Wat betekent en wat zijn de volumestroomklassen van het waterverbruik?

Hoe bereken ik de volumestroomklasse voor het waterverbruik?

Inge

Geschreven door: Inge

2 juli 2018

Reacties

Wanneer er over een volumestroomklasse voor het waterverbruik wordt gesproken, wordt daar een letter mee bedoeld die aangeeft hoeveel water de kraan of de douche in een bepaalde tijdseenheid door kan laten stromen. Voor de volumestroomklasse wordt er één van de zes verschillende letters aangegeven. Bij elke letter horen waarden die de hoeveelheid doorstromend water aangeeft in liters per minuut. De hoeveel liters water doorstroom per minuut hangt vervolgens weer af van de waterdruk in het huis. Diezelfde waterdruk wordt aangegeven in kilopascal (kPa) waarbij 100 kPa gelijk is aan 1 bar.

In onderstaande tabel wordt inzicht gegeven in de 6 verschillende klassen. De letter ‘Z’ is een spaar- douche of kraan, de letter ‘S’ is een standaard- douche of kraan en de letter ‘C’ is een comfort – douche of kraan.

Volumestroomklasse

De volumestroomklasse lijkt enigsinds op de doorstroomcapaciteit. De enige verschillen zijn dat de doorstroomcapaciteit niet in letters wordt uitgedrukt en op een andere plaats in de kraan wordt gemeten.

0 Reacties op "Hoe bereken ik de volumestroomklasse voor het waterverbruik?"

*
*
Productenvergelijker 0
Openen