Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Tips & advies voor de aanschaf van een badkamermeubel

    Tips & advies voor de aanschaf van een badkamermeubel

     

     

     

     

    Welk badmeubel moet ik kiezen?

    In de badmeubel wereld zijn ontzettend veel merken verkrijgbaar. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Denk aan verschil in prijs, kwaliteit en stijl. Op BadkamerXXL hebben wij een selectie gemaakt uit al deze merken. Dit zijn merken waarvan wij zeker weten dat de kwaliteit van de meubels goed is. Ook de garantie en servicevoorwaarden vinden wij belangrijk. Want service stopt voor ons niet bij de aankoop - ook daarna is het belangrijk dat dit goed verloopt. In de selectie badkamermeubels hebben wij rekening gehouden met de verschillende budgetten die beschikbaar zijn voor een nieuwe badkamer. Wij hebben daarom ons assortiment opgesplitst in de volgende 3 categorieën.

     

    Budget

    De term budget houdt in dat dit vaak een simpele uitvoering is, zonder extra dure materialen. Maar de kwaliteit is minstens zo goed als de bekende en luxere merken.

    Onder dit label hebben wij onder andere onze huismerken gehangen. Deze huismerken, Blinq en Bewonen, zijn niet verbonden aan een groot merk maar de kwaliteit is minstens zo goed als de bekende merken. Goede kwaliteit, voor een fijne prijs. Want een badkamer hoéft niet heel duur te zijn.

    Middel

    In deze categorie, de naam zegt het al, vallen de badkamermeubels die met hun prijs in het middenklassement vallen. Net iets luxere materialen of bekende merken vind je in deze range terug.  Over het algemeen zijn er in de middencategorie ook meer opties mogelijk voor de badkamermeubels.

    Luxe

    Wil je nog nét even iets extra’s? Dan is een badkamermeubel uit de luxe categorie misschien wel iets voor jou. Producten uit deze categorie herken je ten eerste aan de prijs. Deze ligt hoger dan de andere producten. Daar tegenover staat dat het soort materiaal wat gebruikt is, vaak luxer is. Denk hierbij aan natuursteen of massief eikenhout. De extra opties liggen in deze categorie vaak ook nog een slag hoger. Veel van deze artikelen worden speciaal voor jou op maat besteld. De levertijd kan daarom iets langer zijn dan de andere prijs categorieën. Maar het is het wachten absoluut waard! Want je maakt met deze producten een absoluut statement in de badkamer.

     

     

    Modellen badkamermeubels

    Zo veel badkamers, zo veel wensen. En dat geeft als resultaat dat er een hele grote keus is aan badkamermeubels. Maar waar begin je je zoektocht naar het perfecte badmeubel? Er zijn namelijk zo veel zaken waar je rekening mee moet houden en zo veel opties die je kunt kiezen. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen wij je hier alles over de materiaalsoorten, verschillende maten, opties voor kranen, en alle andere keuzes waar je tegenaan loopt bij het zoeken naar het perfecte badmeubel.

     

    120-1_high_gloss_grey_1_1_1.jpg
    badmeubel_120_cm_met_porseleinen_opzetkommen_met_led_spiegel_donker_eiken_23_3-e1525099462194.jpg
    blinq_town_100cm.jpg


    Zwevend badkamermeubel met wastafel

    Het voordeel van een zwevend badkamer meubel is dat de vloer vrij blijft en je deze dus veel makkelijker schoon kunt maken. Even met de Swiffer eronder door en voilà! Bovendien lijkt je badkamer ruimer doordat je onder het meubel door kunt kijken. Een wastafelblad is makkelijk schoon te maken en makkelijker te installeren dan opzetkommen. Bovendien kun je kiezen voor een wastafelblad met kraangaten, zodat je de kranen niet in de muur hoeft te plaatsen.

    Zwevend badkamermeubel met opzet wastafel

    Een zwevend badkamermeubel met opzetwastafel geeft een totaal andere look dan een badmeubel met geïntegreerde waskommen. Opzetwastafels zijn in veel soorten, maten en vormen verkrijgbaar. Op deze manier kan je je eigen wasmeubel gemakkelijk zelf samen stellen.

    Badkamermeubel zonder waskom

    Zwevende badkamermeubels zijn vaak ook leverbaar zonder wastafelbladen of -kommen. Wanneer je een badkamermeubel zonder waskom bestelt, kun je het gebruiken als dressoir. Of je combineert het meubel met een willekeurige waskom die er los bij kan worden gekocht.

    Staand badkamermeubel

    Een staand badkamermeubel heeft poten en staat dus gewoon op de vloer. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te stoeien met het ophangen van het meubel - de hoogte klopt en hij staat ook meteen recht.

    Welke breedte badkamermeubel is voor mij geschikt?

    Veel badmeubels zijn te bestellen in meerdere breedtematen. Zo kies je altijd het badmeubel dat perfect in de badkamer past. Daarnaast speelt de keuze voor de kraan een grote rol. Wil je namelijk graag twee kranen op het badmeubel, kies dan een hangend badmeubel met wastafel dat minstens 100cm breed is. 

    Badmeubels met wastafelblad

    Breedtematen enkel kraangat 

    • 50 cm
    • 60 cm
    • 70 cm
    • 80 cm
    • 90 cm

    Breedtematen dubbel kraangat

    • 100 cm
    • 120 cm (enkel mogelijk met 2 kraangaten)
    • 140 cm
    • 160 cm
    • 180 cm

    Bij alle afmetingen is er altijd de optie om te kiezen voor een meubel zonder kraangaten indien je een inbouwkraan wilt installeren.

    Badmeubels met waskom(men)

    Bij badmeubels met waskom heb je de keus om een enkele of een dubbele waskom te plaatsen. Dit hangt af van de breedtemaat. De dieptemaat van deze badmeubels is 46 cm.

    Breedtematen enkele waskom

     

    • 60 cm
    • 80 cm
    • 100 cm

     

    Breedtematen dubbele waskom

     

    • 120 cm
    • 140 cm

     

    Welk merk badkamermeubel?

    De merken die we in ons assortiment hebben, zijn:

     

    • Basic Line
    • Bewonen
    • Blinq
    • Ink
    • Primabad
    • Thebalux
    • Riverdale
    • vtwonen

     

    Welke kleur badkamermeubel?

    De kleuren die we het meest verkopen, zijn nog altijd wit en grijs/antraciet. Dat is niet zo gek, want wit en grijs zijn natuurlijk tijdloze kleuren die overal bijpassen. Ook hout is populair en verkrijgbaar in de meest uiteenlopende tinten, van licht eiken tot donker koloniaal en alles er tussenin.

    Recent zien we ook dat zwart steeds populairder wordt, waarschijnlijk heeft dit te maken met de industriële trend. Wat we ook veel zien, zijn badkamermeubels die bestaan uit een zwart frame met houten planken.

    Taupe is nog zo'n mooie, neutrale kleur die het goed doet in ons assortiment.

    Ben je op zoek naar iets avontuurlijkere kleuren, kijk dan eens bij de badmeubels van Primabad. Deze kunnen worden voorzien van een groot aantal verschillende frontjes, waaronder blauw, groen en rood.

    blinq_solid_opzetwastafel_rond_35cm_mat_wit-6-1024x682.jpg
    ink-jazz-beton.png
    solidthin-xs-1030883_22-1280x1180.jpg

    Welk materiaal en kleur voor de wastafel?

    Keramiek

    Keramiek is een zeer sterk materiaal. Bovendien is het zeer krasvast. Een wastafel van keramiek gaat daarom erg lang mee, blijft mooi en is onderhoudsvrij. Op de gladde laag van het keramiek hecht vuil zich namelijk slecht vast. Bovendien kan je bij keramiek gerust kleurmiddel gebruiken, zonder dat de wastafel daar van verkleurd.

    Composiet: Solid Surface, Quartz, aluite, mineraalmarmer

    Composiet wordt ook wel gietmarmer genoemd. Dit materiaal bestaat uit een mengsel van mineraalpoeder en polyetherhars. Dit mengsel wordt in een mal gemaakt en daarna voorzien van een beschermende toplaag. Composiet is niet geschikt voor temperaturen boven de 65℃. Het water dat uit de kraan komt, wordt doorgaans niet zo heet - maar het is wel even opletten bij het gebruik van bijvoorbeeld een föhn of krultang. Composiet is eenvoudig schoon te houden. Het materiaal kan wel gevoelig zijn voor chemische middelen. Let daarom wel even op bij bepaalde schoonmaakmiddelen en haarkleuring.

    Solid Surface is een vorm van composiet. Het verschil met composiet is dat Solid Surface uit één materiaal bestaat. Daarnaast heeft dit materiaal geen beschermende toplaag nodig omdat dit van zichzelf al sterk genoeg is. Desondanks blijft Solid Surface ook gevoelig voor hitte. Schoonmaken is eenvoudig en krasjes die te zien zijn, kunnen weggepoetst worden.

    Quartz is een materiaal dat gemaakt is van het mineraal kwarts, gemixt met hars en kleurstoffen. Op deze manier krijg je de robuuste look van natuursteen, maar heb je de voordelen van kunststof. Het materiaal is namelijk makkelijk schoon te maken en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

    Aluite is een composietmateriaal met een soft-touch effect en een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk. Aluit is volledig homogeen en dat betekent dat je krassen kunt herstellen met een schuursponsje en schuurmiddel dat je gewoon in de winkel kunt krijgen. Het materiaal is veilig, hypoallergeen, 100% recyclebaar, hygiënisch en duurzaam.

    Mineraalmarmer is een composietmateriaal met een prachtige witte hoogglans, waarmee een strak design met zeer scherpe randen en hoeken kan worden gerealiseerd. Door het gladde oppervlak is mineraalmarmer zeer eenvoudig schoon te maken.

    Kunststof: Acryl, Polystone, kunsthars, kunstmarmer

    Acryl is een materiaal dat gemaakt is een variant van polyesther/kunststof. Een wastafel gemaakt van acryl heeft strakke hoeken, maar beschikt niet over een overloopgat.

    Polystone is een materiaal gemaakt van kunstmarmer en vulmiddel. De toplaag is voorzien van een polyster gelcoat. Deze toplaag kan zowel in glans wit of mat wit uitgevoerd worden en beschermd de wastafel. Bovendien is dit materiaal makkelijk schoon te houden. Polystone is strak vormgegeven en heeft een tijdloze uitstraling.

    Kunsthars is een synthetische versie van natuurlijke hars en het heeft praktisch dezelfde kenmerken. Net als natuurlijke hars is kunsthars makkelijk te gieten. Er zijn verschillende soorten kunsthars - bakeliet is misschien wel de oudste en de bekendste. Een andere bekende variant is epoxy. Kunsthars is slijtvast, waterdicht, licht en erg sterk - tweemaal zo sterk als bijvoorbeeld beton.

    Kunstmarmer is gemaakt van marmerpoeder met polyesterhars plus een gelcoating. Het is enigszins krasgevoelig. Kunstmarmer is niet poreus, dus het is eenvoudig schoon te maken. Het is verder kleurvast en waterdicht, maar kan niet goed tegen blootstelling aan hoge temperaturen.

    Natuursteen: graniet, hardsteen, Comfort Stone

    Graniet is een glad en krasbestendig natuursteen. Ondanks dat het een natuurproduct is, is het wel gevoelig voor chemicaliën en is het iets poreuzer dan keramiek. Een wastafel van graniet heeft een strakke uitstraling en is erg populair.

    Hardsteen is een vorm van natuursteen die doorgaans een blauwgrijze kleur heeft. Hardsteen is, zoals alle natuursteen, van zichzelf poreus en moet dus worden geïmpregneerd. Hoewel het materiaal erg hard is, komen er relatief makkelijk krassen in de toplaag die het materiaal afsluit. Gebruik dus geen schuursponsjes en dergelijke. Ook mag je geen schoonmaakmiddelen gebruiken die zure of bijtende ingrediënten bevatten.

    Comfort Stone is een bijzonder slijtvast materiaal. Dankzij een combinatie van natuursteen en hars krijg je een stevig materiaal dat bovendien kleurvast, eenvoudig schoon te maken en vlekbestendig is.

    RVS

    RVS, ook wel Roestvast Staal, is een robuust materiaal. Perfect voor de stoere, industriële badkamer. Het materiaal is eenvoudig schoon te houden.

    Beton

    Beton is een natuurlijk materiaal met een exclusieve uitstraling dat in allerlei unieke ontwerpen kan worden gegoten. Beton is poreus en neemt water op, maar dat verdampt ook gewoon weer. Het materiaal heeft wel regelmatig onderhoud nodig.

    Welk materiaal/hout voor de onderkast van het meubel?

    Onderkasten van badkamermeubels zijn veelal gemaakt van met hout gefineerd MDF of spaanplaat. Er zijn ook badkamermeubels van massief hout. Lees onze blog over fineer in de badkamer voor meer informatie over de voors en tegens van deze materialen.

    Wel of geen spiegel of spiegelkast bij je badkamermeubel?

    Je kunt zelf kiezen of je een spiegel mee bestelt en vaak bestaat ook de mogelijkheid om een spiegelkast mee te bestellen. Dus wat doe je dan? Een spiegelkast heeft natuurlijk het grote voordeel dat hij extra opbergruimte biedt. Daar staat tegenover dat hij een stukje uitsteekt en dat kun je storend vinden. Je kunt er ook voor kiezen om geen spiegel mee te bestellen en elders op zoek te gaan naar een mooi exemplaar. 

    Houd er wel rekening mee dat een 'echte' badkamerspiegel vaak voorzien is van gemakken die in de badkamer fijn zijn om te hebben, zoals verlichting rondom of een anticondensfunctie.

    Passend advies voor het perfecte badkamermeubel

    Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de maten, het materiaal, het plaatsen of een andere vraag? Dan helpt de klantenservice je graag verder! Ze staan je graag telefonisch of per chat ter woord. Liever de producten zien en voelen? Ook dat kan! Want een groot deel van ons assortiment is ook te vinden in onze BadkamerXXL Showroom in de VESTA in Groningen.

     

     

     

     

     

    Productenvergelijker 0
    Openen