Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Classic Blue in de badkamer

    Classic Blue in de badkamer


    Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen maakt, vergelijkbaar met RAL-kleuren. Het bedrijf kiest elk jaar een ‘kleur van het jaar’, die bedoeld is als voorspelling voor kleurtrends maar ook vaak een onderliggende politieke boodschap meegeeft. Voor 2019 was de kleur van het jaar bijvoorbeeld ‘Living Coral’, een perzik-oranje tint waarvan Pantone vond dat hij levendig en toch zacht was. Er kwam veel kritiek op die keuze - gezien de staat van veel koraalriffen in de wereld, vond men de keuze en vooral de naam van de kleur wat toondoof en naïef.

    Classic Blue van Pantone

    Voor 2020 koos Pantone daarom voor een veilige kleur genaamd ‘Classic Blue’. Volgens Pantone staat Classic Blue voor de kleur van een heldere avondlucht, een gevoel van vreedzaamheid, geruststelling in moeilijke tijden. Het is een diepe, verzadigde kleur die midden houdt tussen marine en kobalt.

    De Pantone-code is 19-4052 en de RAL-kleur die er het dichtst bij in de buurt komt, is RAL 5000. Voorbeelden van in Nederland verkrijgbare kleuren die erbij in de buurt komen zijn Stiffkey Blue van Farrow & Ball; Chinese Porcelain van Histor en U1.43.21 van Flexa. 

    Ik vroeg me af hoe deze kleur zich vertaalt naar de badkamer. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om deze trend toe te passen in je badkamer. 


    classic_blue_02.jpg
    classic_blue_03.jpg
    classic_blue_05.jpg

    Bron: Domino

    Bron: SVK Interior Design


    Sta je op het punt om de badkamer te renoveren, dan kun je ervoor kiezen om permanente elementen, zoals tegels,  in Classic Blue of een vergelijkbare kleur te gebruiken.

    classic_blue_01.jpg
    classic_blue_07.jpg
    classic_blue_06.jpg

    Bron: Onbekend

    Bron: HGTV

    Een andere mogelijkheid is om je badmeubel zelf te schilderen in deze of een vergelijkbare kleur.

    classic_blue_08.jpg
    classic_blue_09.jpg
    classic_blue_10.jpg

    Een iets minder ingrijpende manier om toch een Classic Blue statement te maken, is een muur in je badkamer te schilderen.

    Wil je het allemaal wat subtieler aanpakken, dan kun je natuurlijk ook gewoon een kleedje, handdoeken, tandenborstelhouder of andere blauwe accenten in de badkamer gebruiken!

    Wat vind jij ervan dat Pantone Classic Blue heeft gekozen voor 2020?



    Productenvergelijker 0
    Openen