De lelijkste badkamers - hoe het dus niet moet.

De lelijkste badkamers

Anneloes

Geschreven door: Anneloes

21 november 2019

De lelijkste badkamers
Reacties

Als je, net als ik, graag rondsneupt op Instagram en Pinterest om te kijken wat er allemaal voor moois is op het gebied van badkamers, dan krijg je soms misschien het gevoel dat je eigen badkamer maar heel gewoontjes is. Saai, zelfs. Natuurlijk weten we allemaal dat het echte leven nu eenmaal geen productcatalogus is. Het is oké als je (nog) geen inloopdouche met ingebouwde flatscreen-tv hebt. Het is ook oké als je er nog steeds niet aan toe bent gekomen iets aan dat popcorn-plafond te doen. Maar scrollend door alle social media baal je dan misschien toch een beetje. 

Daarom wil ik vandaag even laten zien hoe het ook kan. Ik heb een paar heerlijk lelijke badkamers voor je bij elkaar gezocht, zodat je vanavond met een grote glimlach (en een wijntje) kan wegdromen in jouw bad, genietend van jouw badkamer - die eigenlijk best wel heel leuk is.

De 19e eeuw is al even voorbij

Ten eerste zijn er de badkamers die iets te lang in het verleden zijn blijven hangen. Natuurlijk, niet iedereen kan zijn badkamer elke 10 jaar een volledige renovatie geven. Maar als je badkamer eruit ziet alsof hij in een kostuumdrama voor had kunnen komen, dan is het misschien in ieder geval tijd voor een emmertje RAL 9010.

Lelijke badkamer
Lelijke badkamer
Lelijke badkamer

Bron: Design Sponge

Bron: Family Handiman

Bron: Design Indulgence

Altijd eerst een proefstukje verven

Dan zijn er de badkamers waar iemand vrij recent nog zijn best op heeft gedaan en dat misschien beter niet had kunnen doen. Het is zeker mogelijk om een gedurfde kleur op de muur van je badkamer te smeren en als winnaar uit de strijd te komen. Maar als je geen verstand hebt van interieurontwerp... RAL 9010 is je vriend, echt waar.

IMG_3110-1808x1356.jpg
lelijkebadkamers_4.jpg
lelijkebadkamers_5.jpg

Bron: Country Living

Bron: Interiors by Papov

Bron: Disney Travel Babble

Wel geld, geen smaak

In de derde en misschien wel meest pijnlijke categorie hebben we badkamers waar duidelijk héél veel geld in is gestoken... dat wellicht beter besteed had kunnen worden.

Bizarre badkamer

Deze eerste is niet echt lelijk, maar wel zo bizar dat ik vond dat hij toch in dit lijstje moest staan. Want: het hoofdeinde van het bed is een bad. Ik herhaal: het hoofdeinde van het bed is een bad. En als je er altijd al van hebt gedroomd om 's ochtends een keer wakker te worden met uitzicht op je betere helft die een krantje zit te lezen op de witte troon, huur dan vooral dezelfde designer in die verantwoordelijk is geweest voor deze onverklaarbare badkamer.

Het toilet lijkt zich verder in dezelfde ruimte te bevinden als de douche. Waarom de ontwerper vond dat deze twee badkamerelementen zich samen in een grote glazen vitrine moesten bevinden, zal (hopelijk) altijd een raadsel blijven. Ik mag hopen dat het in ieder geval een stankvrij toilet is.

(Dit is trouwens een echt woonhuis! Meer foto's kun je hier vinden.)

Bron: Metaform


Ik wil niet weten hoeveel geld er is uitgegeven aan deze draak van een badkamer. Hij schijnt van een Saoedische prins te zijn geweest. Alles wat goud is, is ook echt van goud - zelfs de prullenbak die je daar in de hoek ziet staan, is ermee bekleed.

Saillant detail: toen het Londense herenhuis waarin zich dit glorieuze wangedrocht bevindt in 2012 op de markt kwam (voor 300 miljoen pond!), wilde niemand het kopen. Uiteindelijk werd het huis geveild, inclusief alle vergulde prullaria. Hoeveel het uiteindelijk heeft opgebracht, kon ik niet vinden. Voorafgaand aan de veiling dacht men echter dat de accessoires en meubels in het huis nog geen 1% van de geschatte waarde zouden opleveren. Oeps...

Doe mij maar gewoon een kraan van messing, dan.

Kitsch badkamer

Bron: ProAction / SWNS

Leren van het verleden

Als laatste wilde ik iedereen er ook nog even aan herinneren hoe ver we zijn gekomen in relatief korte tijd. Want vergeet niet, nog geen 50 jaar geleden was dit het soort van droombadkamer dat je in Elle Decor zou vinden:

70s Badkamer

Neem het maar eens in je op. Vloerbedekking in de badkamer. Avocadogroen porselein tegen psychedelische oranjebruine tegels. Badmatten van hoogpolig tapijt bovenop de vloerbedekking én bovenop het toiletdeksel. Mijn favoriete detail is de bedieningsplaat van het toilet, die in hetzelfde avocadogroen is uitgevoerd als het toilet zelf. Groovy.

Ik hoop dat je weer helemaal verliefd bent op je eigen badkamer na het zien van deze lijst, met badkamers die uiteenlopen van 'beetje jammer' tot 'bedankt voor de nachtmerries'. En als er toch dingen zijn die je zelfs nu nog storen, dan wordt het tijd om er wat aan te doen. Op onze site vind je zeker weten een perfecte vervanging!


Bron: Onbekend


0 Reacties op "De lelijkste badkamers"

*
*
Productenvergelijker 0
Openen