Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Een groene badkamer: stijlvol en rustgevend

    Een groene badkamer: stijlvol en rustgevend

    We zien steeds vaker foto's voorbij komen van badkamers waarin kleur is verwerkt. Het is al jarenlang een terugkomende trend en dit merken we bij BadkamerXXL ook. Het aantal artikelen in verschillende kleuren is namelijk flink aan het groeien! Om je een idee te geven van een badkamer trend in 2022, duiken we vandaag in een groene badkamer.

     

    Wat doet groen met je badkamer? 

    Kleuren hebben veel invloed op ons, dit kun je zowel fysiek als mentaal merken. De kleur groen is een rustgevende kleur dat zorgt voor ontspanning en een jeugdig gevoel. Daarnaast brengt het een gevoel van gezondheid, hoop, avontuur en zelfbeheersing bij je naar boven. Groen is een kleur dat goed te combineren is met andere kleuren. Je kunt er dus alle kanten mee op!

    Een groene muur 

    Een groene muur, het klinkt erg heftig en misschien wel een beetje hysterisch. Toch is bijvoorbeeld een zachte, diepgroene kleur op de muur erg mooi. Zoals we eerder al al hebben gezegd is groen een rustgevende kleur. Door één of meerdere muren groen te maken hou je het, ondanks dat het druk klinkt, erg rustig. Hierbij kun je er voor kiezen om je muur te schilderen, maar tegenwoordig heb je ook  steeds meer toffe tegels, waarmee je een bepaalde uitstraling kunt creëren.

    The Mosaic Factory Paris
    By Goof Groen
    By Goof Jade

    Groene badkamermeubels 

    Groen is een fijne kleur om mee aan de slag te gaan, toch snappen we het als je een groene muur net even wat teveel van het goede vindt. Daarom kun je er ook voor kiezen om groene badkamermeubels te nemen. Denk hierbij aan een groen bad, een onderkast in het groen of alleen een groene wastafel. Hieronder vind je een paar voorbeelden van groene badkamermeubels:

    Mondiaz Holm vrijstaand bad
    By Goof Mees Design opzetwastafel
    Mondiaz Vica badmeubel

    Groene accessoires 

    Wil je het toch wat subtieler aanpakken? Kijk dan eens naar groene accessoires. Accessoires vallen namelijk minder op, maar toch zijn het kleine eyecatchers die je badkamer net even een bijzondere touch kunnen geven. Op onze website vind je allerlei accessoires zoals tandenborstelbekers, pop-up kliksystemen, badplanken, zeeppompjes, toiletborstels, planchet, toiletrolhouders, handdoekhaakjes en nog veel meer. 

    Mondiaz Easy badplank
    Zone Denmark Nova toiletborstel
    Mondiaz Easy Planchet

    Planten in de badkamer 

    Een plant in je badkamer zorgt voor een gezellig en huiselijk gevoel, als je in de badkamer bent. Daarnaast hebben planten een zuiverende werking en ze zorgen voor zuurstof. In 2018 hebben we een blog geschreven over ‘de beste planten voor je badkamer. Hierin vertelden we welke planten er onder andere geschikt zijn voor in je badkamer. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan zeker deze blog nog eens!

    50 shades of... Green

    We hebben allemaal wel eens de bekende kleurencirkel gezien met primaire, secundaire en tertiaire kleuren. De belangrijkste kleuren zijn de primaire kleuren: rood, geel en blauw. Vanuit deze kleuren kun je in principe elke kleur maken die je wilt. Groen is dus een secundaire kleur. Een secundaire kleur ontstaat alleen als je de primaire kleuren mengt. Ga je de primaire kleuren en secundaire kleuren met elkaar mengen, dan ontstaan er tertiaire kleuren.

    Kleurencirkel

    Dus door kleuren te blijven mengen ontstaan er allerlei verschillende kleuren. Hierdoor heb je ook verschillende tinten groen. Uiteraard zijn er nog veel meer tinten van groen, maar hieronder zie je de tinten groen die wij onder andere op onze website verkopen. Zoals je ziet lijken sommige tinten erg veel op elkaar, maar als je er wat langer naar kijkt zul je zien dat er toch veel verschil in zit.

     
    greey

    Greey

    Mat beton green

    Mat beton green

    smag

    Smag

     
     
     
    Olive

    Olive

    Army

    Army

    Petrol Green

    Petrol Green

    Is het tijd voor een badkamer make-over?

    Ben je na het lezen van deze blog helemaal verkocht en is het tijd voor een make-over? Bekijk ook eens ons Pinterest bord: kleur in de badkamer. Hierin hebben we de tofste badkamers verzameld in het groen, maar ook vind je hier badkamers in andere kleuren. 

    Laat het ons ook zeker weten als je de badkamer een make-over hebt gegeven. We zijn erg benieuwd!

    Productenvergelijker 0
    Openen