Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Wat is veiligheidsglas?

  Wat is veiligheidsglas?

  Veiligheidsglas voorziet glas van extra veiligheidsvoorzieningen waardoor het glas minder snel zal breken. Het veiligheidsglas bestaat uit verschillende soorten. De belangrijkste soorten worden hieronder toegelicht.

  Gelaagd glas

  Gelaagd glas is veelal zichtbaar bij balkons of vensters. Bij dit soort veiligheidsglas zitten een elastische kunststof tussen de lagen glas wat ervoor zorgt dat het minder snel breekt en meer flexibiliteit heeft wanneer het glas een harde knal krijgt.

  Brandwerend glas

  Er zijn bij brandwerend glas verschillende varianten. Deze varianten hangen van drie eigenschappen af. Deze eigenschappen zijn: mechanische stabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie. Mechanische stabiliteit houdt in dat tijdens en na een brand het glas nog steeds dezelfde functie kan uitoefenen. Met vlamdichtheid wordt het tegenhouden van vlammen bedoeld. Thermische isolatie houdt in dat de temperatuur, aan de kant waar het vuur zich niet bevindt, niet meer dan 140 graden mag worden. Wanneer het glas aan al deze eigenschappen voldoet is het optimaal brandwerend. Het is ook mogelijk dat brandwerend glas aan één of twee eigenschappen voldoet.

  Inbraakwerend glas

  Deze vorm is het meest duurzame glas. Het inbraakwerend glas is bestand tegen herhaalde harde stoten. Deze harde stoten kunnen van harde voorwerpen afkomen.

  Andere soorten van veiligheidsglas die zijn: gehard glas, draadglas en kogelwerend glas. Deze soorten zijn minder vaak van toepassing maar zeker niet minder veilig dan de hierboven genoemde soorten.

  Veiligheidsglas bij Badkamerxxl

  Al onze douchecabines, douchedeuren en douchewanden worden standaard voorzien van veiligheidsglas.

  Productenvergelijker 0
  Openen