Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Waar plaats je een toiletrolhouder?

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    14 december 2023

    Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

    Bij het plaatsen van een toiletrolhouder heb je stiekem toch meer opties dan dat je van te voren denkt. Op welke wand moet de toiletrolhouder hangen? En hoe hoog moet hij hangen? En wat is de afstand tussen het toilet en de wc rolhouder?

    In de meeste toiletruimtes is het meestal geen probleem om een geschikte positie te vinden. In een badkamer kan het daarentegen nog wel eens voor komen dat er in het ontwerp geen rekening mee gehouden wordt. Terwijl dit toch wel een dagelijkse bezigheid is.

    Hoe hoog (en ver) plaats je een wc rolhouder?

    Het belangrijkste bij het plaatsen van een toiletrolhouder is natuurlijk dat deze goed bereikbaar is en ten tweede niet in de weg zit. En je moet überhaupt de ruimte hebben om hem te kunnen plaatsen. To zover de logica..

    Voor de hoogte van een toilethouder is geen standaard bedacht. Maar ik kan hierin natuurlijk wel adviseren. Een toiletrolhouder hangen we meestal lager dan het fonteintje in een toilet. De bovenkant van fonteintje wordt meestal op 90cm geplaatst. Als er geen specifieke wensen zijn adviseer ik de hoogte van een toiletrolhouder (hartmaat) meestal op 80cm. Je kan en mag hier natuurlijk van afwijken door hem iets lager of hoger te plaatsen.

    Plaatsing op de zijwand links of rechts van het toilet

    Voor hoe ver je de toiletrolhouder van het toilet monteert is eveneens geen standaard vastgelegd. Het is natuurlijk wel handig dat je niet je rug hoeft te draaien om er bij te kunnen. Vandaar dat we de toiletrolhouder minimaal 10cm vanaf de voorkant van het toilet plaatsen. Mits je daar ruimte voor hebt. Ook hierin kun je natuurlijk naar wens variëren.

    Plaatsing toiletrolhouder op zijwand


    Plaatsing op de toiletwand

    Wanneer je bij het toilet geen zijwand hebt, iets wat in badkamers meer voor komt dan in toiletruimtes, dan wordt de toiletrolhouder vaak op de wand geplaatst waar het toilet aan hangt.

    Plaatsing toiletrolhouder bij toiletwand

    Hoe zit het met inbouw?

    Naast de traditionele toiletrolhouders kun je ook kiezen voor een inbouw toiletrolhouder. Bij inbouw gelden dezelfde "regels" als bij opbouw. Bij inbouw moet je natuurlijk wel rekening houden met de inbouwdiepte.

    Vrijstaande toiletrolhouder

    Heb je geen geschikte wand heb om een toiletrolhouder op te hangen? En wil je ook niet een toiletrol op de vloer neerleggen? Dan kun je voor een vrijstaande toiletrolhouder kiezen. Deze zijn naar eigen wens te plaatsen en bevatten soms ook een toiletborstelhouder. Heb je dat probleem ook direct opgelost.

    Productenvergelijker 0
    Openen