Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, vanavond in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    12 x Badkamer hacks die je leven gaan veranderen

    12 x Badkamer hacks die je leven gaan veranderen

    Waarom niet extra genieten van je badkamer, zonder dat dit je heel veel geld kost? Met deze badkamer lifehacks maak je je leven een stuk aangenamer en vraag je je af waarom je het nooit eerder zelf bedacht hebt! Want veel dingen die je misschien al in huis hebt kunnen ook heel goed op een andere manier gebruikt worden dan dat je denkt. Lees snel verder hoe je kunt strijken zonder strijkbout, nooit meer je haarspeldjes kwijt raakt en hoe schoonmaken leuker wordt.

    1. Weg met die onhandige snoeren

    Die föhn… waar laat je die toch. Het is een groot apparaat die vaak dagelijks wordt gebruikt, maar onhandig is om op te ruimen. Hij past vaak nét niet in het kastje, of het snoer valt er elke keer uit als je het deurtje open doet. Schroef daarom een tijdschriftenbakje aan de binnenkant van het kastdeurtje. De perfecte manier om je föhn op te bergen en je hebt hem zo weer bij de hand als je hem nodig hebt.

    Geen plek in het kastje? Ga dan op zoek naar een mooi gekleurd draadmandje en schroef deze aan de muur of aan de zijkant van je wasmeubel.

    snoeren badkamer

    Bron: Todayshomeowner

    2. Lekker plakken

    Ben jij ze ook altijd kwijt? Je haarspeldjes, nagelschaartje en je pincet. Met deze lifehack heb je dit voortaan altijd binnen handbereik. Hang een magneetstrip op aan de binnenkant van een deurtje van het wasmeubel. Hang hier al je ‘ijzerwaar’ aan op en klaar is je hack!

    magneet opbergen badkamer
    Bron: Diply.com

    3. Overal goed voor die drogerdoekjes

    Na het douchen kunnen er nog allerlei zeepresten aan de binnenkant van je glazen douchedeur zitten. Zonder gelijk al je schoonmaakmiddelen er bij te pakken, los je dit ook gemakkelijk op met een droogtrommeldoekje. Dit doekje verwijderd namelijk heel makkelijk al die zeepresten. Daarnaast is dit wonderdoekje ook nog goed voor tal andere klusjes in huis. Het doekje verwijderd namelijk gemakkelijk kalkresten van je kraan en muren.

    Met een gebruikt drogerdoekje (na eerst in de droger te hebben gebruikt) verwijder je heel gemakkelijk stof van de luxaflex en hardnekkige kalkvlekken in het toilet poets je er ook gemakkelijk bij weg. En heb je last van piepende zolen bij nieuwe schoenen? Haal er een drogerdoekje over en het piepen verdwijnt al sneeuw voor de zon.

    drogerdoekjes badkamer

    4. Nooit meer strijken

    Geen liefhebber van strijken? Hang dan de kleding die gestreken moeten worden op in de badkamer als je gaat douchen. Dankzij de warme stoom die gevormd wordt, zal een groot deel van de kreukels uit de kleding verdwijnen. Zo kunnen ze rechtstreeks de kast in zodra je klaar bent met douchen.

    kledinghanger badkamer

    5. Muziek in de badkamer

    Luister je graag naar muziek als je gaat douchen of in bad gaat? Het geluid uit je telefoon is vaak wat blikkering. Om dit geluid te versterken kan je je telefoon of tablet in de wastafel leggen. De wastafel werkt zo als versterker. Let er wel op dat je de kraan goed dicht draait!

    muziek in badkamer
    Bron: Lifehack

    6. Zachte haren zonder pluis

    Heb je na het haren wassen ook wel eens last van pluizig haar? Wees dan eens iets liever voor je haar en droog je haar af met een (oud) t-shirt. Dit voelt veel zachter aan voor je haar en je haar breekt minder snel. Er zijn ook speciale anti-pluis handdoeken te koop van hetzelfde materiaal, maar deze lifehack werkt net zo goed!

    zachte haren zonder pluis badkamer

    Bron: curlyhair.com

    7. Baard bijwerken zonder troep

    De mannen zullen dit herkennen. Na het scheren of trimmen van je baard bij de wastafel, zit de hele wastafel onder de kleine haartjes. Een groot deel spoel je met wat water gemakkelijk weg, maar er zijn ook genoeg haren die blijven zitten in de waskom. Een handige tip is om voor het scheren een krant uit te vouwen en in de waskom te leggen. Na het scheren vouw je de krant samen en gooi je hem weg. De meeste, misschien wel alle, haren zijn zo in 1 keer opgeruimd. Ben jij in 1 keer klaar en zie je na het scheren niet nog overal haren liggen.

    8. Smeren met scheerschuim

    Als je dan toch bezig bent met scheerschuim, hebben we nog een hack voor je! Want hoe vaak gebeurd het wel niet dat je in de scheerspiegel of badkamerspiegel wilt kijken, maar door het douchen is deze helemaal beslagen. Een gouden tip is door er wat scheerschuim op te wrijven. Daarna maak je de spiegel schoon met een droge doek en je spiegel beslaat niet meer na een bad of douchesessie!

    scheren met scheerschuim badkamer

    9. Smart in bad

    Hou je er van om in bad een boek te lezen, je favoriete serie te kijken of weg te dromen bij goede muziek? Deze lifehack zorgt er voor dat je e-reader, tablet of telefoon niet verdrinkt in het badwater. Met een simpel ziplock zakje houd je je apparatuur namelijk droog. En je kunt nog steeds zonder problemen de bladzijde omslaan, een ander nummer kiezen of desnoods de telefoon aannemen zonder dat het nat wordt.

    10. Lekker luchtje

    Heb je net je wc lekker fris en schoon, ruik je nog steeds een nare geur in de buurt van het toiletborstel. Uiteraard vervang je hem eens in de zoveel tijd. Maar om tussendoor een frisse toiletborstel te houden, gooi je onder in het bakje wat desinfect en een lekker ruikende allesreiniger. Zo blijft je borstel frist totdat hij vervangen wordt. Laat na het poetsen van de wc trouwens je toiletborstel even uitdruppen voordat je hem terug zet in de houder. Dit doe je gemakkelijk door de borstel klem te zetten tussen de pot en de bril.

    11. Zeep binnen handbereik

    Als je geen nisje of speciaal plankje in de douche hebt is het soms lastig om als je zeep en shampoo binnen handbereik te hebben. Een ideale hack is door het ophangen van een extra doucherail. Aan deze rail kan je haken of klemmen bevestigen die alle flesjes netjes bij elkaar houden. Bovendien is de douchevloer leeg en voorkom je kringen op de vloer.

    zeep binnen handbereik

    Bron: Coolcreativity

    12. Organiseer je chaos

    Voor rust en orde in de badkamer moet je eigenlijk voorkomen dat over al ligt of staat. Dit voorkom je door het plaatsen en 1 of meerder kruidenrekjes. Deze rekjes zijn namelijk perfect voor het opbergen van kleine badkamer artikelen zoals tandpasta, deodorant en make-up. En wanneer je hem op de kop hangt, of er haakjes aan bevestigd, heb je gelijk een perfecte plek voor het ophangen van je sieraden.

     opruimen badkameropgeruimde badkamer

    Productenvergelijker 0
    Openen