Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, vanavond in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Januari en februari overleven in de badkamer

    Januari en februari overleven in de badkamer


    En toen, zomaar ineens, waren de feestdagen voorbij. Het nieuwe jaar is inmiddels alweer ruim een week bezig, we zijn allemaal weer aan het werk en de zomervakantie is nog héél ver weg. Het is koud, grauw en druilerig. Je zou er toch verdrietig van worden.

    Feit: januari en februari zijn vreselijk. Nergens goed voor. Echt letterlijk the worst. Het liefst zou ik een dekbed meenemen naar kantoor en deze blogs schrijven als een in een bureaustoel gepropte rollade van eendendons. Ik bedoel, Blue Monday (ook wel Deprimaandag genoemd) valt dit jaar op 20 januari. Zelfs dáár moeten we dus nog op wachten. 

    afbeelding-0

    Zo, nu ik iedereen van zijn lol in het leven heb beroofd, is het tijd om eens te kijken hoe we onze badkamers in kunnen zetten om de komende 51 dagen tot maart te overleven. Ik heb besloten dat er twee strategieën zijn:

    1. Accepteren dat het nooit meer lente wordt en je badkamer omtoveren tot een hygge grot waar de buitenwereld, met zijn natte sneeuw en kale bomen en stapels rekeningen die allemaal weer net iets hoger zijn dan vorig jaar, niet bestaat. 
    2. Net doen of het al lente is.

    In beide gevallen moet je vol inzetten op het overstemmen van al je zintuigen zodat de gure realiteit waarin we momenteel leven, niet meer binnenkomt. In beide gevallen is het ook zaak dat je je badkamer niet meer verlaat totdat het daadwerkelijk lente is. Voorwaarden:  Raambedekking gesloten. Dimbaar licht, liefst met in te stellen kleurtemperatuur. Lekker warme badkamer (23 a 24 graden).

    Strategie 1

    Zien: gedimd, warm licht (rond de 2000 kelvin); zoveel kaarsen als je in je badkamer kunt proppen 
    Horen: romantische muziek; eventueel het geluid van regen die tegen de ramen tikt als je daar geen PTSS van krijgt 
    Ruiken: kaneel, vanille, sandelhout, appel - je favoriete beautywinkels doen de kerstgeuren nu waarschijnlijk in de uitverkoop, dus inslaan maar.  
    Voelen: de dikste, meest weelderige badjas die er te krijgen is; met fleece gevoerde huissokken; opgewarmde bodylotion*; een schapenvachtje  
    Proeven: een hot toddy; warme chocolademelk; thee

    *Dit heb ik gegoogeld. Zo kwam ik erachter dat er nog mooie dingen zijn in het leven: je kan apparaatjes kopen die je bodylotion voor je opwarmen tot lichaamstemperatuur. Nooit meer zo'n koude flats op je benen als je net uit een warme douche komt. Je kan de fles natuurlijk ook gewoon op de verwarming of in een bad met warm water leggen. Hoe dan ook, ik leef vanaf nu voor opgewarmde bodylotion.

    3229.jpg
    hygge_zien2.jpg
    hygge_voelen.jpg

    Strategie 2

    Zien: blij zonlicht (rond de 5000 kelvin); bloemen en vrolijke planten, rozenblaadjes in je bad
    Horen: het geluid van tjilpende vogels; een kabbelend beekje; de zee in de branding
    Ruiken: pioenrozen; kokos; citroen; munt
    Voelen: hammam-handdoeken; een lichte badjas; infraroodlamp (gewoon omdat dat voelt als zonlicht op je huid)
    Proeven: een roseetje; groene thee; fruitwater

    spring_zien.jpg
    spring_ruiken.jpg
    spring_zien2.jpg


    Als je een partner en/of kinderen hebt, laat ze dan weten dat ze drie keer per dag een maaltijd voor de deur van de badkamer moeten zetten. Woon je alleen, laat de pizzabezorger dan weten waar de reservesleutel ligt. See you in the spring!

    Productenvergelijker 0
    Openen