Wat is een badmeubel en waar bestaat een badmeubel uit?

4897 klanten beoordelen ons met een 9

Gratis bezorging vanaf 50,-

30 dagen bedenktijd

Showroom

  Je winkelwagen is leeg

  Wat is een badmeubel?

  Inge

  Geschreven door: Inge

  6 June 2018

  Wat is een badmeubel?
  Reacties

  Een badkamermeubel bestaat uit meerdere delen en kan (zoals de afbeeldingen aangeven) op poten staan of (wat meestal het geval is) aan de wand gemonteerd worden. Een badmeubel creëert opbergruimte en geeft je de gelegenheid om je te wassen. Het is mogelijk om alle delen van een badmeubel los te bestellen, maar het is ook mogelijk om een badmeubel set te bestellen. De delen waar een badmeubel uit bestaat worden hieronder toegelicht.

  Wand badmeubelStaand badmeubel

  Onderkast

  Eén van de delen van een badkamermeubel is de onderkast. De onderkast biedt opbergruimte en beschikt over een kastje of één of twee laden. De onderkasten zijn veelal gemaakt van hout en kunnen verschillende breedtes aannemen.

  Wastafel of opzetwaskom

  Boven de onderkast bevindt zich de wastafel of de opzetwaskom. In het laatste geval zit er tussen de opzetkom en de onderkast een tafelblad. Het verschil tussen de wastafel en de opzetwaskom is dat de wastafel in de bovenkant van de onderkast zit verwerkt en een opzetwastafel op het wastafelblad boven de onderkast staat.

  Wastafelkraan

  Bij een wastafel of een opzetwaskom kan een wastafelkraan niet ontbreken. Een wastafelkraan is een kraan die door de hoogte en lengte zeer geschikt is om te gebruiken bij een wastafel of opzetkom. Wastafelkranen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten: opbouw – en inbouw wastafelkranen. Een opbouw wastafelkraan staat met de onderkant vast op de wastafel, of in het geval van een opzetwaskom op het tafelblad. Bij een wastafel is in dit geval wel een kraangat nodig. Bij een inbouw wastafelkraan is geen kraangat nodig. Deze kranen worden namelijk aan de wand gemonteerd.

  Sifon en afvoerplug

  Een sifon zorgt samen met een afvoerplug voor de afvoer van het water in de wastafel of opzetwaskom. Het water stroomt via de wastafel eerst langs de afvoerplug en gaat vervolgens door de sifon waarna het wordt verwerkt. De sifon brengt het water naar de afvoer en met de afvoerplug wordt het water naar de sifon bediend door de afvoer te sluiten of te openen.

  Bovenstaande onderdelen zijn essentieel voor een badkamermeubel en kunnen niet ontbreken. Naast deze onderdelen kan een badmeubel nog uit andere onderdelen bestaan: een zijkast, spiegel of spiegelkast en een wastafelblad. Een wastafelblad kan op twee manieren fungeren: In het geval bij een opzetwaskom bevindt het wastafelblad zich tussen de kom en de onderkast en kan het blad niet ontbreken. De andere manier is dat het wastafelblad aan de muur wordt gemonteerd en gebruikt kan worden als planchet.

  0 Reacties op "Wat is een badmeubel?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen