Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5574 klanten geven ons een 9 Gratis bezorgd vanaf 100,-* 30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, morgen in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Spoelwater over de rand van je wandcloset, wat nu?

  Spoelwater over de rand van je wandcloset, wat nu?

  Je kunt eindelijk genieten van je nieuwe badkamer of toilet, maar nét na de eerste spoeling vergaat direct een klein stukje vreugde en glorie. Niet door het toilet, maar op de grond; een klein plasje spoelwater is meegekomen over de rand. Vervelend en misschien niet erg hygiënisch. Gelukkig is dit kleine ongemak doorgaans makkelijk te verhelpen. Hieronder leggen we een mogelijke oorzaak en oplossing aan je uit. 

  De oorzaak van water over de rand van je toilet

  Nog niet zo heel lang maken we gebruik van randloze toiletten. Zeker de laatste jaren is dit toch wel de nieuwe standaard geworden. Het design is vaak wat strakker en moderner en het geeft een betere hygiëne, aangezien vuil niet langer een kans heeft zich te hechten achter een spoelrand. Deze toiletten worden vaak verkocht onder de naam ‘rimfree’ of natuurlijk gewoon ‘randloos’. Volgens het alombekende gezegde heeft echter dit voordeel ook een nadeel.. De spoelrand fungeerde als een soort waterkering, waardoor bij een spoeling het watergeweld binnen je toilet bleef. Simpelweg heeft het spoelwater te veel kracht om geheel binnen het toilet te blijven. 

  Hoe los je het op?

  Zo simpel als het klinkt is de oplossing ook, namelijk het rustiger weg laten spoelen van het water, waardoor dit via de juiste weg zijn uitgang vindt, dus niet op je vloer maar in het riool! Bij de installatie van een wandcloset kun je daarom gebruik maken van een zogenoemde doorstroombegrenzer. Hieronder ter illustratie een afbeelding.

  Geberit doorstroombegrenzer voor spoelbocht

  Dit onderdeel wordt in het buisstuk van de watertoevoer van je inbouwreservoir naar je wandcloset geklemd. De watertoevoer wordt nét voldoende afgeremd, waardoor je wel ruim voldoende waterkracht behoudt voor een degelijke spoeling na een een goede avondmaal, maar het spoelwater niet onverhoopt op je vloer terecht komt. 

  Ben je vergeten dit toe te passen en is je mooie nieuwe wandcloset al netjes afgekit? Geen paniek! Je kunt een doorstroombegrenzer ook naderhand toepassen in het inbouwreservoir. Je dient dan je bedieningspaneel en het bodemventiel te verwijderen . Onderstaand onderdeel kun je dan monteren en het bodemventiel kun je dan weer terugplaatsen. Indien je een staand toilet hebt met bijbehorend spoelreservoir, vaak een duoblok toilet, dan is fabrieksaf het nodige al goed voor je afgesteld.

  Doorstroombegrenzer Geberit

  Heb je nog vragen? Plaats een reactie onder de blog of neem even contact op met onze klantenservice. We beantwoorden je vragen graag!

  Productenvergelijker 0
  Openen