Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    10 redenen waarom citroenen in je badkamer superhandig zijn

    10 redenen waarom citroenen in je badkamer superhandig zijn

    In plaats van allerlei verschillende schoonmaakproducten te gebruiken, probeer eens een meer natuurlijke aanpak. Je kunt citroen voor eindeloos veel dingen gebruiken, en nee niet alleen als ingrediënt voor je saladedressing. Citroenen zijn niet alleen heel erg gezond (ze bevatten heel veel vitamine C en antioxidanten) maar zijn ook dé oplossing voor een tal van huishoudelijke problemen!

    When life gives you lemons.. 

    1. Koper en messing

    Zoals je waarschijnlijk al weet van één van onze vorige blogs; koper en messing zijn weer helemaal terug in de badkamer! Maar het blijkt in de praktijk soms lastig om schoon te maken! Snij een citroen doormidden, gooi er een snufje zout op en wrijf het op je koper of messing. Het resultaat is verbluffend!

    Je koper kraan en messing kraan maak je in een handomdraai weer glanzend!

    glanzend maken met citroen

    2. Watervlekken

    Regelmatig blijven er vervelende watervlekken op je douchekraan achter! Herken je dat? Snij een citroentje in tweeën doe er een snufje zout op en boen daarmee je douchekraan. Laat het eventueel vijf minuutjes intrekken en spoel het af met warm water. Binnen een handomdraai schoon en geschikt voor al het roestvrije staal!

    Watervlekken zijn verleden tijd met een citroentje aan je zijde

    citroen watervlekken

    3. Ramen, spiegels en glazen douchewanden

    Meng een paar eetlepels citroensap en water in een sprayfles. In een handomdraai heb je een natuurlijke glas- en spiegelreiniger. Veeg het af met een krant voor volledig transparante ramen! Je kunt ook wat citroensap op een spons doen om douchewanden te ontdoen van zeepresten. Het zorgt er natuurlijk ook voor dat je badkamer weer heerlijk fris ruikt! Citroen is een krachtig en natuurlijk schoonmaakmiddel die zelfs die vervelende zeepresten verwijderd!

    In een handomdraai je eigen spiegelreiniger gemaakt

    citroen spiegelreiniger

    4. Badkuip en wastafels

    Met eigengemaakt reinigingsmiddel van citroen heb je zo je badkuip en wastafel schoon en fris. Doe een citroen in een kom met zuiveringszout, meng eventueel met wat water en boenen maar!

    Zuiveringszout is ontzettend bekend in Amerika en wordt ook wel “baking soda” genoemd. Je kunt er online naar op zoek gaan, maar het is vaak ook wel bij de apotheek of drogist te krijgen.

    Citroen ruikt ook nog lekker ook! 

    citroen ruikt fris in badkamer

    5.  Vlekken op je handen en nagels

    Of je nou vlekken op je handen hebt van het tuinieren of je nagels gewoon superfris er uit wilt laten zien: een citroentje biedt de oplossing! Wrijf het citroentje over je handen of nagels voor prachtige handen! Laat het een paar minuutjes intrekken en spoel je handen daarna af met warm water. Herhaal tot je tevreden bent met het resultaat.

    Frisse handen, dat wil toch iedereen?

    frisse handen door citroen

     6. Citroen thee

    Gebruik wat citroen in je gewone thee om het een extra kick te geven. Het is nog eens gezond ook! Gebruik hiervoor alleen de citroenschil. Laat deze drogen bij kamertemperatuur voor 3-4 dagen totdat de schillen verschrompeld en niet langer vochtig zijn. Je kunt de schillen raspen en mengen met je andere theekruiden. Sla de gedroogde schillen op in een donkere plaats, in bijvoorbeeld een schone pot.

    Je kunt natuurlijk ook een schijfje citroen in je thee gooien. Heerlijk bij kaneelthee! Zo heb je een lekker kopje thee voor het relaxen in bad.

    Je eigen citroenthee, heerlijk en gezond!

    citroen thee

     

    7. Kasten ontdoen van nare geurtjes

    Gebruik gedroogde citroenschillen om je laden of kasten weer fris te laten geuren. Doe de schillen in een stoffen zakje en zet het in je kast! Je kunt ook andere lekkere kruiden toevoegen voor wat variatie. Denk aan bijvoorbeeld kaneelstokjes, kruidnagel of nootmuskaat!

    Tip:  Leg de citroensschillen eens in de kast waar jij je handdoeken opslaat. Heerlijk om na het douchen een fris geurende handdoek te pakken!

    Fris geurende handdoeken, daar wordt toch iedereen blij van?

    frisse handdoeken in badkamer

     

    8. Anti-mieren

    Meestal komen die kleine beestjes niet in je badkamer, maar mocht je er wel last van hebben, dan biedt een citroentje de oplossing. Het schijnt namelijk dat mieren een grondige hekel hebben aan citroen. Plaats overal kleine stukjes citroenschil: langs de drempels, vensterbanken, scheuren of gaten, ramen of andere plaatsen waar mieren of plagen binnen kunnen wandelen. Citroenen schijnen ook zeer effectief te zijn tegen kakkerlakken en vlooien!

    Mieren zijn verleden tijd! 

    anti mieren met citroen in badkamer

     

    9. Toilet

    Citroensap kan hardnekkige vlekken verwijderen uit de wc-pot. Maak een pasta van borax (ook wel bekend als boorzuur) en citroensap en poets het op de vlek met een borstel of spons. Laat het er maximaal 2 uur op zitten en dan poets het dan weg.

    Hardnekkige vlekken kunnen ineens wel verwijderd worden!

    vlekken verwijderen met citroen

    10. Fris geurende badkamer

    En uiteraard wil je het liefst een fris geurende badkamer. Voor dit recept heb je een kleine soeppan nodig, waarin in je wat water, een citroen en wat rosemarijn doet. Je kunt nog 1-2 theelepeltjes vanille toevoegen. Laat het een tijd sudderen op het vuur (dan ruikt je keuken in ieder geval al lekker fris!) Je kunt het vervolgens overgieten naar een theepot met theelichthouder en zet het in de badkamer neer. Ga zelf verder met boenen of neem een lekker ontspannen bad terwijl het mengsel warm blijft en haar geur verspreid in de badkamer. Vergeet als je klaar bent niet het waxinelichtje uit te doen!

    Een fris geurende badkamer, kom maar op met dat lentegevoel! 

    frisse geur met citroen

    Tips?

    Wat vond jij van onze tip? Heb jij nog meer tips voor ons? Waar gebruik jij jouw citroenen voor? Laat het ons weten!

    Productenvergelijker 0
    Openen