Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5575 klanten geven ons een 9 Gratis bezorgd vanaf 100,-* 30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5575 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, morgen in huis

  5575 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Hoe maak je je buitendouche winterklaar?

  Annagreet

  Geschreven door:  Annagreet Tiersma

  27 september 2022

  Bewerkt op: 27 juni 2024 10:37
  Hoe maak je je buitendouche winterklaar?

  Eerder schreven we al eens een blog over het hebben van een buitendouche - "Alles wat je moet weten over een buitendouche".  In die blog gingen we dieper in op de aanschaf van een buitendouche, waar je rekening mee moeten houden en hoeveel een buitendouche kost. Maar het is uiteraard ook belangrijk dat je weet hoe je een buitendouche winterklaar kunt maken. In deze blog lees je er meer over!

   

  Wanneer sluit ik de buitendouche af?

  Je kunt de buitendouche het beste in de herfst helemaal winterklaar maken. Wacht dus niet tot de eerste nachtvorst over de grond gaat, maar neem er een ruime periode van te voren even rustig de tijd voor. Een buitendouche kan namelijk snel bevriezen.

  Blue Label Tube buitendouche

  Hoe sluit ik de buitendouche af?

  Dan komt de vraag ‘hoe sluit je ik dan de buitendouche af?’  

  We leggen het je hieronder stapsgewijs uit:

  1. Sluit de watertoevoer naar de douche af. Dit doe je de stop- en afvoerkraan af te sluiten. Kijk hierbij even wat door kraan je hebt. Heb je een draaikraan, dan draai je de kraan met de klok mee tot hij niet verder wil. Heb je een kogelkraan? Dan draai je de hendel een kwartslag. 
  2. Verwijder vervolgens de aftapdoppen en laat het water weglopen.
  3. Laat alle kranen en accessoires uitlekken.
  4. Om het overtollige vocht uit de leidingen en kleppen te blazen kun je perslucht gebruiken. Als je geen luchtcompressor niet tot je beschikking hebt verwijder je de douchekoppen, plekken en patronen, handsproeiers, voetdouches en slanghouders. Deze kun je dan het beste binnen opbergen, zodat het vocht in de producten niet alsnog bevriezen.
  5. Om te voorkomen dat er water en vuil in openingen van de douchepijpen komen kun je het beste de douchepijpen afdekken.

  Schakel hulp in...

  Twijfel over hoe je dit moet aanpakken? Schakel dan zeker even een loodgieter in! Een loodgieter weet precies wat hij of zij moet doen en zo weet je zeker dat jouw buitendouche niet kapot zal vriezen tijdens de winter. Dat wil je juist voorkomen, toch?

  Ben je je nog aan het verdiepen in buitendouches? Dan raden wij je ook zeker onze blog  'Alles wat je moet weten over een buitendouche' aan om eens te lezen

   

  Productenvergelijker 0
  Openen