Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Werking en bediening van een Sunshower

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    23 april 2024

    Bewerkt op: 29 april 2024 14:05

    Heb je een nieuwe Sunshower en wil je weten hoe je het moet gebruiken? Of ben je benieuwd hoe een Sunshower werkt? In dit artikel leg ik jou uit hoe eenvoudig het gebruik van een Sunshower is en geef ik je een aantal tips waar je rekening mee moet houden.

    Bediening van een Sunshower

    Een Sunshower is heel eenvoudig te bedienen. Heb je een Sunshower met alleen Infrarood? Dan heb je één knop waarmee je de functie aan/uit zet.

    Een Sunshower met UV & infrarood heeft in totaal 3 knoppen:

    • Knop om infrarood aan te zetten
    • Knop om UV-licht aan te zetten
    • Stopknop om de gekozen functie te stoppen

    Het is niet mogelijk om zowel UV als infrarood tegelijkertijd aan te zetten.

    Sunshower bediening knoppen

    Duur van de sessies

    Een UV-licht sessie duurt 10 minuten. Een infraroodsessie duurt bij de Sunshower Square modellen 8 minuten en bij de Sunshower Round modellen 10 minuten. Deze instelling kun je niet veranderen, wel kun je zelf de sessie eerder stopzetten. Het aantal LEDjes dat brandt op de display komt overeen met het aantal resterende minuten van de sessie. Wanneer je een functie stopzet heeft de Sunshower ±5 minuten "cool down" tijd om af te koelen. Ook de koeltijd wordt knipperend aangegevcen. Daarna kun je weer de Sunshower gebruiken.

    Houd afstand en draag een UV-bril

    Sunshower adviseert een afstand van circa 45cm tot de voorkant van de Sunshower. Voor een egale blootstelling bij UV-licht dien je jouw lichaam ten opzichte van de Sunshower te draaien. Raak de glasplaat niet aan tijdens of kort na gebruik. Deze kan warm worden.

    Bij UV licht wordt geadviseerd om de bijgeleverde UV bril te dragen. In de praktijk zul je misschien merken dat de bril niet lekker zit en dat je de bril niet wilt dragen. Het infrarood en ultraviolet licht is, net als ze zon, fel en kijk er in ieder geval niet met je blote ogen naar.

    Sunshower bril en afstand

    Wanneer UV en wanneer infrarood?

    Al zijn hier geen strikte regels voor is het wel aan te raden om UV licht in het begin van de dag tot je te nemen. Een ideale verdeling zou kunnen zijn:

    • s'ochtends UV-licht
    • s'avonds infrarood

    Heb je alleen infrarood of gebruik je alleen infrarood? Dan kun je deze ook prima s'ochtends gebruiken.

    Let op intensief gebruik

    Net als bij natuurlijk zonlicht, kan te lange blootstelling oog- en huidbeschadigingen en allergische reacties veroorzaken. Herhaaldelijke blootstelling kan mogelijk leiden tot verbranding van de huid, vervroegde veroudering van de huid en huidkanker. Deze biologische effecten hangen af van de kwaliteit en de kwantiteit van de straling en van de gevoeligheid van de huid van de gebruiker.

    Advies: lees de gebruikershandleiding van Sunshower (extern venster) goed door.

    Productenvergelijker 0
    Openen