Prijs

tot

Maximale levertijd

Geberit DuoFresh actie sets voor een stankvrij toilet!

'Geberit DuoFresh', 'Stankvrij toilet' en 'Stank Hoeft Niet Te Stinken' zijn termen die je vast wel eens op de radio of TV hebt gehoord. Maar wat houdt het nu precies in? En hoe werkt het systeem? Daar zullen we je hier meer over vertellen.

Geberit DuoFresh zorgt er voor dat vieze geurtjes direct uit de achterkant van het toilet worden gezogen. Deze geurafzuiging bedien je door een knopje aan de bovenkant van de bedieningsplaat. Deze geurtjes worden vervolgens in het reservoir, achter de bedieningsplaat gezuiverd door een koolstoffilter. Daarna blaast de ventilator de frisse lucht weer terug de toiletruimte in. Geberit Sigma 40 bedieningsplaat wordt geleverd inclusief toiletblokhouder. Je kan dus aan de achterkant van het bedieningspaneel een geurblokje plaatsen. Hierdoor komt er bij het doorspoelen van het water gekleurd water vrij met een frisse geur. Deze twee technieken samen vormen samen een stankvrij toilet. Stank hoeft inderdaad niet te stinken!

...

Lees meer informatie en advies over Geberit DuoFresh

Advies over Geberit DuoFresh

In het kort de werking van Geberit DuoFresh: 

 

Waar bestaat een Geberit DuoFresh systeem uit?

Het klinkt vrij ingewikkeld, maar uiteidelijk bestaat een compleet DuoFresh systeem simpel gezegd uit 3 onderdelen:

  • Hangend toilet
  • Reservoir die de geuren uit het toilet 'zuigt' 
  • Bedieningsplaat waarmee je het doorspoelen en de geurafzuiging regelt

Werking van de toiletblokhouder

Vanaf heden is het niet meer nodig om ouderwetse toiletblokken aan de rand van het toilet te hangen. Met behulp van dit innovatieve systeem wordt het water voorzien van een frisse geur nog voordat het water in de pot komt. Deze Geberit toiletblokhouder wordt achter de bedieningsplaat geplaatst waarna deze praktisch onzichtbaar is. Door de bedieningsplaat naar voren te kantelen kan er eenvoudig en hygiënisch een blokje worden geplaatst.

Tijdens het doorspoelen wordt de inhoud van het toiletblokje vermengd met het spoelwater. Daardoor krijg je gekleurd spoelwater met een frisse geur. Zie onderstaande video van de werking.

 

 

 

Geberit produceert zelf geen toiletblokjes. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en werking van toiletblokjes ligt bij de fabrikant. Op zoek naar losse toiletblokjes voor in het toilet? Bekijk hier alle toiletblokjes voor toiletblokhouders. Toiletblokjes zijn ook bij de supermarkt of drogist te verkrijgen. Dit zijn dezelfde blokjes als de stortbakblokken die bij een opbouwreservoir gebruikt worden. 

Let op: de blokjes die normaal aan de rand van de pot worden gehangen mogen niet in de toiletblokhouder worden gebruikt! je hoort stortbakblokken te gebruiken zonder chloor of oxiderende bestanddelen.

Hoe installeer ik een Geberit DuoFresh systeem?

 

Complete Geberit DuoFresh set of zelf samenstellen?

Hierboven hebben we een aantal complete Geberit DuoFresh actie sets gepresenteerd. Je kan ook zelf een DuoFresh set samenstellen:

  1. 1: Kies een hangtoilet
  2. 2: Kies één van de vijf Geberit Sigma 40 bedieningsplaten
  3. 3: Kies het Geberit DuoFresh inbouwreservoir

Welk toilet is geschikt voor een DuoFresh systeem?

Geberit geeft aan dat vrijwel alle standaard hangtoiletten geschikt zijn voor het DuoFresh systeem.

Actieve koolstoffilter, is die vervangbaar?

Ja, je kunt het Geberit Sigma 40 koolstoffilter eenvoudig vervangen. Kantel de bedieningsplaat naar voren en klik het huidige koolstof er uit. Klik vervolgens het nieuwe filter er in, kantel de bedieningsplaat weer naar achteren en je bent klaar.

Reviews & ervaringen van Geberit DuoFresh

Tot nu toe hebben wij alleen nog maar positieve reviews ontvangen over het DuoFresh systeem. Ondanks dat het Geberit DuoFresh inbouwreservoir en Sigma 40 bedieningsplaat duurder zijn dan de standaard DuoFix Up320 reservoir en Sigma 01 bedieningsplaat, zijn mensen toch bereid om meer te betalen om nooit meer vieze geurtjes in het toilet te hebben. Bekijk hieronder een aantal video's van Geberit van klanten die het systeem momenteel gebruiken.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen