Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5543 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Een bad in je badkamer. Wat voor soort bad kies jij?

    Een bad in je badkamer. Wat voor soort bad kies jij?

    Met een heerlijk bad in je badkamer, tover je deze ruimte eenvoudig om tot een rustgevende ruimte waar je totaal kunt ontspannen. Maar welk bad kies je nou eigenlijk? We horen vaak de vraag: welk bad past bij mij. Of we krijgen te horen dat er geen ruimte meer zou zijn voor een bad. Gelukkig bestaan er heel veel verschillende soorten baden, waardoor er heel veel mogelijk is. Ondanks een kleine ruimte, schuin dak of rare hoekjes in de badkamer.

    Een inbouwbad of een hoekbad zorgen ervoor dat je in een beperkte ruimte de benodigde loopruimte overhoudt. Heb je juist een ruime badkamer, dan is een vrijstaand bad een mooie optie.

    Wat voor soorten baden zijn er?

    Het standaard ligbad is het bekendste model onder de baden. Maar naast het ligbad zijn er nog heel veel andere modellen. Wij leggen je graag uit wat het verschil tussen deze baden is.

    Standaard ligbad

    Het ligbad is de ideale plek om lekker te ontspannen. Heerlijk languit en diep weggezakt, onder een wolk van badschuim kan je na een drukke dag lekker ontspannen. Ligbaden zijn er in diverse maten. Zo kan je ook in een kleinere badkamer een bad plaatsen.

    Standaard ligbaden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, vormen en maten. Het grootste verschil is het ligbad met ronde vormen, of de strakke baden met rechte, vierkante vormen. Ook zijn er ligbaden verkrijgbaar die ovaal, rond of a-symmetrisch zijn. Deze keus bepaald grotendeels de sfeer die het bad uitstraalt. De vorm van het bad en het materiaal waar het bad van is gemaakt, maakt dat helemaal af. Door al deze variaties kan je je bad helemaal bij je persoonlijke smaak en stijl van de badkamer laten passen. De meeste baden zijn gemaakt van acryl. Dit materiaal is slipvast, onderhoudsvrij en houdt het water langer warm.

    Waar moet ik om denken bij de aanschaf van een ligbad?

    Bij de aanschaf van een nieuw bad is het goed om bij de volgende dingen stil te zijn:

    • Welke afmeting is voor mij geschikt?
    • Welke materiaal moet ik kiezen?
    • Welke vormen zijn er?
    • Wat voor toebehoren heb ik nodig?
    • Welk merk moet ik kiezen?
    • In welk bad kan je douchen?

    Naast de vorm, materiaal en formaat zijn er ook verschillen in de diepte van het ligbad. Zo zijn er redelijk ondiepe baden van zo’n 450 millimeter diep tot baden die bijna 800 millimeter diep zijn. Afhankelijk van je lengte en het gebruik van het bad kan je hier de gewenste hoogte kiezen. Wanneer je het bad voornamelijk gebruikt om de kinderen in te badderen, of wanneer je zelf niet zo groot bent, is een laag bad een prima keuze. Ben je lang, of hou je er van om lekker diep weg te zakken in het water? Ga dan voor een diep bad!

    Duobad, samen genieten.

    Een geweldige variatie op het ligbad, is het duobad. Het model van dit ligbad is zo gemaakt dat je comfortabel met 2 personen in bad kunt gaan. Geen plug of knop aan de korte kant van het bad, zodat je aan beide kanten heerlijk kunt gaan liggen, zonder dat dit in je rug prikt. Je hoeft er natuurlijk niet met twee personen in te gaan zitten. Wanneer je houdt van wat extra ruimte, dan is dit grote bad heel fijn! Ook voor de kinderen is een duobad een ideale keuze omdat ze genoeg ruimte hebben om lekker te spelen. Wanneer je comfortabel met twee personen in bad wilt gaan, raden wij aan voor een minimum afmeting van 180 x 80 cm gaan.

    duobad in badkamer

    Zitbad

    Heb je niet zo veel ruimte beschikbaar in je badkamer? Dan is een zitbad een goede optie. Deze minibaden zijn niet geschikt om in te liggen en zijn ideaal om te gebruiken voor de kinderen.

    Het assortiment van Badkamerxxl.nl bestaat uit een vrijstaand zitbad en een zitbad die ingebouwd kan worden. Het voordeel van een zitbad is bovendien dat ze voordeling geprijsd zijn. Een verhoogd zitgedeelte zorgt er bovendien in veel modellen voor dat je heerlijk comfortabel een bad kunt nemen.

    Bij het zitbad adviseren wij gebruik te maken van een douchewand of douchegordijn. Zo voorkom je dat de badkamer helemaal nat wordt tijdens het gebruik van het zitbad.

    compacte zitbad in badkamer

     

    Douchebad

    Wanneer je wel de luxe van een bad wilt, maar geen ruimte hebt voor zowel een douche als een bad, dan is het douchebad een uitkomt. Door het bad en de douche te combineren heb je minder ruimte nodig en kan je van beide genieten. Tegenwoordig zijn er fijne modellen verkrijgbaar waar je niet hoeft in te leveren op comfort.

    Wanneer je in bad wilt douchen, adviseren wij om te kiezen voor een bad met douchegedeelte, ook wel douchebad of douche-bad combinatie genoemd. Bij deze modellen is er rekening mee gehouden dat je genoeg ruimte hebt om te douchen. Ook het afvoerputje bevindt zich in het douchegedeelte. Zo kan het water makkelijk weg spoelen.

    Combineren met een douchescherm of douchegordijn

    Er zijn veel verschillende uitvoeringen beschikbaar van een douche-bad combinatie. Om te voorkomen dat je badkamer helemaal nat wordt tijdens het douchen raden wij wel aan om een douchegordijn of glazen douchewand te plaatsen. Let er bij een douche-bad combinatie ook op dat er een hoge instap is. Dit is niet altijd ideaal. Indien het lastig voor je is om met een hoge instap het bad in te stappen, kan je ook kiezen voor een bad met lage instap. Het instapbad heeft een schot aan de voorkant waardoor je makkelijk het bad in kunt stappen.

    makkelijk in bad stappen

    Instapbad

    Wanneer het wat moeilijker wordt om in bad te stappen, is het instapbad een uitkomst! Zo kan je gewoon genieten van het comfort van een bad, zonder moeite te hebben met in en uitstappen.

    Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, namelijk het instapbad en de instapdouche. De meeste instapbaden zijn zo gemaakt dat de baden ook geschikt zijn om te gebruiken als instapdouche. Je stapt het bad gemakkelijk in door de opening in de badrand. Wanneer je het bad vol wilt laten lopen met water, sluit je de opening af met een schot. Zo blijft het water in het bad staan.

    Ga je alleen douchen, dan kan het schot open blijven. Door de kleine opstaande rand zal het douchewater dan wegstromen via de afvoer. Net als bij het douchebad, is ook bij het instapbad een douchegordijn of douchewand aan te raden.

    instapbad makkelijk in bad

    Vrijstaand bad

    Een vrijstaand bad zorgt voor een prachtig, ruimtelijk effect en geeft een instant luxe gevoel aan je badkamer. Een vrijstaande baden zijn bovendien ook perfect om in je slaapkamer neer te zetten. Maar is een vrijstaand bad altijd een goede keus? Wanneer kies je voor een vrijstaand bad en wanneer niet?

    Voor- en nadelen van een ligbad

    • + prachtig ruimtelijk effect
    • + plaatsing naar keuze
    • + geen verdere afwerking van het bad nodig
    • – verspilt ruimte
    • – duurdere oplossing
    • – niet geschikt voor kleine badkamers

    Dat een vrijstaand bad meer ruimte inneemt dan een standaard ligbad is duidelijk. Wanneer je badkamer niet heel groot is, is de kans groot dat een vrijstaand bad niet gaat passen. Wanneer je wel veel ruimte beschikbaar hebt in je badkamer is een vrijstaand bad een prachtige oplossing. Bovendien kan je een vrijstaand bad midden in de ruimte zetten, waardoor het bad in het middelpunt van de belangstelling staat. Staan het bad midden in de ruimte, of een stuk van de muur af, combineer het vrijstaande ligbad dan met een vrijstaande badkraan. Staat het bad dicht bij de muur, dan zou je eventueel kunnen kiezen voor een inbouw badkraan.

    Hoe praktisch is een vrijstaand bad?

    Op veel gebieden is een vrijstaand bad gelijk aan een standaard ligbad. Het instappen gaat bijvoorbeeld op dezelfde manier en een vrijstaand ligbad kan ook gebruikt worden door 2 personen. Zo lang je in dat geval maar kiest voor een ligbad met een afmeting van 180 x 80 of groter.

    Het onderhoud van een ligbad is wel iets lastiger. Door de afstand tussen de wand en het bad, zal er stof achter het bad terecht kunnen komen. Hier moet je met het schoonmaken even extra rekening mee houden.

    Materiaal van een vrijstaand ligbad

    Acryl

    Een vrijstaand bad van acryl voelt varm aan en heeft een glad en poriënvrij oppervlakte. Acryl is een vorm van kunststof waarmee alle vormen mee gemaakt kunnen worden. Acryl is vuilwerend, eenvoudig in onderhoud, slipvast en houdt het badwater lang warm. Acryl heeft een glanzende afwerking en behoudt zijn kleur.

    Kenmerken acryl:

    • Goedkoper in aanschaf
    • Glanzende afwerking
    • Vorm van kunststof
    • Glad en poriënvrij oppervlakte
    • Eenvoudig in onderhoud
    • Slipvast
    • Kleurvast

    Composiet / Solid Surface

    Een vrijstaand bad van composiet kent een geraffineerde uitstraling en zorgt voor volop gebruiksgemak. Composiet materiaal maakt het mogelijk om dunwandige en minimalistische baden te ontwerpen en te produceren. Het materiaal is glad van structuur en voelt aangenaam aan. Daarnaast is het een erg sterk materiaal. Solid Surface is een vorm van composiet welke het meeste voorkomt en is erg populair bij architecten en ontwerpers.

    Kenmerken composiet

    • Duurder in aanschaf
    • Matte afwerking
    • Dunwandig, minimalistisch
    • Sterk materiaal en glad van structuur
    • Duurzaam
    • Eenvoudig in onderhoud

    vrijstaand bad

    Hoekbad

    Een hoekbad neemt in verhouding de minste ruimte in beslag. Een hoekbad is dan ook erg geschikt voor een kleine badkamer, want je bespaart zo aardig wat ruimte. Maar ook voor de ruimere badkamer is een hoekbad een ideale oplossing. De ruimte wordt door de vorm op een hele andere manier ingedeeld dan bij een traditioneel ligbad. Zo heb je extra ruimte over voor een mooie kast, bidet of extra ruimte voor het wastafelmeubel.

    Het assortiment hoekbaden is erg groot. Er is een grote verscheidenheid in afmetingen, materiaal en handige snufjes. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde kastruimte, extra brede badranden om spullen neer te kunnen zetten of voor wat extra comfort en luxe: ga voor een whirlpool hoekbad!

    Populair afmeting van hoekbaden

    Afhankelijk van de vorm zijn er een aantal populaire afmetingen. Bij een kwartrond hoekbad is de favoriete afmeting 140 x 140 cm. en 145 x 145 cm. Bij een a-symmetrisch hoekbad is dit 160 x 90 cm. en 170 x 75 cm. Wil je er met twee personen in zitten, ga dan voor de grote afmeting.

    hoekbad in badkamer

    Whirlpoolbad

    Ga voor het ultieme luxegevoel door te kiezen voor een whirlpoolbad! Dé manier om maximaal te ontspannen, en dat gewoon in je eigen badkamer. Hoe fijn is dat!

    Er zijn verschillende vormen en maten van de whirlpool verkrijgbaar, zodat er altijd een model is wat bij jou in de badkamer past. BadkamerXXL biedt de volgende vormen aan:

    • Rechthoekig
    • A-symmetrisch
    • Zeshoekig
    • Ovaal

    Er zijn meerdere benamingen voor een whirlpool bad. Zo zijn een bubbelbad, whirlpoolbad en een relaxbad eigenlijk hetzelfde. De jacuzzi onderscheidt zich door zijn extra luxe en wordt ook wel een super deluxe bubbelbad genoemd.

    Wat is een whirlpool bad en hoe werkt het?

    Een whirlpoolbad, of bubbelbad, is een verwarmd bad voorzien van een bubbelbad systeem die zorgt voor heerlijk bubbels. De bubbels en waterstralen worden gevormd door middel van lucht. De ideale temperatuur van een whirlpool is 38 °C. Deze temperatuur pas je gemakkelijk aan door middel van een inwendig of extern verwarmingselement.

    Wil je een bad met harde massagestralen, of geef je de voorkeur aan zachte luchtbelletjes die vanuit de bodem omhoog borrelen. Liever een combinatie van deze stralen? Dat kan natuurlijk ook! Alle whirlpools worden door BadkamerXXL compleet met jets, badpoten, badpanelen en een standaard badafvoer geleverd.

    Bubbelbad met kleurentherapie

    Een prachtig effect en een gevoel van extra luxe creeër je met een whirlpool bad met kleurentherapie. De kleuren stel je zelf in en zo geniet je extra van je welverdiende bad. De elektrische uitvoeringen van Riho worden standaard met kleurentherapie geleverd.

    Welke whirlpool bad past het beste bij mij?

    Heb je een keuze kunnen maken, of twijfel je nog welke whirlpool het beste bij je past? Bedenk goed of je gaat voor een inbouwbad of een vrijstaand bad. Daarnaast is er natuurlijk een verschil in prijs en kwaliteit. Bij een whirlpool wordt dit met name bepaald door de soort jets die zijn gebruikt.

    Je hebt de keuze uit een variërend aantal inbouw of vrijstaande whirlpoolbaden. Een bubbelbad voor jezelf, of een groot bubbelbad geschikt voor 2 personen. De favoriet onder de whirlpools is de Riho Easypool 2.0 serie. Elke serie is te herkennen aan een ander model bubbelbad en heb je de keuze uit diverse afmetingen. Daarnaast kan je kiezen op welke manier je het bubbelbad wilt bedienen. Dit kan door middel van een handmatige (pneumatische) bediening of elektrische bediening.

    whirlpool bubbelbad in badkamer

    Advies op maat

    Ben je er nog niet uit welk bad het beste bij jou past? Heb je vragen over de indeling, of wil je meer weten of een bepaald soort bad? Kom dan gerust langs in onze showroom in de Vesta in Groningen. Of bel met onze klantenservice. Onze collega’s vertellen je er graag meer over.

    Productenvergelijker 0
    Openen