Geberit DuoFresh nieuwe module in 2019 met toiletsticks
Prijs

tot

Geberit DuoFresh module: vernieuwd in 2019 met toiletsticks

'Geberit DuoFresh', 'Stankvrij toilet' en 'Stank Hoeft Niet Te Stinken' zijn termen die je vast wel eens op de radio of TV hebt gehoord. Maar wat houdt het nu precies in? En hoe werkt het systeem? Daar zullen we je hier meer over vertellen.

Hoe werkt de nieuwe Geberit DuoFresh?

Niemand houdt van nare geurtjes op het toilet. Met Geberit DuoFresh geniet je thuis altijd van een stankvrij toilet. De DuoFresh module past op vrijwel alle Geberit Sigma inbouwreservoirs en is daardoor ook achteraf, zonder verbouwing te installeren.

Waar luchtverfrissers de stank tijdelijk maskeren en open ramen voor kou zorgen, doet de Geberit DuoFresh module zijn werk zonder ongewenste bijeffecten. Dit innovatieve geurzuiveringssysteem verwijdert nare geurtjes direct bij de bron en voert deze via de toiletpot naar het koolstoffilter achter de bedieningsplaat. Nadat het filter de lucht gezuiverd heeft, blaast een stille ventilator de frisse lucht terug de ruimte in.

De sensor (optioneel) merkt wanneer er iemand in de buurt is en start de geurzuivering automatisch. Als je gasten de wc gebruiken, weet je zeker dat ze niet vergeten om de geurzuiveringsfunctie aan te zetten. Een geruststellende gedachte voor iedereen. Het oriëntatielicht wordt tegelijk met de geurzuiveringsfunctie geactiveerd. Dit geeft ’s nachts voldoende licht om de weg te wijzen.

 

Waar is het oude Duofresh reservoir en Sigma 40 bedieningsplaat?

De nieuwe DuoFresh oplossing is in 2019 volledig vernieuwd. De Sigma 40 bedieningsplaten en DuoFresh inbouwreservoir zijn vervallen.

En nu?

Geberit heeft het zo ontworpen dat je de bekende Geberit DuoFix UP320 reservoirs kunt 'omtoveren' tot een DuoFresh reservoir. Combineer de UP320 met een Geberit DuoFresh toiletstickhouder. Wanneer je de variant met geurafzuiging wilt heb je ook het bijbehorende DuoFresh voedingsapparaat nodig.

Geberit heeft voor zowel de 8cm als de 12cm reservoirs hun eigen toiletstickhouders ontwikkeld.

Toiletsticks i.p.v. toiletblokjes

Voor extra frisheid en hygiëne kun je de Geberit DuoFresh toiletsticks in de houder achter de bedieningsplaat plaatsen zodat hij in het reservoir valt. Dit zorgt voor een frisse spoeling van het toilet. Een Geberit DuoFresh toiletstick gaat ongeveer 120 spoelbeurten mee. Met één verpakking van 8 stuks, kun je ongeveer 4 maanden genieten van een extra fris toilet.

Geberit Duofix toiletsticks

Keuze uit met of zonder geurafzuiging

De oude 'toiletblokhouder' is niet meer. Het is nu altijd een DuoFresh toiletblokhouder, waarbij je de keuze hebt of je wel of geen geurafzuiging wilt.

Met handmatige geurafzuiging

Na elke spoeling kun je achter de bedieningsplaat de geurafzuiging activeren.

Met automatische geurafzuiging

De sensor merkt wanneer er iemand in de buurt is en start de geurzuivering automatisch. Als je gasten de wc gebruikt, weet je zeker dat ze niet vergeten om de geurzuiveringsfunctie aan te zetten. Een geruststellende gedachte voor iedereen. Het oriëntatielicht wordt tegelijk met de geurzuiveringsfunctie geactiveerd. Dit geeft ’s nachts voldoende licht om de weg te wijzen.

Kies de bedieningsplaat die bij je past

Waar je in de oude situatie gebonden was aan de Geberit Sigma 40 bedieningsplaten is je keuze nu een stuk ruimer. De Geberit DuoFresh module is met verschillende Sigma bedieningsplaten te combineren. Zo kun je het geurzuiveringssysteem altijd combineren met een bedieningsplaat die qua design en kleur perfect bij je badkamer past. De Geberit DuoFresh module is te combineren met de Sigma 01, Sigma 10, Sigma 20, Sigma 21, Sigma 30 en Sigma 50 bedieningsplaten.

Bedien je DuoFresh systeem met een App!

Met de Geberit DuoFresh app kun je met een druk op de knop de intensiteit van de ventilator aanpassen. Zo kun je hem, indien nodig, harder zetten of juist zachter. Ook de gevoeligheid van de automatische sensor is aan te passen. Geef eenvoudig aan van welke afstand de sensor geactiveerd kan worden. De Geberit DuoFresh app is te downloaden via de App store of Google play.

Eenvoudige installatie, ook achteraf

Wil jegenieten van een stankvrij toilet, maar heb je geen zin in een ingrijpende verbouwing? Dan is de Geberit DuoFresh module ook dé oplossing voor jou.  Deze module kan met vrijwel alle Geberit Sigma 12 en 8 cm inbouwreservoirs gecombineerd worden. Daardoor is de module niet alleen geschikt voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen, maar kun je hem ook achteraf installeren zonder hak- en breekwerk. Zorg wel dat er een stroompunt in de buurt is.

Voor welke inbouwreservoirs is DuoFresh geschikt?

De nieuwe Geberit Duofresh systemen zijn geschikt op alle Geberit Sigma 8 en 12cm reservoirs. Dit zijn de twee modellen waar het om gaat:

Er zijn toiletstickhouders ontwikkeld die speciaal voor de 8cm en speciaal voor de 12cm zijn.

Wat heb je nodig voor een compleet systeem?

De nieuwe Geberit DuoFresh installeren

 

Downloads

Bekijk ook of lees meer informatie op:

...

Lees meer informatie en advies over Geberit DuoFresh

15 Artikelen
Filters

Advies over Geberit DuoFresh

Ervaringen met onze Geberit DuoFresh

Vergelijken 2
Filters
Productenvergelijker 0
Openen