Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Inspiratie – Moderne inloopdouche voor elk budget

    Inspiratie – Moderne inloopdouche voor elk budget

    Je droombadkamer… iedereen heeft er wel één voor ogen. De 1 droomt weg bij een badkamer met groot vrijstaand bad, een ander wil niets liever dan een badkamer en-suite. Maar een onderdeel wat in veel droombadkamers voorbij komt is de inloopdouche. En of je nou een klassieke badkamer wenst, een stoere industriële badkamer of een strakke design badkamer. Een inloopdouche is helemaal naar eigen smaak samen te stellen en in diverse stijlen te koop. Bovendien heb je voor een klein bedrag al een leuke inloopdouche staan! Daarom hebben wij wat handige informatie en mooie inspiratie voor je verzameld! Welke inloopdouche is je persoonlijke favoriet?

    Ruimte en gemak

    Ik heb een kleine badkamer, dus ik heb geen ruimte voor een inloopdouche. Je zal niet de eerste zijn die dit hardop uitspreekt. Maar een inloopdouche in een kleine badkamer is eigenlijk een heel goed idee!

    De inloopdouches zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Door de juiste maat te kiezen én efficiënte met de ruimte om te gaan. Er zijn al douchewanden met een breedte van 30 cm. Met deze afmeting is bijna iedere badkamer dus een prima plek voor een inloopdouche.

    Sealskin Soho douchewand inloopdouche

    Voordelen van een inloopdouche

    Hygiënisch

    Een groot voordeel van een inloopdouche t.o.v. een douchecabine is dat dit erg makkelijk schoon te houden is. Een bij een inloopdouche heeft de douchewand namelijk geen randen en scharnieren waar vuil in of tussen kan gaan zitten. Dit scheelt een hoop poetsen en bovendien hecht het vuil zich op deze manier een stuk moeilijker aan de wand. De wanden van een aantal douchewanden in onze webshop zijn bovendien voorzien van een speciale antikalk-coating. Met deze coating hechten het water en zeepresten zich niet aan de wand, maar loopt het gelijk naar beneden. Daarnaast krijg je dankzij deze coating niet snel te maken met kalkaanslag.

    Gelijkvloers

    Een ander voordeel van een inloopdouche is dat de douche vaak wordt geplaatst op de tegelvloer. Met het dweilen van de vloer neem je gemakkelijk de tegels in de douche mee. Daarnaast is de douche op deze manier ook gemakkelijk toegankelijk als je niet goed ter been bent. Je hoeft nergens in te stappen, of een hoge drempel te nemen.

    Veiligheid boven alles

    Uiteraard wil je niet het risico lopen dat je glazen douchewand makkelijk sneuvelt. Daarom zijn de glazen douchewanden gemaakt van zeer stevig veiligheidsglas. Dit glas kan goed tegen een stootje. Mocht het toch bij uitzondering kapot gaan, valt het glas uiteen in heel veel kleine stukjes zonder scherpe randen. Zo loop je nog steeds geen kans om je te bezeren.

    Eenvoudig te plaatsen

    Als je zelf aan de slag gaat is dit ook een fijn voordeel. Want een douchewand is relatief makkelijk te plaatsen. Helemaal wanneer de douchewand wordt geplaatst over de originele tegelvloer. Het glaswerk wordt aan de onderkant vastgekit. De zijkanten van de glazen wand worden bevestigd aan een muurprofiel of scharnieren. Voor extra stevigheid wordt er tot slot een bevestigingssteun geplaatst. Een inloopdouche monteren op een ondiepe of gelijkvloerse douchebak is ook mogelijk.

    Douchewand inloopdouche

    Met een Blinq Matti inloopdouche lijkt je badkamer groter door het spiegelglas.

    Inloopdouche nieuwe stijl

    De inloopdouche is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het begrip inloopdouche is nog wel relatief nieuw, terwijl de inloopdouche eigenlijk al heel lang bestaat. Het principe van douchen in een nis is niet nieuw. Het douchegordijn wordt alleen steeds meer vervangen voor een open douchewand of een douchedeur.

    Wat voor soorten inloopdouches zijn er? 

    Bij een inloopdouche heb je de keuze uit een 7-tal verschillende types.
    soorten douchewand

    Op de sanitairwebshop BadkamerXXL.nl vind je 4 verschillende merken die inloopdouches aanbieden. Alle bovengenoemde types vind je daar ook terug. Elk merk en elke serie biedt douchewanden aan in verschillende soorten en stijlen. Twijfel je toch nog welke douchewand het beste bij jou badkamer past? De klantenservice van BadkamerXXL helpt je graag met persoonlijk advies.

    inloopdouche met stabilisatiestang

    Nog meer inloop-inspiratie

    Wat is je persoonlijke favoriet? Speciaal voor jou nog een aantal prachtige badkamers met inloopdouche om bij weg te dromen.

    stijlvolle inloopdouche
    Bron: Stephani Buchman
     
    inloopdouche badkamer
    Bron: Archzine
     
    inloopdouche badkamer marmer
    Bron: Design Sponge
     
    inloopdouche gouden details
    Bron: Lagerlings
     
    inloopdouche badkamer robuust
    Bron: Vintageandchicblog
     
    inloopdouche badkamer scandinavisch
    Bron: Skonahem

    inloopdouche badkamer sauna

    inloopdouche met vrijstaand bad

    Bron: onbekend
     
    badkamer met inloopdouche
    Bron: hauscollingwood

    Productenvergelijker 0
    Openen