Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 Gratis bezorgd vanaf 100,-* 30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Sunshower installeren: ultieme gids voor elk model

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  10 juli 2024

  Bewerkt op: 10 juli 2024 12:00

  Ben je overtuigd van de voordelen van een Sunshower, maar wil je weten hoe je het vervolgens moet installeren? In dit artikel neem ik je mee door alle modellen en geef ik jou een bijpassende video en/of montagehandleiding.

  Sunshower installeren: ultieme gids voor elk model

  Tijdens de donkere maanden haal je met de Sunshower de zon in huis. Door de Sunshower zal je het gehele jaar geen last hebben van vitamine D te kort. Het is zelfs zo dat je met 30 minuten UV-licht per week je vitamine D niveau verdubbelt. De Sunshower heeft ook positieve effecten op het immuunsysteem. Daarnaast helpt het infrarood ook tegen spierklachten.

  Dit klinkt natuurlijk heel positief en aantrekkelijk, maar hoe installeer je zo'n Sunshower? Dit hangt af per model. Qua montage lijkt het veel op elkaar, maar toch heeft elk model wel zijn eigen specifieke eisen. Hier heeft het voor mij geen zin heeft om een algemeen stuk te schrijven over de installatie van een Sunshower, maar leek het mij handiger om een overzicht voor jou te maken. Nu heb je per model direct inzage in de installatievideo en/of montagehandleiding (in PDF).

  Aan welke eisen moet mijn badkamer voldoen?

  In de meeste badkamers en doucheruimtes is het wel mogelijk om een Sunshower te installeren, maar niet altijd. Enkele zaken waar je rekening mee kan houden om te bepalen of het überhaupt kan zijn:

  • De wanden moeten geschikt zijn om een Sunshower te dragen
  • Je moet überhaupt een stroompunt kunnen aanbrengen naar het punt waar je de Sunshower wilt bevestigen
  • De stroomgroep is voorzien van een aardlekschakelaar. Bij voorkeur ook de Sunshower of een eigen groep laten aansluiten

  Leestip: Sunshower in een bestaande douche inbouwen

  Sunshower installatie per model

  Hieronder heb ik een overzicht gemaakt met alle beschikbare Sunshowers met de bijbehorende montagehandleiding, gebruikershandleiding en montagevideo als die beschikbaar is.

  Sunshower Round: opbouw lange wand

  De Sunshower Round serie is een modulaire serie waarbij je vele kanten op kunt. Inbouw of opbouw. Enkel infrarood of ook met UV en daarbij heb je ook de keuze of je kiest voor een opbouw of inbouwmontage. In dit geval hebben we het over opbouw op een lange wand. Deze wordt bevestigd op een opbouw wandbeugel.

  Handleidingen:


  Sunshower Round: opbouw hoek

  Hier geldt hetzelfde verhaal als hierboven, alleen wordt deze Sunshower opbouw in een hoek geplaatst. Deze worden ook geleverd met een hoekbeugel.

  Handleidingen:


  Sunshower Round: inbouw

  In de ideale situatie wil je het liefst een Sunshower inbouwen. Dat ziet er het meest minimalistisch uit, maar heb je qua ruimte er ook het minste last van. Voor ruwbouw kun je de Sunshower Round ook installeren met de handige (extra) installatiebox.

  Handleidingen:  Sunshower Deluxe

  De Sunshower Deluxe uit de Square lijn, is een full-body Sunshower met infrarood & UV-functie welke volledig ingebouwd wordt.

  Handleidingen:


  Sunshower Combi

  De Sunshower Combi is een full-body Sunshower met infrarood & UV-functie welke als opbouw op een beugel in de hoek wordt geplaatst.

  Handleidingen:


  Sunshower Pure XL

  De Sunshower Pure XL is een Sunshower met enkel infrarood functie welke in de wand wordt ingebouwd.

  Handleidingen:


  Sunshower Pure

  De Sunshower Pure is een inbouwmodel met enkel infrarood. Het is het kleine broertje van de Pure XL, maar dan kleiner van formaat. Van de Pure is helaas geen montagevideo, maar hiervoor kun je de montagevideo van de Pure XL gebruiken.

  Handleidingen:

  Sunshower Solo

  De Sunshower Solo is een opbouw hoekmodel met enkel infrarood. Van de Solo is helaas geen montagevideo, maar hiervoor kun je de montagevideo van de Combi gebruiken.

  Handleidingen:

  Productenvergelijker 0
  Openen