Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis*

5413 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5413 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, morgen in huis

  5413 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  Hoe hoog hoort een wastafelkraan te zitten?

  Anneloes

  Geschreven door: Anneloes

  22 januari 2021

  Hoe hoog hoort een wastafelkraan te zitten?
  Reacties


  De hoogte van je wastafelkraan... grote kans dat je daar nog nooit over na hebt gedacht totdat het moment komt dat je een nieuwe wastafel met kraan moet installeren. Als je dat laat doen, dan zal de installateur zelf een gebruikelijke hoogte kiezen, maar als je het zelf doet, dan is dat een mooie gelegenheid om hier even over na te denken. Je zult de wastafelkraan immers jarenlang meerdere keren per dag gebruiken. Om je tanden te poetsen, je gezicht te wassen, je handen te wassen, emmers te vullen, noem maar op. En dus kan de hoogte waarop je wastafelkraan is gemonteerd een stukje dagelijks comfort toevoegen of wegnemen.

  Opbouwkraan of inbouwkraan?

  Als je gebruik gaat maken van een opbouwkraan, dan is de uiteindelijke hoogte waar deze op komt te zitten natuurlijk direct afhankelijk van de wastafel en eventueel het badmeubel. Je hebt dus minder vrijheid om te spelen met de hoogte, maar je kunt wel proberen om een kraan te kiezen die qua hoogte ongeveer uitkomt waar jij hem wilt hebben. Als je kiest voor een inbouwkraan, dan kun je de kraan natuurlijk zelf zo hoog of laag hangen als je wilt.

  Welke hoogte kies je?

  Waar je hem wilt hebben, dat is heel persoonlijk. Bedenk in ieder geval goed hoe je de kraan verwacht te gaan gebruiken. Was je bijvoorbeeld vaak je gezicht door met je handen water naar je gezicht te brengen, dan is een hoge uitloop fijner. Wil je je haar onder de kraan kunnen wassen en uitspoelen? Wil je je mond kunnen spoelen door je mond in de waterstraal te houden? Wil je er een emmer onder kunnen vullen?

  Houd in ieder geval rekening met alle volgroeide leden van het gezin - kies als compromis een hoogte midden tussen het hoogste en laagste gewenste punt.

  Goede werkhoogte

  Over het algemeen wordt gesteld dat 90-105cm een fijne werkhoogte is voor je handen. Op deze hoogte hoef je niet gebogen te staan, wat voor rugklachten kan zorgen. Deze hoogte kun je dus als leidraad gebruiken voor het bepalen van de juiste hoogte van je kraan. De precieze hoogte is dan natuurlijk afhankelijk van jouw lengte en die van de andere leden van je huishouden.

  Helaas, we kunnen je geen absolute hoogte in centimeters noemen die altijd en voor iedereen werkt, omdat dit gewoon heel erg persoonlijk is. Maar door even na te denken over de juiste hoogte en de kraan niet klakkeloos te installeren, maak je je badkamer nog weer nét een stukje fijner om te gebruiken. 

  Welke hoogte zou jij kiezen?

  0 Reacties op "Hoe hoog hoort een wastafelkraan te zitten?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen