Je winkelwagen is leeg

  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*

  5385 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 50,-

  Showroom op afspraak

  Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  5385 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 50,-

  Showroom op afspraak

  thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Hoe reinig ik mijn badkamerkraan?

  Inge

  Geschreven door: Inge

  2 January 2019

  Hoe reinig ik mijn badkamerkraan?
  Reacties

  Een klusje dat elke week weer om de hoek komt kijken: de badkamer schoonmaken. Om je badkamer, en vooral je sanitair, mooi en in goede conditie te houden is het belangrijk dat je dit goed bij houdt. In veel badkamers zie je tegenwoordig dé trend van nu: mat zwarte kranen.

  We krijgen vaak de vraag hoe je nou het beste je zwarte kraan schoon kunt maken. Alle tips en trucs lees je hier!

  Algemene schoonmaak advies voor al je kranen

  Voor alle kranen geldt dat je ze kalkvrij moeten houden. Want een kraan met kalkaanslag is ten eerste geen fraai gezicht. Ten tweede is kalkaanslag in de kraan niet goed voor je kraan. Om kalkaanslag te voorkomen kan je hier in ieder geval rekening mee houden:

  • Maak je kraan na gebruik altijd droog met een droge, zachte doek.
  • Wanneer je kalkaanslag op de kraan ziet, gebruik dan speciale sanitair reiniger om dit schoon te maken. Let er op dat er geen schuurmiddelin zit! Nog beter zijn natuurlijke alternatieven, die worden verderop in deze blog besproken.
  • Breng het schoonmaakmiddel altijd eerst op een zachte doek of spons aan en niet direct op het kraanarmatuur. De handdouche en hoofddouche kan wel worden ingesprayed met schoonmaakmiddel. Zo houd je de nozzles vrij van kalk.
  • Laat het schoonmaakmiddel niet langer inwerken dan wordt aangeraden. Spoel vervolgens het schoonmaakmiddel goed af met water.
  • Droog de kranen af na gebruik en na reiniging.
  • Wil je voorgoed afrekenen met kalkaanslag? Overweeg dan eens een waterontharder! Dankzij een waterontharder heb je geen kalkaanslag meer op sanitair en (keramische) kranen. Daarnaast heb je ook minder wasmiddel en shampoo nodig omdat het water veel zachter is. Je apparatuur zoals vaatwasser, wasmachine en koffiezetapparaat gaan net als je kranen veel langer mee!

   Badkamerkraan badkamerxxl reinigen

  Schoonmaak advies voor mat zwarte kranen

  • Reinig je kranen wekelijks met milde reiniger. Groene zeep is een product wat je kraan mooi schoon maakt en geen schade achter laat. Spoel je kraan na het inzepen goed.
  • Maak de kraan na gebruik altijd droog met een zachte doek. Als je dit doet, blijft je kraan langer kalkvrij. Gebruik geen microvezeldoek. De haakjes van deze, op het eerste oog, zachte doek kunnen krassen achterlaten op de matzwarte kraan. Na het douchen kan je de kraan prima afdrogen met je handdoek. Deze heb je toch al bij de hand! Dit advies geldt natuurlijk niet alleen voor badkamerkranen, maar ook voor badkranen en keukenkranen.
  • Wanneer er toch kalkaanslag te zien is op je zwarte kranen, kan je dit goed reinigen met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen op basis van citroenzuur doen goed werk. Andere zuren, zoals hieronder beschreven, moet je echt vermijden! Deze zijn veel te agressief.

  Last van krasjes?
  Met een simpele watervaste stift kan je dit prima bijwerken. Durf je dit niet aan? Er zijn ook speciale reparatiesetjes voor krasjes verkrijgbaar.

  Wat moet je niet doen?

  Er zijn genoeg middeltjes die je kranen schade aan kunnen brengen. Ook producten die je gewoon in je badkamer hebt staan. Let daarom goed op waarmee je kraan in aanraking komt.

  • Gebruik geen reinigingsmiddelen met de volgende bestanddelen:
   • zoutzuur
   • azijnzuur
   • elk ander agressief zuur
   • chloor
   • fosforzuur
  • Meng nooit verschillende reinigingsmiddelen door elkaar heen.
  • Gebruik geen agressieve middelen zoals schuurmiddel, schuursponsjes en microvezeldoekjes voor je kraan.

  Bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen je kraan ook aantasten. Denk hierbij aan shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep. Spoel je kranen daarom goed af na gebruik om er zeker van te zijn dat er geen zeepresten blijven zitten.

  reinigen van Badkamerkraan badkamerxxl

  0 Reacties op "Hoe reinig ik mijn badkamerkraan?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen