Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Verschillen tussen een Sunshower en een zonnebank

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    25 april 2024

    Bewerkt op: 25 april 2024 10:33

    Een Sunshower, dat is toch net zoiets als een zonnebank? Ik begrijp jouw vergelijking, ze geven toch beide UV straling? Toch zijn er belangrijke verschillen. In dit artikel leg ik jou de verschillen tussen een Sunshower en zonnebank uit.

    Verschillen tussen een Sunshower en een zonnebank

    Verschil in type UV straling

    Een Sunshower en zonnebank straalt beide UV-licht uit. Dat is ook de enige overeenkomst. Het belangrijke verschil is dat er verschillende UV stralingen zijn.

    Een zonnebank straalt UVA-licht uit. UVA-licht zorgt voor directe pigmentatie en daarmee bruining van de huid. Een zonnebank heeft als hoofddoel om je huid een bruinere kleur te geven.

    Een Sunshower straalt vooral UVB-licht uit. UVB-licht zorgt voor dat de huid dikker wordt door indirecte pigmentatie. Een Sunshower heeft als hoofddoel het aanmaken van vitamine D. Daarnaast is het bij Sunshower een lage dosis UV-licht zodat je geen aanvullende kans op huidschade hebt.

    Naast UV-licht heeft Sunshower ook nog een infraroodfunctie wat een zonnebank niet heeft. Infrarood licht verbetert de bloedsomloop en helpt zo om afvalstoffen sneller af te voeren. Het herstelt pijnlijke spieren en stimuleert het lichaam dieper te ontspannen.



    Productenvergelijker 0
    Openen