk ook.

  Ben je er nog steeds niet helemaal zeker van? Wat je dan ook nog kan doen is naar je huidig badkamermeubel of keukenblad kijken en bepalen of je de huidige hoogte gewenst vindt of dat je hem wellicht iets lager of hoger wilt hebben.

  Hoogte van een hoge kast / kolomkast

  Om de hoogte van een hoge kolomkast te bepalen kun je vaak kiezen uit twee "standaarden". Als eerste optie wordt de bovenkant van de hoge kast op 200cm hoogte gezet. Dit is de afstand van de bovenkant van de hoge kast en de afgewerkte vloer.

  Een andere optie wat vaak gebruikt wordt is om de onderkant van de hoge kast uit te lijnen met de onderkant van de onderkast van je badmeubel. Zeker wanneer deze naast elkaar worden geplaatst kan dit een mooi beeld geven.

   

  0 Reacties op "Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen