Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, vanavond in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Badkamerstijlen: de Scandinavische badkamer

    Badkamerstijlen: de Scandinavische badkamer


    In onze productomschrijvingen zeggen we regelmatig dingen als “deze kraan staat prachtig in een landelijke badkamer”, of “deze douchecabine doet het geweldig in een industrieel interieur”. Mocht je je wel eens hebben afgevraagd naar wat voor stijlen we dan eigenlijk verwijzen, dan is deze blogserie voor jou. Een voor een zal ik de grote ‘stromingen’ binnen badkamerinterieurs omschrijven, de mooiste voorbeelden laten zien en je uitleggen met welke producten je die stijl eenvoudig zelf kunt implementeren. 

    Vandaag: de Scandinavische badkamer

    Onze Noord-Europese vrienden in Denemarken, IJsland, Zweden, Noorwegen en Finland hebben een duidelijk herkenbaar gevoel voor esthetiek dat we ook steeds vaker zien opduiken in de badkamer. Scandinavisch design lijkt op minimalisme, maar dat is niet het hele verhaal. Scandinavisch design is visueel iets drukker, ook vanwege het gebruik van kleur en patronen. 

    Hoe geef je je badkamer die Scandinavische uitstraling? Veel van de regels die gelden voor een minimalistische badkamer gaan ook op voor de Scandinavische badkamer, maar er zijn subtiele verschillen. Zo is er meer ruimte voor kleur, zelfs voor felle kleuren. Wel is wit/licht altijd de basis en zal de combinatie van donkere vloer met donkere muren minder goed werken. Je kunt prima gebruik maken van een paar goed gekozen stoffen met patroontjes, denk daarbij bijvoorbeeld aan handdoeken of vloerkleedjes. Laat je leiden door de volgende vraag: als ik in een plek van de wereld woonde waar er de helft van het jaar een meter sneeuw lag en drie uur licht per dag was, hoe zou ik dan willen dat mijn badkamer eruitziet en aanvoelt? 

    • Badkamermeubels met strakke belijning;
    • Kranen met een strakke, moderne vormgeving;
    • Hygge (schapenvachtje op de tegels, donzige handdoeken, kaarsjes);
    • Stoffen met brutale patronen (denk IKEA);
    • Een profielloze douchecabine of een douchecabine met een dun profiel;
    • Veel hout, liefst met een onbehandeld uiterlijk;
    • Zachte, lieve kleuren en aardse tinten;
    • Weinig spulletjes in het zicht, alleen een paar visueel interessante objecten;
    • Nadruk op ecologisch verantwoorde materialen;
    • Aangekleed met veel planten en andere natuurlijke elementen.

    Het belang van licht, onbewerkt hout zie je duidelijk op de foto's hieronder. Hoewel het twee hele verschillende badkamers zijn, is de invloed van Scandinavisch design juist door dat lichte hout onmiskenbaar aanwezig. Op de middelste en rechter foto's kun je ook zien dat er gebruik wordt gemaakt van een simpel maar opvallend patroon, in dit geval in het vloerkleed. 

    Licht houten badmeubel met herringbone tegels
    Licht houten badmeubel met Scandinavische uitstraling
    Badkamer met veel lichte houten elementen

    Hieronder zie je een aantal voorbeelden van Scandi badkamers waar planten een prominente rol spelen. Je ziet dat de combinatie van licht hout en het groen van een gezonde, blije plant direct de sfeer creëert waar we naar op zoek zijn.

    Scandinavische badkamer met lichte vloer en houten kasten
    Scandinavische badkamer met veel planten
    Scandinavische badkamer met planten en een grote spiegel

    Bron: Breathe

    Zo creëer je zelf een Scandinavische badkamer

    De snelste manier om een goede stap in de richting van Scandi chic te zetten, is het toevoegen van lichte houtsoorten aan je badkamer. Uiteraard biedt het badkamermeubel daar de perfecte gelegenheid voor. Wat je op de foto's ook veel terug ziet komen is een opvallende spiegel - liefst rond maar in ieder geval flink! In combinatie met het vele wit in een Scandinavische badkamer geeft dat namelijk een ruimtelijk effect, ook in een kleine badkamer.

    Bewonen Elegant badmeubel met porselein wastafel
    vtwonen baden Tank/Cube badmeubel
    product3.jpg


    Ook belangrijk: planten, planten en nog eens planten! Niet elke badkamer is natuurlijk gezegend met een groot raam, dus het kan een uitdaging zijn om er planten te houden. Lees onze blog over de beste planten voor in de badkamer; hierin leggen we uit welke soorten het in die omgeving goed doen.

    Om te voorkomen dat het met al dat wit en die zachte kleuren wat flets wordt, zie je dat er veel gebruik wordt gemaakt van zwarte kranen.

    vtwonen baden Cross wastafelkraan
    Ronde spiegel van Ink
    Bruynzeel Box kubuskast


    Met wat vrijhangende kastjes creëer je extra opbergruimte voor je mooiste spulletjes en onderstreep je ook nog eens de Scandi invloeden in je interieur. 

    Heb jij zelf een Scandinavische badkamer? Vind jij ook dat licht hout en planten de grootste bijdrage leveren aan je look, of zit het hem bij jou heel ergens anders in?

    Productenvergelijker 0
    Openen