Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis* 5543 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    De badkamertrends van 2018

    De badkamertrends van 2018

    Je ziet in de badkamer trends van 2018 dat de strakke, stadse invloeden worden gecombineerd met de stijl van het platteland. Strakke wastafelmeubels en douchewanden met zwart staal en beton worden gecombineerd met hout, natuurlijke producten en organische vormen. Deze combinatie zorgt voor een industriële, stoere, maar ook warme uitstraling.

    Badkamertrends badkamertrend stoer

    Duurzaam

    Het thema duurzaamheid is in het hele huis, in ons hele leven, momenteel een onderwerp waar we niet onderuit kunnen komen. En daarom is dit ook een belangrijke trend in de badkamer. Duurzaamheid in de badkamer kan je op verschillende manieren toepassen.

    Steeds meer fabrikanten ontwikkelen waterbesparende kranen, voorzien met een waterbesparende douchekop. Je hebt het zelf niet in de gaten, want door de geavanceerde technologie blijf je een fijne waterdruk houden. Met een traditionele douche stroomt er ca. 10 liter per minuut weg. Bij een stortdouche kan dit wel 20 liter zijn. Een waterbesparende douchekop laat tussen de 4,5 en 8,5 liter water door. Met deze duurzame aanpassing kan je dus al snel 25% water besparen.

    Daarnaast kan je met de keuze van de materialen ook rekening houden met het duurzame aspect. Wil je een duurzame badkamer, dan kan je ook kijken welke materialen goed te recyclen zijn. Bij houten badmeubelen kan je er op letten dat het hout FSC gecertificeerd is. Keramische tegels zijn over het algemeen recyclebaar en let er op dat er geen lood is gebruikt in de spiegels. Door de gloeilampen te vervangen voor LED verlichting in de badkamer bespaar je ook veel energie en bespaar je al snel de helft op de energiekosten.  Op deze manier kan je je badkamer duurzaam inrichten en toch je eigen droom badkamer realiseren.

    badkamer duurzaan trend

    Luxe

    Omdat we behoorlijk wat tijd van ons leven in de badkamer doorbrengen, mag je hier best een luxe ruimte van maken. De hotel ervaring in je eigen badkamer kan je zelf creëren door het gebruik van hoogwaardige materialen en rijke kleuren met gouden randje.

    Door hoogwaardige materialen te kiezen krijgt je badkamer een instant luxe sfeer. Een bad of wasmeubel van solid surface, natuursteen of hout is een echte eyecatcher in de badkamer. Dit maak je helemaal af met een bijzondere kraan. Want de tijd van chromen kranen hebben we achter ons gelaten. De keuze in luxe kranen in de mooiste materialen is enorm. Een kraan met een gouden of koperen finish zorgt voor een beetje extra glans en geeft je het gevoel dat je een spa of hotel binnen wandelt. Daarnaast is het ontwerp van de hoofddouches groter geworden. De lijnen zijn strakker, de douchekop groter. Als je hier één keer onder hebt gestaan, wil je nooit meer anders!

    Luxe in de badkamer is ook terug te vinden in de technologie. Want dacht je bijvoorbeeld van het veranderen van de sterkte van de douchestraal, met één druk op de knop. Met de Hansgrohe ShowerSelect heb je altijd de juiste douchestraal. De glazen bedieningsplaat geeft het bovendien een luxe uitstraling.

    badkamertrend koper

    Bron: Decoholic org

    Rijke kleuren

    De witte kleur in huis, en dus ook in de badkamer, verdwijnt en er komen rijke, warme kleuren voor terug. De donkeren kleuren zorgen bovendien voor een extra luxe accent in de badkamer. Diepe blauwe en groene en grijze tinten in de muren, tegels en ook het sanitair zelf. Zo laten de trends van 2018 zien dat het witte bad blijft, maar daarnaast ook veel zwart, grijs en hout erbij komt. Zwarte en grijze waskommen, een bad van hout of matzwart, het past helemaal in de trends van nu.

    De kleur van de kranen pas je makkelijk aan op de rest van de badkamer. Zo heeft Hotbath prachtige kranen in maar liefst 12 kleuren. Zagen we voorheen alleen maar Chrome, nu is het veel (mat) zwart, wit, (geborsteld) koper en kranen met een donkere metaalfinish.

    badkamer trend kleurrijk

    Bron: Domino.com

    Functioneel en strakke afwerking

    Strakke lijnen, strakke afwerking en functionele indeling. Dit zijn nog een paar kernwoorden die de stijl voor 2018 omschrijft.

    De naadloze doucheruimte is hier een voorbeeld van. Zowel de muren als de vloer is uitgevoerd van hetzelfde materiaal en loopt naadloos in elkaar over. Dit ziet er strak uit, geen kieren en naden en is makkelijk schoon te maken. Door het plaatsen van een nis in de muur is het bovendien ook nog eens functioneel. Je kunt hier je favoriete doucheschuim en zeep neer zetten en het ziet er ook nog eens prachtig uit. In de badmeubels zien we strakke lijnen en dunnen randen terug. De badmeubels zijn afgewerkt met dunne bladen en ook de waskommen zijn voorzien van smalle randen. Zwart staal, in combinatie met solid surface

    Wanneer je weinig ruimte hebt, of gaat voor extra hygiëne, is een toilet zonder spoelrand een ideale oplossing. De Geberit DuoFresh is ook een trend waar we niet meer omheen kunnen. Dankzijn het handige bedieningspaneel en geurafzuiging hoeven we nooit meer in onze eigen stank, of de stank van een ander te zitten.

    badkamertrend strak modern

    Bron: Digdigs.com

    Eyecatchers

    Een mooie eyecatcher zorgt voor een eigen, persoonlijke touch in je badkamer. Dit kan een prachtig vrijstaand bad zijn, mooie stijlvolle kranen of een douchewand uitgevoerd in strak, zwart staal. Ook met kleur kan je zorgen voor een eyecatcher in je badkamer. Met speciaal waterdicht behang krijg je een verrassende en vernieuwende look. Maar ook de badkamertegel kan heel mooi toegepast worden als eyecatcher in de badkamer van 2018. Wat dacht je van een visgraatpatroon, niet alleen op de vloer, maar ook op de muur. Voor een mooi kleuraccent en een retro touch in de badkamer zijn er de kleine mozaiek tegeltjes. Deze kleine tegeltjes zijn in heel veel kleuren en afwerkingen te koop en zorgen voor een prachtige eyecatcher in de badkamer.

    Daarnaast doen planten het erg goed in de badkamer. Planten in de badkamerzorgen ervoor dat de lucht gezuiverd wordt, ze zorgen voor sfeer, ze voegen kleur toe én zijn bovendien goed voor de gezondheid. Kortom, ze voegen écht iets toe aan je badkamer.

    planten in badkamer

    Productenvergelijker 0
    Openen