Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Alles wat je moet weten over afmetingen van badkamermeubels

  Alles wat je moet weten over afmetingen van badkamermeubels

  Wanneer je een badkamermeubel wilt kopen zul je er achter komen dat je aan een aantal dingen moet denken. Hoe breed wil je het meubel hebben? Hoe diep en hoe hoog? Ook wil je natuurlijk dat het meubel goed bij de badkamer past en of er voldoende opbergruimte in het meubel zit. In deze blog gaat we dieper in op de afmetingen van badkamermeubels.

  Breedte van een badkamermeubel kiezen

  Bij het bepalen van de breedte van je badkamermeubel moet je eerst weten hoe groot je badkamer is en hoeveel ruimte je wil gebruiken voor een meubel. Als je dit weet kun je gaan nadenken over de exacte grootte van je meubel. Hoe breder het meubel, hoe meer opbergruimte je hebt. Een veel gekozen en fijne standaard breedte voor een badkamermeubel is 100 cm.  Bij deze afmeting is het ook mogelijk om twee kranen te installeren, waardoor je gemakkelijk met twee personen tegelijk bijvoorbeeld kunt tandenpoetsen.  

  Heb je een kleinere badkamer? Dan kun je ook kiezen voor een kleiner badkamermeubel van bijvoorbeeld 60 cm breed. Ze zijn klein, maar erg fijn!

  Riverdale Higgins Badmeubel
  Ink UFO badmeubel
  Creavit Sally badmeubel

  Diepte van een badkamermeubel kiezen

  Bij het bepalen van de diepte van een badkamermeubel is het belangrijk dat je kijkt naar de ruimte die je in je badkamer hebt. Je moet er natuurlijk nog wel goed omheen kunnen lopen. Ook is het belangrijk dat je lades en deuren zonder problemen kunt open doen. De meest populaire standaard diepte van een badkamermeubel is 45 cm. Bij deze afmeting kan je gemakkelijk bij de kraan en zal het water ook niet zomaar over de rand spatten.

  Is de ruimte in je badkamer beperkt? Dan kun je ook kiezen voor een ondiep meubel. Deze zijn al te verkrijgen vanaf 22 cm diep. Het voordeel van een ondiep meubel is dat je eenvoudig bij je spullen kunt.

  Looox Wood Collection drawer box
  Riverdale Harper badmeubelset
  Bewonen loft badmeubel

  Hoogte van een badkamermeubel kiezen

  Maar hoe bepaal je dan de hoogte van je badkamermeubel? Bij het bepalen van de hoogte van je meubel hoef je nog niet perse te kijken naar je lengte. Dit is pas belangrijk bij het ophangen van het meubel. Wel is de hoogte van het badkamermeubel afhankelijk van het type meubel. 

  Kies je voor de meest populaire badkamermeubel, een zwevend meubel? Dan hoeft de kast niet heel hoog te zijn, omdat je met een zwevende kast ruimte creëert tussen het meubel en de vloer. De hoogte van een zwevend meubel zit meestal rond de standaard hoogte van 50 cm. Bij deze hoogte heb je genoeg ruimte voor één of twee lades in de kast.  

  Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kolomkast. Een kolomkast is hoger dan een onderkast en is vaak te verkrijgen tussen de 50 cm en 180 cm hoog. De meest gekozen hoogte van een kolomkast is 160 cm.

  Benieuwd naar hoe je het beste een badkamermeubel kunt ophangen? Lees dan eens deze blog ‘’Hoe hoog moet een badkamermeubel hangen met of zonder waskom’’

  Basic Line hoge kast
  Mondiaz Beam kolomkast 160cm
  Geberit Xeno2 Hoge kast

  Veelgestelde vragen

  Wat is de standaard breedte van een badkamermeubel?

  De standaard breedte van een badkamermeubel is vaak rond de 100 cm. Deze afmeting is groot genoeg om bijvoorbeeld met twee personen tegelijk tanden te poetsen of om twee kranen te installeren.

  Wat is de standaard diepte van een badkamermeubel?

  Een standaard diepte van een badkamermeubel is 45 cm. Bij deze afmeting hoef je niet ver te reiken naar bijvoorbeeld de kraan en kan je gemakkelijk over al bij. Wil je toch liever een ondiep meubel, dan kun je al een meubel kiezen vanaf 22 cm. 

  Wat is de standaard hoogte van een badkamermeubel?

  Tegenwoordig zie je dat veel mensen een zwevend meubel aanschaffen met een hoogte van 50 cm. Daarnaast is de standaard hoogte van bijvoorbeeld een kolomkast 160 cm. 

  Op welke hoogte monteer je een badkamermeubel?

  De standaard hoogte voor badmeubels is 80 centimeter maar Nederlanders zijn lang en voor veel mensen blijkt dit dan ook wat te laag. In de praktijk worden veel badkamermeubels op 90 centimeter gehangen. Soms wordt de bodem van de wasbak als uitgangspunt genomen. Deze moet dan op ongeveer 70 centimeter hoogte komen te hangen. Meer over het monteren van een badkamermeubel vind je in deze blog.

  Productenvergelijker 0
  Openen