Prijs

tot

Quooker – duurzaam gemak in de keuken

Iedereen heeft het wel eens gehad. Ongeduldig sta je te wachten bij het aanrecht, tot dat het water nou eindelijk eens kookt. En als je moet wachten, lijkt alles langer te duren. Hoe makkelijk zou het zijn als het kokende water rechtstreeks vanuit de kraan in je kopje thee of pan met pasta stroomt. Nooit meer wachten dankzij de Quooker. De kokendwaterkraan is veilig, goed voor het milieu en de portemonnee en eigenlijk stiekem wel onmisbaar in iedere keuken.

...

Lees meer informatie en advies over Quooker

38 Artikelen
Filters

Advies over Quooker

Welke Quooker moet ik kiezen

De collectie Quooker kranen bestaat uit zeven modellen. Namelijk de Flex, Fusion Round, Fusion Square, Nordic Square Twintaps, Nordic Square, Nordic Round Twintaps, Nordic Round.

Maar waar begin je in je zoektocht naar de beste Quooker voor jou keuken? Door het stappenplan te doorlopen, ontdek je welke kraan het beste bij jou past.

1. Kies je type Quookerkraan

Alles in één kraan: warm, koud en kokend water

Met deze kraan geniet je alle gemak en comfort die de Quookerkraan je kan bieden. Met deze kraan geeft je namelijk warm, koud en kokend water.

 • Quooker Fusion Square
 • Quooker Fusion Round
 • Quooker FLEX met flexibele uittrekslang.

Twee aparte kranen: kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan

Heb je liever een aparte kraan voor kokend water? Kies dan een kraan uit deze categorie. De Twintaps serie bestaat namelijk uit een kraan voor kokend water en een aparte mengkraan voor warm en koud water. Beide uitgevoerd in het zelfde design.

 • Nordic Square Twintaps
 • Nordic Round Twintaps

Enkele kraan: alleen kokendwaterkraan, zonder mengkraanfunctie

Heb je al een mooie mengkraan? Maar wil je daarnaast ook graag een kokendwaterkraan? Dan is een Singletaps Quooker wat voor jou.

 • Nordic Square Singletaps
 • Nordic Round Singletaps

2. Kies een finish

De Qookerkranen zijn beschikbaar in meerdere finishes. Welke kleur past mooi in jou keuken?

 • Chroom
 • Staal
 • Roestvrij staal (RVS)

3. Kies een reservoir

Tot slot kies je een reservoir die past bij de situatie en je eigen wensen in de keuken. Quooker geeft je de keuze uit 3 type boilers, zodat er altijd 1 bij jou situatie past.

 • PRO3
 • COMBI
 • COMBI+

+ De PRO3 is een goede keus wanneer je geen keukenboiler hebt en niet lang hoeft te wachten op warm water.
+ Het COMBI reservoir is een goede optie wanneer er slecht een koud waterleiding naar de keuken loopt en je gebruik maakt van een keukenboiler.
+ Het COMBI+ reservoir is de meest uitgebreide boiler en is geschikt wanneer er zowel een warm als koud waterleiding naar de keuken lopen. Deze boiler levert namelijk kokend water maar ook zorgt er ook voor dat je nooit meer hoeft te wachten op warm water. Want wanneer je warm water tapt, zorgt de boiler er voor dat het warme water eerst uit de boiler komt, totdat het water uit de leiding de juiste temperatuur heeft.

Aangekoekte pannen

Wat kost een Quooker

Het is een lastige vraag om in 1 zin te beantwoorden. Want de kosten van een Quookerkraan zijn afhankelijk van drie dingen, die hierboven zijn genoemd:

 • Het type kraan
 • Het type finish
 • Het type reservoir

De voordeligste optie voor de Quookerkraan met de Pro3 boiler kost bij BadkamerXXL € 824.-. De duurste Quooker met Combi+ boiler kost € 1481,-. Daar tussenin zitten nog een heleboel andere opties.

Quooker is een duurzame keuze

Daarnaast is het gebruik van de Quooker kokendwaterkraan een duurzame keuze. Dankzij de zeer goede hoogvacuümisolatie van de Quooker zijn ze extreem zuinig in gebruik. De COMBI en de COMBI+ reservoirs hebben daarom ook energielabel A.

Wanneer de Quookerkraan in stand-by modus staat kost dit slechts 5 cent per dag. Wanneer de kraan wel meerdere malen per dag wordt gebruikt, kost dit niet meer dan het gebruik van een waterkoker. De enige extra kosten die je hebt is een nieuw koolfilter. Deze moet 1 keer in de 5 jaar vervangen worden en kost € 30,-. Dat is slechts 0,50 cent per maand. Dit verdien je wel weer terug met de water en energiebesparing die de Quookerkraan met zich meebrengt.

Hoe werkt een Quooker

Goed verhaal, maar hoe werkt het nu eigenlijk, die Quooker?

Een Quookerkraan bestaat uit 2 delen. Namelijk de kraan die op het aanrecht staat en de boiler, die mooi is weggewerkt onder het aanrecht. Het water in de boiler wordt bewaard op een temperatuur van 110°C. Omdat de boiler op de waterleiding is aangesloten, blijft de warmte in de boiler en is er weinig energie (slechts 10 watt) nodig om het water op temperatuur te houden.

Zodra de kraan wordt aangezet, komt het hete water direct via de kraan in je pan terecht. De boiler wordt vervolgens direct aangevuld met nieuw water, zodat de boiler altijd is gevuld.

''Quooker is dé tool voor theeliefhebbers.
Je hebt binnen een paar seconden een vers kopje thee!''

Hoe heet is Quooker water

De naam zegt het al, er komt kokend heet water uit de kraan. Het water is 100°C en kan direct gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Het warme water uit de bolier is 40-65°C.

gepocheerde vis

Hoe installeer ik een Quooker

De installatie van de Quooker kan je eenvoudig thuis doen. Dankzij de installatie set en duidelijke handleiding monteer je zelf in een paar stappen de Quooker in je eigen keuken. Nieuwsgierig naar de handleidingen? Je vindt ze op de website van Quooker.

Is de Quooker veilig voor kinderen

Het blijft altijd oppassen wanneer je kokend water gebruikt. Maar dankzij de kindveilige bedieningsknop en dubbelwandige kraanuitloop voorkom je dat je je aan de kraan kunt branden. Zelfs de straal kokend water is enigzins beschermd. De waterstaal bestaat namelijk niet uit een massieve straal, maar uit een straal met allemaal kleine druppeltjes. Dankzij deze losse druppeltjes heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt bezeerd aan het hete water.

Bij de combi kraan (Quooker Fusion) is er een extra goede beveiliging gemaakt tussen de koud/warm water kraan en de kokendwaterkraan. Dankzij de kindveilige dubbel-druk-draai bedieningsknop kan je je niet snel vergissen en hebben kinderen de kraan niet zomaar aan. Er zal dankzij de dubbele uitloop in de kraan ook nooit een restje kokend water in de leiding blijven zitten als je koud water wilt gebruiken.

 

ijslepen verwarmen

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen