Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Welke spiegel kies je voor je badkamer?

    Welke spiegel kies je voor je badkamer?


    De spiegel is misschien één van de laatste dingen waar je aan denkt als je bezig bent je badkamer af te stylen. Toch is de impact van de badkamerspiegel groter dan je zou denken en ook dit element verdient dus enige aandacht. Waar je voorheen grotendeels was gebonden aan de keuze tussen een spiegelkast of een rechthoekige spiegel, is het aanbod nu enorm. Verschillende vormen, verschillende lijsten, verschillende afmetingen… waar moet je beginnen?

    Er zijn een aantal afwegingen die meespelen bij deze keuze. Deels gaat het hierbij om praktische overwegingen, zoals:

    • Hoeveel mensen moeten er tegelijkertijd voor de spiegel kunnen staan?
    • Hoe lang zijn deze mensen?
    • Moet er opbergruimte achter de spiegel zijn of niet? 

    Daarnaast zijn er esthetische afwegingen:

    • Welke uitstraling heeft mijn badkamer en wat voor spiegel past daarbij?
    • Welk kleurenschema heeft mijn badkamer en welke kleur spiegel past daarbij?
    • Wat vind ik mooi?

    Vormen

    Spiegels zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende vormen. De organische, asymmetrische vorm is momenteel supertrendy. Andere vormen zijn:

    • Vierkant
    • Rechthoekig
    • Rond
    • Ovaal
    • Rechthoekig met afgeronde hoeken

    Vierkante en rechthoekige spiegels passen het beste bij moderne en/of minimalistische badkamerstijlen. Ronde of ovale spiegels passen eigenlijk overal wel bij, maar het effect van deze vormen is wat speelser. Rechthoekig met ronde hoeken past goed bij eclectische badkamers en landelijke badkamers. De organische vorm die we nu zoveel zien, past ook goed bij eclectische badkamers en grappig genoeg ook weer bij strakke, moderne badkamers, waar zo’n spiegel de soms al te rechte lijnen wat kan compenseren.

    rechthoekige-spiegel.jpg
    ronde-spiegel.jpg

    Kleuren

    Als we het hebben over de kleur van een spiegel, dan gaat het natuurlijk om de lijst. Kies je voor een spiegel met lijst, dan zal de kleur van die lijst goed moeten aansluiten bij het kleurenschema van je badkamer. De makkelijkste manier om dit te doen, is een lijst te kiezen in dezelfde kleur als je kranen of, als je gaat voor een houten lijst, in de kleur van je badkamermeubel.

    Stijl van de lijst

    Naast de vorm van de spiegel en de kleur van de lijst, moet je ook nog nadenken over de stijl van de lijst. Deze kan strak zijn, heel dun of heel dik, of juist rijk versierd. Ook hiermee kun je veel invloed uitoefenen op de uiteindelijke look en sfeer van je badkamer. Door goed na te denken over al deze elementen kun je ook met de badkamerspiegel een echte statement maken in je badkamer. 

    Welke spiegelstijl heb jij momenteel in je badkamer? Vind je dat jouw spiegel goed past in je badkamer, of zou je er iets aan willen veranderen?

    Productenvergelijker 0
    Openen