Wat is een waste en wat zijn de verschillende soorten waste?

5069 klanten beoordelen ons met een 9.1

Gratis bezorging vanaf 50,-

30 dagen bedenktijd

Showroom

  Je winkelwagen is leeg

  Welke waste soorten zijn er?

  Inge

  Geschreven door: Inge

  15 May 2018

  Welke waste soorten zijn er?
  Reacties

  Door middel van een waste is het mogelijk om de afvoerplug van een wastafel af te sluiten zodat het water in de wastafel blijft. Een waste behoort tot een afbouwdeel en met een waste bepaal je namelijk de bediening van de afvoerplug. Deze kan geopend of gesloten worden en dat kan op verschillende manieren. Hieronder komen kort de drie meest voorkomende soorten waste ter sprake.

  Trekwaste

  Bij een trekwaste bevindt de bediening, om de afvoer te openen of te sluiten, zich aan de achterkant van de wastafelkraan. Deze bediening komt tot stand door middel van een hendeltje wat bestaat uit een hefboom-mechanisme. Wanneer het hendeltje naar beneden wordt gedrukt zal de afvoerplug van de wastafel sluiten. Als het hendeltje weer naar boven wordt bediend, gaat de afvoerplug van de wastafel weer open.

  Klikwaste

  In tegenstelling tot een trekwaste, beschikt een wastafelkraan met een klikwaste niet over een hendeltje. Bij een klikwaste wordt er gebruik gemaakt van een klikplug. Deze klikplug bevindt zich op dezelfde plaats als een standaard afvoerplug. Door op een klikplug te drukken zal deze dicht of open gaan.

  Klik op de link om meer te weten te komen over de verschillen tussen een trekwaste en klikwaste.

  Kettingwaste

  Een wastafelkraan met een kettingwaste beschikt over een rubberen afsluiting waarmee de afvoer gesloten kan worden. Deze rubberen afsluiting zit via een ketting vast aan de kraan zodat je de afsluiting niet kan verliezen. De ketting zit aan de voorkant van kraan vast gemaakt.

  0 Reacties op "Welke waste soorten zijn er?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen